Translate

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Syntymäpäivä Roomassa


Vietimme mieheni kanssa ihanan ja ikimuistoisen, pidennetyn viikonlopun Roomassa synttäreideni kunniaksi. Meillä oli hyvä tuuri ilmojen suhteen, sillä  Roomaan tullessamme siellä oli satanut vettä, mutta  ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänämme paistoi aurinko koko päivän ja lämpötila oli noin neljätoista astetta. Lauantai ja sunnuntaipäivä olivat myös aurinkoisia, tosin hieman viileämpiä. Rooman keskustan kaikki tärkeimmät nähtävyydet tuli kutakuinkin nähtyä ja kuvia otettiin kahden kameran voimin melko paljon.

Kävimme tietysti heti eka päivänä Colosseumissa, Forum Romanumissa ja Capitoliumissa, joissa katsottavaa riitti koko päiväksi. Colosseumin areena

 
Vatikaanin  museot ja Pietarinkirkko olivat upeat tutustumiskohteet lomamme toisena päivänä ja Vatikaanissa katseltavaa ja ihasteltavaa riitti yllin kyllin. Alla kuuluisa fresko Mulviuksen sillan taistelusta.

 


 Mosaikkipalaloista tehty ympyrä.

 Kaunis uurna

 Museo oli täynnään toinen toistaan upeampia kattoja.

  
Sixtuksen temppelin kattomaalaus Perisynti, jossa Michelangelo on kuvannut kiusaajan käärmeeksi.
(Katon yläosan kuva)


Upeita maljakoita

 Eläinhuoneen patsaita

Pietarinkirkko, alla muutama kuva kirkon sisältä.

Lisäksi alla kuvia Vatikaanin museoista ja Rooman kirkoista.
 

 
Ihanat erilaiset enkelipatsaat Pantheon


Trevin suihkulähde

 


 Rooma on erilaisten upeiden patsaiden kaupunki

Kuuluisat Espanjalaiset portaat

 Obeliski Piaza Navona ja taiteilijat

Kauniita kirkkoja oli lukematon määrä. Viimeisenä päivänä kävimme 12 eri kirkossa. Kauniita kattoja Santa Maria Maggiore
 Upeita lattiakuvioita 


9 kommenttia:

 1. Oih, aivan ihastuttava ja monipuolinen Rooma-postaus. Tuli niin oma reissu mieleen viime keväältä. Roomaan tahtoisin vielä uudestaan!

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kiva ja hieno kaupunki. En ole aiemmin käynyt Roomassa, mutta Italiassa kyllä kahdesti.

  VastaaPoista
 3. Aivan huikaisevia kuvia. 12 kirkkoa yhtenä päivänä, minua alkoi ihan hengästyttämään ja vähän pyörryttämään vaikka vain katsoin kuvia ja istuin:)
  Todella mahtavaa, upeaa, sellaista se on isossa maailmassa. Minä en ole koskaan käynyt Roomassa, mutta jotenkin löysin paljon samaa kuin Pariisissa.

  VastaaPoista
 4. Varmasti mielenkiintoinen matka. Roomassa en olekaan koskaan käynyt. Ehkä joku päivä...

  VastaaPoista
 5. ♥ Upea postaus! Rooma on uskomaton kaupunki, käytiin marraskuussa ja sattui myöskin kivat ilmat. ♥Myöhästyneet onnittelut synttärien johdosta!♥

  VastaaPoista
 6. Onnea synttärin johdosta! Saitkin kunnon lahjan, Rooman reissun. Se on upea kaupunkin. Olimme elokuussa, silloin oli kuuma ja ihmisiä valtavasti. Tutuilta näyttivät paikat! Capitoliumin museoihin emme päässeet sisälle, sillä olivat silloin kiinni. No, jäi vielä katsottavaa toiseksikin kerraksi.

  Joko olet kunnossa?

  VastaaPoista
 7. Upea reissu ! Paljon ehditte nähdä ja kokea. Kiva oli päästä mukaan näin kuvien välityksellä, myöhästyneet onnittelut myös täältä !

  VastaaPoista
 8. Ihanat muistot Roomasta!
  Olimme muutama vuosi sitten pääsiäisenä siellä. Vuokrasimme myös auton ja ajelimme Rooman alapuolelle, rannikkoa ja vuoristoa ja olimme pikkukylissä yötä.
  Matkan voisi uusia milloin vaan!
  Mukavaa helmikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista