Translate

tiistai 25. syyskuuta 2012

Viikonloppu Riikassa

Vietimme pidennetyn viikonlopun Riikassa mieheni kanssa ja olin todella positiivisesti yllättynyt kaupungin toinen toistaan upeammista, kauniista ja historiallisista rakennuksista, kirkoista, museoista ja puistoista. Ruokapaikat ja kahvilat olivat tunnelmallisia ja ruoka todella maittavaa ja hyvää. Kaupungin siisteys myös yllätti positiivisesti. Englanninkielellä asiointi sujui hyvin ja iloisen hymyn sai palkaksi jo siitä, että lausui kiitoksensa Latviaksi, eli paldiens.


Riian art noveau rakennukset ovat ainutlaatuista arkkitehtuuria.
 


Hienoja yksityiskohtia
Mustapäiden talo


"Stalinin hammas"


Tuomiokirkko


Euroopan suurimmat urut sijaitsevat tuomiokirkossaRiikan kadunvarsilla oli myynnissä mitä ihanampia kukkakimppuja ja asetelmia. Riikalaiset vievätkin kuulemma aina vieraisille mennessään tuliaisiksi kukkia.
    


2 kommenttia:

 1. Olen kuullut ja nähnyt paljon hyvää ja kaunista Riikasta, kuin myös nytkin kuvasi ja kertomuksesi.
  Pidän paljon kauniista rakennuksista, kirkoista, upeista kauniista yksityiskohdista.
  Aina missä liikunkin, niin katseeni osuu niihin saaden niistä paljon mielihyvää. Siksi varmaan käynkin usein kaupungilla ja toki meri on myös lähellä sydäntäni sekä puistot kukkineen.
  Tunnelmalliset ruokapaikat, kauniit hyvältä tuoksuvat kahvilat ovat myös mieleeni.
  Kukat!<3 kuinka nautinnollista ja hyvää mieltä on viedä ystävilleen ja saada myös itselleen kauniita kukkia! Tulimme eilen Tammisaaresta veljeni luota ja hän antoi muutaman kimpun kauniita kukkia puutarhastaan meille kotiin vietäväksi.

  Kyllä teille oli aivan mahtava loma Riikassa kaikkinensa, kuvat ja kertomuksesi oli niin mieleeni ja kiitänkin hymyillen
  Kiitos ja Paldiens.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta viestistäsi Sirkka. Tunsin tosiaan olevani kuin Liisa ihmemaassa kulkiessani vanhan kaupungin kaduilla. Rakennukset ovat todella kauniita livenä nähtynä ja kamera ei valitettavasti pysty vangitsemaan sitä mitä silmä näkee.Ei ole ihme että Riian keskusta on Unescon maailmanperintökohde.
  Kynttilän lämpöiset terveiset sinulle.

  VastaaPoista