Translate

torstai 23. elokuuta 2012

Suuri intohimoni havut


Morgan Blue Chamois Cream - SoftHavut ovat tulleet pihassamme vuosien myötä yhä tärkeämmäksi elementiksi. Mielestäni ne luovat puutarhalle raamit ja niiden monimuotoisuus ja vihreän eri sävyt ihastuttavat ympäri vuoden. Pyrimme lisäämään lajimäärää pikkuhiljaa joka kesä.Tarhakataja allasruukun taustalla. Edessä ruukussa Sorvarinlaakeri.Vasemmalla IrlanninkatajaKuva hieman lähempää.Tämän kesän kasvatit Tiny Tim pallotuijat .Timanttituijat köynnösportin kehystäjinä.Vielä melko uusi havualue naapuritontin rajalla sijaitsevan luonnontilaisen alueen edustalla.Polunvarren havualue.Oikealla edessä männyn runkoa vasten kasvava Pensassembra.Brabanttituijat pysyvät tuuheina jokavuotisilla leikkauksilla.Kartiovalkokuuset, tuiviot ja kataja muurikivipenkissä. Edessä Seppelvarpu.

Pahoittelen kuvien surkeaa laatua.Tuivio, loistava ja nopeakasvuinen maanpeittäjä.Vauvakatajat ja pesäkuusi alakuvassa.5 kommenttia:

 1. Aivan upeita havuja! Mäkin olen niin ihastunut havuihin...

  VastaaPoista
 2. On sinulla upean näköistä! Havut tuovat pihaan ihanan tunnelman ja miten kauniita ne ovat talvella! Silloin ne ovat loistossaan...

  VastaaPoista
 3. Maatuska, kiitos. Sanasi lämmittävät mieltäni.

  VastaaPoista
 4. Miten saat havut näin upeiksi? Lannoitatko niitä mitenkään? Itse olen vasta aloittelemassa ja tarvin neuvoa.

  VastaaPoista
 5. Havuja lannoitan vähän, sillä mitä hitaammin ne kasvavat sen parempi. Syyslannosta tosin anan hieman joka syksy, jotta havut talvehtivat paremmin. Leikkaan havuistani osan, kuten Brabant tuijat lähes joka kevät niiden tuuheuttamiseksi, sillä muuten ne jäävät mielestäni liian harvoiksi. Suurin osa havuistamme kasvaa kohopenkeissä ja parannetussa mullassa, sillä pohjamaa meillä on savea.

  VastaaPoista