Translate

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Jumaltenkukka

Yksi pihamme erikoisuus on Jumaltenkukka,  jonka kauneudelle kuva ei oikein anna oikeutta. Siinä on nimensä mukaisesti jotain hyvin, hyvin erikoista ja kaunista. Jumaltenkukan kestävyys ei ole niitä parhaimpia. Meillä se kasvaa kohopenkin reunassa  Marja-aronian antaessa sille sopivasti siimeksisen kasvupaikan ja kasvualuta on kevyesti savimultainen. Se on ihmeekseni kasvanut paikallaan jo monta vuotta, enkä ole suojannut sitä talveksi mitenkään.

 Nyt hyvät blogiystävät olisi kiva tietää onko teillä kyseistä kasvia ja jos on, millaisia kokemuksia teillä on sen kasvatuksesta?








28 kommenttia:

  1. Sain parivuotta sitten pienen alun tuota kukkaa, se talvehti hyvin ja viime keväänä kukki todella kauniisti, tykkään siitä kukasta, pidän sitä helppona kasvina, toivon että leviää tulevina vuosina tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla, että se on menestynyt myös sinulla. Minulla jumaltenkukka ei ole levinnyt lainkaan, vaan on pysynyt kooltaan lähes samanlaisena. Sitä pidetään arahkona kasvina.

      Poista
  2. Taas sellainen kukka josta en ole kuullutkaan.
    Kaunis se on ja ihanan värisiäkin !

    Mukavaa pian alkavaa viikkoa ♥

    ps. minäkin sain perjantaina viimein tomaatit ja kukkien siemenet kylvettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, tämä on tosiaan melko vähän tunnettu. Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  3. No en ole ikinä nähnytkään, mutta jos on varjoisan paikan kasvi olisi todella passeli tuonne meidän puutarhaan. Kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, pärjää puolivarjossa ja tarvitsee riittävästi kosteutta, mutta toisaalta läpäisevän viettävän paikan, jotta menestyy pitkään.

      Poista
  4. Pihassani on Jumaltenkukka tällä hetkellä kahdessa paikkaa. Toinen on puolivarjossa ja toinen varjossa. Molemmissa paikoissa viihtyy hyvin ja olen saanut sitä jaettua. Jumaltenkukka lakastuu kukinnan jälkeeen kokonaan, lehdetkin häviävät näkyvistä. Kasvupaikka on syytä pitää mielessä, ettei vahingossa kaiva juurakkoa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno kuulla, että olet saanut kasvin noin hienosti menestymään.

      Poista
  5. Kaunis ja hentoinen kasvi.Enpä muista aikaisemmin tavanneenikaan.
    Hyvää pääsiäisviikkoa=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana Kristiina, hyvää pääsiäisviikkoa myös sinulle.

      Poista
  6. Todella kaunis. Ensimmäisen kerran edes kuulen koko kasvista!

    VastaaPoista
  7. Tilasin näiden siemeniä:)Ohjeessa sanottiin että jos ei ole itänyt 2 viikossa siirrä jääkaappiin pariksi viikoksi. No, nyt ne olivat kylmäkäsittelyssä ja joku aika sitten otin pois. Vieläkään ei näy mitään kylvölaatikossa.....mmmmh. Saas nähdä tuleeko mitään...

    VastaaPoista
  8. Hyvin kaunis ja herkkä jumalten kukka,minullakin on, ja tykkään kovasti!♥

    VastaaPoista
  9. Kaunis tuo on! Serkullani on se puutarhassaan vaan en ole koskaan sattunut käymään heillä sen kukkiessa. En ole nähnyt tuota koskaan muuta kuin kuvissa. Jossain näin minäkin siemeniä vaan en vielä ainakaan sitten hommannut. Olisi mielenkiintoista kuulla lähteekö Pirjolla sen siemenet itämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, esitinkin jo Pirjolle toiveen, että raportoi myöhemmin miten kylvö onnistui. Kiitos kommentista.

      Poista
  10. ♥ ihania sävyjä! Tuollaisen haluaisin!

    VastaaPoista
  11. Riitta Sinikka, sitä voi kylvää siemenistä.

    VastaaPoista
  12. Tervehdys Satolasta pitkästä aikaa! Kokemuksia minulla ei ole ko. kukasta, mutta halusin vain kommentoida, että liityin jälleen lukijaksesi! Ihanaa päästä taas seuraamaan puutarhasi tapahtumia!

    VastaaPoista
  13. Emännys ja kaikki uudet lukijat toivotan teidät sydämmellisesti tervetulleiksi blogini lukijoiksi.

    VastaaPoista
  14. Eipä löydy itseltä, mutta joskus taisi olla Kotipuutarhassa jokin esittely. Eikös tuota ole valkoisenakin? Taitaa päätyä hankinta-listalle, sen verran upeasti kukkii kuvissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiennytkään, että jumaltenkukkaa on valkoisenakin. Olisi varmaan melko näyttävää, jos istuttaisi valkoista ja punaista samaan penkkiin. Kiitos kommentista ja hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle.

      Poista