Translate

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pionit, alkukesän loistajat

Pionit ovat monien rakastamia  kukkijoita, eikä ihme, sillä ne ovat näyttäviä, joidenkin mielestä ehkä liiankin prameita alkukesän loistossaan. Ne kieltämättä vetävät huomion puoleensa  monen vaatimattomamman kukkijan jäädessä täysin niiden loiston varjoon. Pionit ovat sitkeitä, mutta ne tarvitsevat salaojitetun kasvupaikan ja lisäksi savimaalla ne kannattaa kasvattaa kohopenkissä. Pionit pitävät aurinkoisesta kasvupaikasta ja ne viihtyvät hyvin, kun niitä kasvaa useampi yksilö samassa penkissä. Melko kalkkipitoinen maa on niiden mieleen. Pihallamme kasvavat Sarah Bernhardt pionit ovat olleet ensimmäisten istuttamieni perennoiden joukossa. Penkki, jossa ne kasvavat on huolellisesti salaojitettu ja lisäksi se viettää loivasti alaspäin kohti alapihaa. Multana on Kekkilän puutarhamulta, jota parannellaan kompostilla tarvittaessa. Lisälannoituksena olen antanut veteen sekoitettavaa täyslannosta.

Sarah Bernhardt on ehkä maailman eniten myyty kiinanpioni

Kukat ovat isoja ja tiheän kerrannaisia.Siperiankurjenmiekat sopivat mielestäni sekä värinsä, että muotonsa puolesta hyvin pionin kanssa.


Rubra Plena (kerrottu)

Tarhapioni paeonia x festiva Rubra Plena puolikerrottu.Kallein hankkimani pioni on yllä oleva aito ja arahko tillipioni. Se on hankittu Särkän perennataimistolta.
 Tillipionin kukka on intensiivisen punainen ja sitä ei voi olla huomaamatta, kun se kukkii.

 Tillipionia on saatavana myös kerrannaisena.

Pionit ovat loistavia ja kestäviä leikkokukkia. Kerään kukat maljakkoon juuri, kun ne aukaisevat uloinpia terälehtiään. Näin ne säilyvät maljakossa pitkään hyvänä.

Shirley Temple kuuluisan lapsitähden mukaan nimetty.
 

22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas! iirikset näyttävät tosiaan hyvältä pionien kaverina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, minunkin mielestäni yhdistelmä nappaa.

   Poista
 2. Todella kaunista.. en voi muuta kuin huokailla:)

  VastaaPoista
 3. Upea pioni on yksi suosikeistani! Tänä vuonna aion hankkia niitä lisää, vaikka tila on tiukalla. Upeat nuo kuviesi pionit; sinulla on kunnon pionimeri. Ihana puutarha....

  t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, minullakin on suunnitelmissa hankkia lisää pioneja. Koska, se on jo toinen juttu.

   Poista
 4. Upeat on pionisi! Tuo tilliverisio olikin mielenkiintoinen tuttavuus. Mulla on vain yksi joku vanha pioni, en tiedäkään niistä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, vanhat kannat ovat kestäviä. Onko pionisi minkä värinen?

   Poista
 5. Kyllä Pioni on yksi upeimmista kukista. Tuo uutuus tai siis kallein kukka on tosi hauskan näköinen. En ole sellaista koskaan ennen nähnyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, tillipioni oli kyllä mielestäni suhteettoman kallis, mutta silti se kannatti hankkia.

   Poista
 6. Upeita pioneita. Tykkään niistä itsekkin. Harmi että usein pionien kukinnan aikaan tulee rankkoja sateita joista kukat kärsii, mutta hetkenkin kukinnan takia niitä kannattaa vaalia ja hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Olen joskus laittanut jopa päivänvarjon pionien suojaksi sateen sattuessa.

   Poista
 7. Upeita !! Pionit oikeastaan sai mut tähän puutarha "villiin", ja taas on jo uusi tilaus tulevalle kesälle tehtynä.. Sinulla on tosi upea tuo tillipioni, omani kupsahti kesken kesän, toivottavasti vielä nousee, niin ainakin toivon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, mistä ja mitä pioneja tilasit tilasit? Toivottavasti tillipionisi vielä elpyy.

   Poista
 8. Pionit ovat yksi kauneimpia kukkia.Ihanat ovat sinun pionit:)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. On kuin astuisin kauneimpaa kesään...tätä lumoavan kaunista pionien kauneutta ihailin kauan ja hartaasti. Eikä vain pionien vaan kaikkein muiden kukkien ja ympäristön kauneutta kiitollisena katselin hyvän mielen tunne sisälläin.

   Teidän valkoinen talo sopii täydellisesti tähän kauniiseen Puutarha Lumoon!


   Poista