Translate

torstai 4. lokakuuta 2012

Hopealankapallo

Ostin vuosi sitten tarvikkeet hopealankapallon tekoa varten, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi aiemmin sen tekemistä. Nyt sitten viimein tartuin toimeen ja tällainen siitä tuli.
   


 Tässä pallo on päässyt lopulliselle paikalleen ikkunan eteen.

 Tarvikkeet: Ilmapallo, hopealankaa ja pieniä sinisiä helmiä.

 Helmet pujotetaan ensin lankaan ja joka helmen tyvelle kiepautetaan kaulus, jotta se ei pääse luistamaan ja pysyy paikallaan langassa, kun se kieputetaan pallon ympärille. Työ on aika aikaavievää ja sormenpäät ovat 
kovilla helmien kiinnittämisessä lankaan.


5 kommenttia:

 1. Tällaisia juttuja on kiva tehdä. Minullakin on talven varalle muutama suunnitelma, mitä voisi tehdä. Saapa nähdä tuleeko tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis hopeapallo.
  Olen tehnyt samalla tekniikalla jouluvalopallon eli tuon ilmapallon päälle kiedotaan kelmua ja sen päälle paria eri vahvuista narua (mm. Sinellistä), joka sivellään lopuksi liimalla. Naruun kananttaa jättää sen verran koloja, että sisälle saa pujotettua valosarjan. Kun liima on noin vuorokauden kuluttua kovettunut, rikotaan sisällä oleva ilmapallo ja näin saadaan kovettuneiden narujen välistä vedettyä kelmu ja ilmapallon jämä pois. Sitten sisälle asennetaan valosarja (mielellään valkoisella johdolla). Lopputulos on aika kaunis vaikka jouluikkunalla. Muistaakseni ohje löytyy googlettamallakin.

  VastaaPoista
 3. Vilma, Kiitos kommentista. Minulla on myös suunnitekmissa valoryijyn teko. Saa nähdä ehdinkö ennen joulua saada aikaiseksi. Viime jouluksi tein valokranssin paperinarusta ja asensin siihen led- valot. Oli tosi tunnelmallinen hämärässä.

  VastaaPoista
 4. Betweenland, kiitos kommentista ja hyvästä ideasta. Pitää ehdottomasti kokeilla ja pallo sopisi varmaan hyvin valokranssin kaveriksi.

  VastaaPoista
 5. Kauniin pallon olet tehnyt. Noin voisi tehdä vaikka kuusenpalloja.

  VastaaPoista