Translate

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sipulikukat

Tänään on satanut vettä lähes koko päivän ja se on todella hyvä asia, sillä puutarha janosi jo kiihkeästi kosteutta. Etenkin havut, jotka kärsivät ainakin meidän puutarhassamme ennätyksellisen paljon tänä keväänä tuulen  ja auringonpaisteen yhteisvaikutuksesta.

Tässä muutama pakollinen sipulikukkakuva, joita te hyvät blogiystävät olette varmaan jo nähneet kyllästymiseen saakka. Laitanpa nyt kuitenkin tulemaan.


Etualalla monta vuotta talvehtinut muratti, jota leikkasin suurella kädellä pienemmäksi.

 Kirjopikarililjat

Kevätvuohenjuuri nuotiopaikan kupeessa.
24 kommenttia:

 1. Oih mikä kirjopikarililja pöheikkö sinulla onkaan siellä, upeaa! Oletko huomannut, että pitäisivät runsaan kukinnan jälkeen lepokautta, vai kukkivatko aina noin runsaana? Omani kukki upeasti viime keväänä ja nyt vain muutamia kukkia:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, en ole huomannut eroa kukinnassa eri vuosien välillä. Lieneekö syynä joka vuotinen kevät- ja syyslannoitus. Kompostia lisään myös muutaman vuoden välein.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, ei ainakaan tarvitse miettiä enää, että olisivat huonoa tykänneet tuosta komposti kerroksesta jonka heille laitoin. Ehkä taantuvat vaan, paikka ei ole sittenkään mieleinen?! Tai mistä liene sitten hienohelmat ottivat nokkiinsa:D

   Poista
  3. Toivotaan, että ensi vuonna kukkivat taas runsaasti kompostin voimalla.

   Poista
 2. Onpa hienoja! Istutitko kaikki nuo tulput viime syksynä? Näkyy kannattavan istuttaa lähekkäin noita, kyllä ovat kaikki kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on vanhoja istutuksia, joiden kukinta hieman vaihtelee eri vuosina. Tulppaanin sipulihan kukkii vain kerran ja sen jälkeen muodostaa sivusipuleita, jotka sitten taas kukkivat vuorostaan. Lannoitus vaikuttaa uuden sipulin kokoon ja kukintaan. Darwin-lajike Apeldoorn joita suurin osa tulppaaneistani on, on varma ja kestävä kukkija.

   Poista
 3. Upeita ! Näitä jaksaa katsella vaikka kuinka paljon.
  Mulla meni myös kolmevuotta hyvin kestäneet valkokartiokuuset aivan ruskeiksi peitteistä huolimatta, ikävän näköisiä ovat nyt ryhmässä enkä usko jotta toipuvat kovin pikaiseen jos ollenkaan..
  Darwinit on myös mun suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kokeile havupuupalsamia. Auttaa ja uudistaa neulaset, jos vain havu ei ole aivan kauttaaltaan ruskistunut. Kokeiltu on ja hyväksi havaittu. Keväällä ruiskutimme kaikki vioittuneet havumme ja nyt jo alkavat uudestaan vihertää.

   Poista
 4. Ihanaa väriloistoa siellä, kyllä noin kauniita kukkia katselisi vaikka kuinka usein
  kyllä ne aina ilahduttaa:)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniita !
  Narsissit on sellaisia suloisia ja tulppaanit nostavat ylväinä päätään :)
  Meille ei sade osunut, vaikka piti ylettyä koko etelä-suomeen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut kaksi päivää putkeen ja puutarha on saanut nyt vettä tarpeeksi. Toivottavasti huomenna jo paistaisi aurinko.

   Poista
 6. Sipulikukkakuviin ei mitenkään voi kyllästyä! Ihania ovat! Tuollaisissa pienehköissä ryhmissä ne pääsevät oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja mitä tiheämpään istuttaa sen näyttävämpi on tulos.

   Poista
 7. Tosi upeita tulpaaneja ja narsisseja, niistä otettuja kuvia on kiva katsella kun kukinta alkaa pihamaalla olla ohi.
  Miullakin on muratti talvehtinut vuosia kiven kupeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina pihalla melko runsaasti lunta, joka auttaa muratin talvehtimisessa. Tänä keväänä leikkasin ja lyhensin versoja voimakkaasti. kiitos kommentistasi.

   Poista
 8. Hei Kruunu Vuokko!

  Harmikseni vasta nyt ensimmäisen kerran eksyin blogiisi. Olet kommentoinut ahkerasti mun juttuja blogissani, Versoja Vaahteramäeltä. Kiitos siitä!
  Mahtava ja kaunis blogi sinulla! Ja huikea määrä erilaisia kasveja. Ja kaikki niin mahtavan siistiä ja huolellisesti tehtyä! Kaunista katseltavaa ja inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi ja tervetuloa blogini lukijaksi Riina.

   Poista
 9. Eihän näihin voi kyllästyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä niin. Itse jo odotan kovasti manpeittokasvien kukintaa. No, kaikki ajallaan. Kiitos vierailusta.

   Poista