Translate

perjantai 7. syyskuuta 2012

Tuoksumiekkalilja Acidathera bicolorOstin keväällä Tuoksumiekkaliljan mukuloita ja istutin ne suurehkoon lasitettuun kukkapurkkiin  kasvamaan. Ilokseni purkista sitten kesän myötä alkoi työntyä lehdenalkuja.

Mökille kesälomalle lähtiessämme kaivoin purkin  kasvimaan kylvölavaan ja lannoituksen ja
peruusteellisen kastelun jälkeen toivoin sen tulevan toimeen omillaan viikon ajan.

Tuoksumiekka kesti hyvin lomailumme ajan kasvimaan mullissa ( jotakin hyötyä sentään on ollut sateisesta kesästä)  ja purkki on edelleen samoilla sijoillaan ja kasvi on ihastuttanut hienostuneella kukinnallaan jo pitkään.
 
Tuoksukurjenmiekka ei valitettavasti talvehdi avomaalla.Sen mukulat voi kuitenkin talvettaa esim. viileässä autotallissa, jos sellaisen omistaa.Kukat tuoksuvat nimensä mukaisesti. Tuoksu on imelähkö.Varret kasvavat, kuten kuvasta näkyy, melko pitkiksi ja kukat nuokkuvat alaspäin. Vitivalkoiset terälehdet ja kukan liila keskusta ovat hienostuneet ja kukinta kestää pitkään.Aion ehdottomasti hankkia lisää miekkaliljan mukuloita ja uskon että se on laajempana kasvustona sykähdyttävän upea. Kasvi olisi varmaan upea isoihin ruukkuihin istutettuna myös esimerkiksi sisääntulon lähettyville mistä sen vieno tuoksu saavuttaisi kulkijan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti