Translate

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Portaiden ehostus.

Tällä kertaa meillä on työn alla eteisaulan portaiden remontti, jonka mies on hoitanut pääsääntöisesti täysin yksin. Mäntypuiset portaat saivat uuden, raikkaamman ja valoisamman ilmeen maalin avulla.
Työ alkoi seinien ja lattian suojauksella. Sen jälkeen alkoi rappusten hionta ja pahimpien kolojen tasoitus lakkakitillä. Kitattujen kohtien hionnan ja pölyn puhdistuksen jälkeen oli pohjamaalin vuoro. Pohjamaalina on Tikkurilan Multistop eristyspohjamaali. Tässä vaiheessa tuli eteen myös kaiteitten irroittaminen. Kulkeminen rapuissa ilman kaiteiden tuomaa turvaa oli muuten alkuun hieman hurjan tuntoista, mutta onneksi siihen tottui melko nopeasti. Pintamaalina rapuissa on Betolux Agva, sävynä helmenharmaa. Työtä on hidastanut melkoisesti se,  että vain joka toisen askelman on pystynyt maalaamaan kerralla, koska makuuhuoneemme sijaitsee yläkerrassa ja sinne on luonnollisesti päästävä kulkemaan. Pohjamaalia tuli kauttaaltaan kerran ja pintamaalia kaksi kertaa lukuunottamatta askelmia, jotka mieheni maalasi kolmeen kertaan.



Tässä lähtötilanne.


Kittaukset ja pohjamaali levitettynä joka toiselle askelmalle.


Kaiteet vielä paikoillaan.


Pohjamaalaus lähes valmiina.




Seinänpuoleinen käsipuu vielä paikoillaan ja maalaamatta.




Alkaa olla lähes valmista. Ainoastaan seinänpuolimmaiset käsipuut puuttuvat vielä. Ilme raikastui kyllä todella paljon ja lopputulos on siisti ja silmää miellyttävä.



52 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Pintamaali oli harmaampi sävyltään, kuin mitä oletimme. Olemme silti hyvin tyytyväisiä.

      Poista
  2. Selvästi valoisampi ja avarampi portaikko...kyllä kannatti maalata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Nyt portaikko näyttää, kuin uivan valossa.

      Poista
  3. Voi ku tuli hyvät! Meillä pitääs teherä tasan tarkasti sama homma. Oon teteelly sitä jo monta vuatta. Mutta taas tämäki talavi on hurahtanu aiva muis merkeis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näitä remppahommia onkin riittänyt. Ensin takkahuoneen remontti ja muutto ruokailutilaksi. Sitten vuorossa oli kodinhoitohuone, joka on vielä vaiheessa ja nyt portaiden ehostus. Työn aikaavievyys kyllä yllätti, mutta lopputuloksesta tuli todella siisti. Kiitos mieheni tarkkuuden.

      Poista
  4. Mäntypuu on kaunis materiaali, mutta maalattuna portaikko on todella raikas ja valoisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ennen mäntypuiset katot, jotka muutama vuosi sitten maalattiin valkoiseksi. Ennen kattojen maalausta portaiden tummanpuhuvaan ilmeeseen ei niin kiinnittänyt huomiota, mutta malauksen jälkeen ne alkoivat näyttämään erittäin tunkkaisilta.

      Poista
  5. Maalilla saa ihmeitä aikaan. Kylläpä raikastui. Meillä pitäisi tehdä ihan samaa, mäntyä on lattiassa, seinissä ja katossa. Kuultomaalattukin alkaa näyttää jo tunkkaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä ei niin haitannut vaikka portaat olivat mäntyiset, kun valoa tulvi riittävästi eteisaulaan, mutta vuoden pimeimpään aikaan portaikko näytti suorastaan ankealta.

      Poista
  6. Tulipa valoisaa ja avaran tuntuista. Varmasti oli kova urakka, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

    VastaaPoista
  7. Kiitos. Pintamaali olisi saanut olla ehkä vielä hivenen vaaleampi, mutta toisaalta väri sopii aulan tapetteihin, joissa on vaalealla pohjalla juuri ja juuri havaittavissa harmaata.

    VastaaPoista
  8. Todella hyvä! Karmea homma vaan tuossa, siskon luona tehtiin kerran sama, paitsi kaiteet maalattiin tummalla. Mäntyportaat pitäisi kyllä miltei kieltää lailla, tuntuu ettei kukaan kauheasti pidä niistä. Mutta maalattuina on tosi upeat. Teillä onkin isompi ehostus kotona meneillään, ihastelen kovasti tarmokkuuttanne ja laadukasta lopputulosta.

    VastaaPoista
  9. Voi kiitos. Ihan samaa mieltä olen kanssasi mäntyportaista.(Toivottavasti en nyt pahoita kenenkään mieltä?) Mieheni teki kyllä todella tarkkaa työtä ja paneutui etukäteen huolella noihin sopiviin pohja- ja pintamaaleihin.

    VastaaPoista
  10. Kyllä tuli portaista todella kauniit ja valoisat. Varmasti kova homma, mutta lopputulos palkitsee. Liisa

    VastaaPoista
  11. Kyllä vaan vaiva palkittiin moninkertaisesti, parani entisestään!

    VastaaPoista
  12. Kiitos.
    Hyvää viikonloppua myös Sinulle.

    VastaaPoista
  13. Meilläkin tulee todennäköisesti olemaan samanlainen portaiden maalaus lähivuosina. Eli maalikerros vain joka toiseen portaaseen. Hienot tulivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaiheittainen maalaus hidasti projektia melkoisesti, kun ei voinut maalata kerralla kaikkia askelmia. Mutta hyvin loppujen lopuksi selvittiin.

      Poista
  14. Kylläpä tuli kaunista! :)
    Kiitos mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä postauksesta!

    VastaaPoista
  15. Hyvältä näyttää, toimiva päivitys! Meidän pitäisi toteuttaa samanlainen urakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu. Maalilla kyllä saa ihmeitä aikaan vanhaankin portaikkoon. Olisi pitänyt tehdä maalaus jo paljon aiemmin.

      Poista
  16. Vaikka oli iso urakka, niin kyllä kannatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi minä pääsin tosi vähällä, kun mies teki työn.

      Poista
  17. No on ollut iso urakka!! Ja hieno tuli;)

    VastaaPoista
  18. Voi että miten hienot tuli! Tuossa on ollut kova työ.

    VastaaPoista
  19. Tosi hyvät tuli ja ilmekin nuorentui kymmeniä vuosia. Kyllä sitä olisi paljon kunnostettavaa täälläkin.

    VastaaPoista
  20. Remontti kannatti! Pimeähkä porrasnurkkaus kirkastui.

    VastaaPoista
  21. Kylläpä portaikko muuttui edukseen. Voisitko lähettää tännekin hyppysellisen remontti-innon siemeniä. Olisi tarvetta :).

    VastaaPoista
  22. Remontissa on vaan se paha vika, että se tahtoo paisua kuin emännän pullataikina.

    VastaaPoista
  23. Upea tuunaus, portaikosta tuli niin valoisa ja tyylikäs♥

    VastaaPoista
  24. Tuli niin puhtaan ja valoisan näköistä! Upeaa!

    VastaaPoista
  25. Näyttää tosi hyvältä! Meillä tuo remontointi on vähän jo elämäntapa, ja aina kun saa jotain valmiiksi niin siitä iloitsee :)

    VastaaPoista
  26. Kiitos. Näin se menee. Minäkin nautin joka kerta portaita ylös kiivetessäni tehdystä kohennuksesta.

    VastaaPoista
  27. Suuren eron sait portaisiin. Meilläkin on portaat, mutta kyseessä on betoniportaat. Ne pitäisi myös saada hieman parempaan kuntoon. Varmasti jonkinlainen mosaiikkipinnan entisöinti täytyy tehdä. https://www.mozaik.fi/palvelut/hionta-ja-entisointi

    VastaaPoista