Translate

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Takkahuoneen remontti

Takkahuoneen remontti on siintänyt mielessä jo pitkään ja nyt sen toteutus tuli viimein ajankohtaiseksi. Lähinnä teemme pintaremonttia, joka pitää sisällään katon, ovien ja seinien maalauksen. Mietimme pitkään seinäpaneelien poistamista kokonaan ja seinien tapetoimista tai maalausta, mutta päädyimme lopulta säilyttämään ainakin toistaiseksi vanhat paneelit. Paneelien alla on cyproc-levy. Lattia myös uusitaan. Vanhat lattialaatat poistetaan ja tilalle asennetaan näillä näkymin laminaatti. Takkanurkkauksen harmaat laatat myös poistetaan ja tilalle tulee huoneen muuhun väritykseen soveltuva laatta.



Naulanreiät ja muut mahdolliset kolot on alkuun kitattu.



Kittauksen jälkeen pinnat hiottiin ja pölyt poistettiin.
Oksankohdat on käsitelty hajuttomalla oksalakalla kertaalleen, mutta kaikkinensa käsittelykertoja tulee kolme tai neljä, jottei pihka tule maalin läpi esille. Purkin ohjeissa sanotaan käsittelykerroiksi riittävän yhdestä kahteen kertaan, mutta kokemuksesta tiedämme, ettei se suinkaan riitä.


Piano on päässyt pakettiin ja odottaa siirtoa remontin tieltä.






32 kommenttia:

  1. Meilläkin olisi jo ajankohtaista maalailla kattoja ja seiniä, mutta tiedä milloin sen saisi aikaan? Remontti-intoa toivottelen ja osallistuhan blogini arpajaisiin! Harmillisesti uusi postaukseni ei ilmesty tuohon vasemmalle puolelle listalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä takkahuone remontti oli tosi pitkään harkinnassa. Muut huoneet on onneksi pintarempattu jo aiemmin. Kiitos, osallistun mielelläni arvontaasi.

      Poista
  2. Jäänpä mielenkiinnolla seuraamaan.. takkahuoneesta tulee taatusti upea:)

    VastaaPoista
  3. Pohjatyöt vievät aina mahdottomasti aikaa ja vaivaa, mutta kun malttaa tehdä ne kunnolla, kuten te nyt, niin lopputulos palkitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pohjatyöt ovat kaikkein aikaavievin asia remontissa, mutta ne tosiaan kannattaa tehdä huolella hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

      Poista
  4. Remontit ovat ihania - tavallaan. Kun kestää hetken sotkuja niin pääsee nauttimaan lopputuloksesta. Varmaan laitat kuvia myös valmiista huoneesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloitus on aina hiukan hankalaa, mutta kun vauhtiin pääsee niin remontointi on ihan kivaa. Toivottavasti suurempia muttia vain ei tule matkaan.

      Poista
  5. Tsemppiä remontiin, kuvia odotellaan. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva. Eiköhän niitä kuviakin jossain vaiheessa tule laitettua.

      Poista
  6. Ooo...onpa teillä ISO remontti...lopputuloksen näyttänet, kuin kaunista tuli ;)

    VastaaPoista
  7. Kiva kun näytät remontin täällä. On aina mielenkiintoista nähdä muutoksia. Paneelit ovat hyvän näköiset ja varmasti tulee maalaamalla hyvät ja mielestäni sopivat hyvin takkahuoneeseen. Mielenkiinnolla seuraan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme ole vieläkään täysin vakuuttuneita siitä oliko paneelien säilyttäminen oikea ratkaisu, mutta toivon, että näin olisi, koska lähinnä minä olin niiden säilyttämisen kannalla.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Mieheni on päätekijä remontissa ja minä tietysti pyrin parhaani mukaan olemaan apuna aina tarvittaessa.

      Poista
  9. Pitkän mietinnän jälkeen suunnitelmat toteutuvat tai sitten eivät, mutta teillä ne on nyt toteutettu.
    Hienosti on kaikki suojattu ja työn jälki on oikein onnistunutta ja hienoa. Valtava urakkahan tässä kaikessa on, mutta saatte kyllä olla tyytyväisin mielin lopputulokseen ja nauttia työn tuloksista viihtyisän takkahuoneen lämmössä. Ja että olette hyvillänne, että on tullut aloitetuksi.
    Kovasti onnea aherrukseen hyvän mielen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkka. Katsotaan nyt mitä lopulta saamme aikaiseksi.

      Poista
  10. Johan on projekti, intoa ja voimia vain teille! Toivottavasti piano selviää ilman vaurioita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten saatoitkin ennakoida ?... mies näet kattoa maalatessaan horjahti taaksepäin keittiöjakkaralta ja kaatui pianon päälle, joka tietenkin (huonoa tuuria kun oli) kaatui. Onneksi mies ei loukannut ja piano menee ilmeisesti vakuutuksen korvattavaksi.Tietysti harmittaa tosi paljon, sillä piano on perintökalleus vanhemmiltani.

      Poista
  11. Teillä onkin iso remppa menossa,voimia teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma. Ihan mukavaa puuhaa ja aikataulukin on sopivan mittainen, jottei tarvitse kiirehtiä suotta.

      Poista
  12. Tekemistä riittää, mutta lopputulos kiittää! Meillä tehtiin remonttia myös joku vuosi sitten ja tummuneet mäntypaneelit saivat kyytiä, nyt on vaaleaa ja valoisaa ja on paljon mukavampi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoisuus kyllä taatusti tulee lisääntymään huomattavasti. Huoneen entinen ilme oli hieman mökkimäinen ja tunkkainen.

      Poista
  13. Tosiaankaan yksi kerta oksalakkaa ei riitä mihinkään. Ärsyttävä aine. Työniloa remonttiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oksalakkaa täytyy tosiaan laittaa useampi kerros sillä muutoin se ei toimi toivotulla tavalla. Kiitos kommentista.

      Poista