Translate

perjantai 22. toukokuuta 2015

Takkahuoneremontin päivitystä.

Takkahuoneen remontti on jo melko hyvässä vaiheessa. Värien valinnassa käytimme tutun sisussuunnittelijan apua ja takan laattaseinän laatoituksen teki myöskin ammattilainen. Kaikki muu on sitten tehty itse. Siis, mieheni on tehnyt. Minä olen auttanut lähinnä seinien lakkauksessa ja  maalauksessa. Seinät käsiteltiin ensin oksalakalla neljään kertaan. Sitten vuorossa oli kolojen ja naulankantojen kittaus. Välihionta ja pohjamaalaus ja varsinainen pintamaalaus tehtiin kolmeen kertaan. Katossa oli ihan samat työvaiheet. Kuva vääristää värejä ja sekä katto, että seinä näyttävät kuvassa samanvärisiltä, vaikka näin ei suinkaan ole. Tässä linkki siitä mistä lähdettiin liikkeelle.Ovet saivat myös hionnan jälkeen oksalakkakäsittelyt, paklaukset ja välihionnat. Ovet käsiteltiin ensiksi Ote pohjamaalilla ja sitten pintaan tuli kolme kerrosta varsinaista valittua väriä.Ovet valmiina. Ei uskoisi samoiksi oviksi, kuin ennen maalausta. Tuli ihan kuin uudet. Kiitos mieheni todella tarkan työn. Jälleen kerran voi tähdentää pohjatöiden tärkeyttä.


 
Takkaseinä oli hieman haasteellinen siitä syystä, että takan taakse ei mahtunut, kuin hyvin ohut laatta. Valikoima ei siitä syystä ollut suuren suuri, kun väri vielä asetti oman rajoituksensa. Vaalea laatta taittuu hieman harmaaseen ja takka tulee nyt huomattavasti paremmin esille.

 
Sisustussuunnittelija pyysi meitä ensin valitsemaan lattiamateriaalin ja sen värin, jotta voimme sen jälkeen yhdessä miettiä huoneen muun värityksen. Halusin ehdottomasti vaalean ja laadukkaan laminaatin ja se löytyikin pienen etsinnän jälkeen. Valitsimme julkisiin tiloihin tarkoitetun, erittäin kovaa kulutusta kestävän laminaatin.

Laminaatin alle tuli vielä parhaiten askelääniä - ja kävelymukavuutta lisäävä, sekä kosteutta eristävä eriste.


Lattian valmistumisen jälkeen on vielä edessä koko huoneen listoitus, sekä kynnyksien asennus. Huoneessa on neljä ovea ja sekä paljeoven, että ulko-oven maalaus on vielä harkinnassa. Paljeoven vaihtaminen kokonaan uuteen saattaa tulla myös kysymykseen, sillä sitä on hankala maalata niin, että lopputuloksesta saisi siistin. Katsotaan?


26 kommenttia:

 1. Ovi on kyllä todella siistiä työtä!

  VastaaPoista
 2. Mukava katsella siistiä työn jälkeä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pohjatyöt ovat ne kaikkein aikaavievin vaihe,mutta nyt ollaan onneksi voiton puolella.

   Poista
 3. Hienoa työtä siellä on tehty:)

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä raikkaalta! Sittenhän alkaa se paras vaihe, kun pääsee mööbleeraamaan ja sisustamaan =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Mukava on saada kalusteet takaisin paikoilleen. Vanhoilla mennään.

  VastaaPoista
 6. Ei samaksi huaneheksi uskoosi. Tuloo nii valoosa. Pohojatyät on torella tylsiä, muttaku ne jaksaa teherä kunnolla, on lopputulos kaiken vaivan väärtti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalauksellakin kyllä saa ihmeitä aikaan. Nyt olen todella tyytyväinen ettemme poistaneet hirsipaneelia.
   Hyvää viikonloppua.

   Poista
 7. Aivan uudelta näyttää. Tuolla varmaan viihdytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone on toiminut lasten käydessä vieraisilla, lähinnä heidän makuuhuoneenaan. Toivottavasti sille nyt tulee muutakin käyttöä.

   Poista
 8. Todella kaunista ja valoisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus kyllä lisääntyi huomattavasti ja huonekalutkin tulevat jatkossa paremmin esille.

   Poista
 9. Tarkkaa ja hyvää työtä olette tehneet. Jännä nähdä sitten valmiiksi sisustettuna miltä näyttää.

  VastaaPoista
 10. Kiitos. Katsotaan nyt miten vanha sisustus istuu uudistettuun huoneeseen.

  VastaaPoista
 11. Upea,kaunis vaalea ja valoisa lopputulos.Tuo takkaseinä on metkan, erikoisen näköinen mitäköhän materiaalia tuo on ja mikä on laatan koko?Kohta on varmaan jo valmista ja saatte nauttia kättenne töistä =) Mukavaa aurinkoista viikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Laatta on Aitana porcellanato ja leveys on 49.5 cm ja korkeus 33 cm.

   Poista
 12. Hienoa jälkeä. Talvella varsinkin vaalea väri on paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Perinteinen takkahuonemaisuus kyllä sai kyytiä.

   Poista
 13. Todella kaunista ja hyvin tehtyä työtä alusta alkaen tähän pisteeseen. Jälleen kerran tuli todistettua, että pohjatyöt ovat kaiken a ja o. Huolella eikä hutiloiden se ei onnistu. Huone on valoisa ja siisti missä silmä ja sielu lepää katsoessaan käden taitojen aikaansaantia nauttien. Lattia oli hyvä valinta. Ovista tuli todella ihan huippu hyvät, todella kauniit, kuin kaikki muu työkin.
  Ilo on katsella kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka. Lattiasta pidämme kovasti itsekkin. Mukavaa tulevaa viikonloppua.

   Poista