Translate

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Siemenet odottavat kylväjää

Alkaa kohta olla jo kiire kylvää pusseissa odottavat siemenet multaan. Hieman tuntuu kohdallani olevan saamattomuuta havaittavissa, mutta ehkä se siitä....

 

Vanhoja siemenpussin pohjia ja puutarhasta kerättyjä kesäkukkien siemeniä on entuudestaan sen verran paljon, että päätin alkuun olla ostamatta uusia siemeniä lainkaan. Vaan kummasti jalat ihan kuin itsestään ohjautuivat kaupan siemenhyllyn luo ja muutama pussi lähti matkaan. Niin ne päätökset näyttävät vesittyvän meikäläisen kohdalla.Jotain sentään olen saanut kylvetyksi ajoissa. Kelloköynnökset, jotka kylvin yhdessä pikkumiehen kanssa heidän vierailunsa aikana, ovat lähteneet kasvuun aika mukavasti.

24 kommenttia:

 1. Hyvällä alulla on kelloköynnökset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä kesä olisi niiden kasvulle suosiollinen.

   Poista
 2. Noin käy kaupassa yhdelle jos toisellekin :) Kelloköynnös on ihana, mulla suunnilleen samankokoiset taimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnös on minunkin ehdoton suosikkini vaikka se onkin monena vuonna jäänyt kylvämättä. Nyt ostin kaksi pussia, (joista toinen on kylvämättä) siltä varalta, jos eka kylvös ei jostain syystä onnistuisi.

   Poista
 3. Kelloköynnös on jo hyvällä alulla, täällä ei ole vielä mitään kylvetty.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kartan liian aikaisia kylvöjä, mutta nyt kävin kylvöjen suhteen hieman levottomaksi.

   Poista
 4. Mahtavalla alulla nuo kelloköynnöksesi!
  Minäkin aloitin kylvötouhut vasta viime viikonloppuna. Paljon ehtii vielä, valokin on vasta nyt lisääntynyt roimasti.
  Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kyllä varovainen liian aikaisten kylvöjen suhteen, sillä minulla ei ole käytössä kasvulamppuja. Nyt kuitenkin olen normaaleista kylvöistä myöhässä.

   Poista
 5. Hyvällä alulla on kelloköynös sinulla. Sama ilmiö on minullakin kauppaan kun menee niin jostain syystä aina jalat johtaa siemetelineiden luo. Minä eilen koulin tomaatit
  niitä on useampi laatu. Rauhallista pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinulla on jo tomaatitkin koulittuna. Mitä lajikkeita sinulla meni multiin?

   Poista
 6. Vau, mikkä kelloköynnökset. Ne ei onnistunu mulla ny oikee kuinkaa. Meikäläänenki katsastaa kummasti aina siämenhyllyt, vaikken innokas kylyväjä ookkaa. Ei hetikää kaikilla kylyvöksillä oo viäläkää kiirus. Kerkiät kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullakin kelloköynnösten alku lähti hyvin lupaavasti ja sitten sitten ei kasvurintamalla tapahtunut oikein mitään. Nyt valon määrän lisääntyessä ovat alkaneet kurotella versojaan ylöspäin.
   Lähinnä minua harmittaa, kun keijunmekot olisi pitänyt kylvää aikoja sitten. Muiden siementen osalta ei niin palavaa hoppua vielä ole.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan niiden jatkavan kasvuaan suosiollisesti myös jatkossa.

   Poista
 8. Saamattomuutta kylvösten suhteen on täälläkin. Nostin samettiruusun siemenpussin pöydälle inspiroimaan. Kyllä se tästä taas lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kaikessa aina hyvin järjestelmällinen ja aikaansaapa, joten sen suhteen ei varmasti ole huolta. Miten sinä tapaat kylvää samettiruusut? Minä olen kylvänyt ne aina styroxiseen kalalaatikkoon hajakylvönä ja jättänyt sen kummemmin koulimatta. Kun ovat saaneet sopivasti kasvukokoa, olen alkanut varovaisen kastelulannoittamisen ja sitten siirtänyt karaisun jälkeen suoraan kukkapenkkiin kasvamaan.

   Poista
 9. Kelloköynnöksesi näyttävät huomattavasti isommilta kuin minulla, mutta ehkä omanikin rupeaisi kohta puoliin kasvattamaan varsinaisia lehtiä.

  Ja kyllä kauppojen siemenvalikoimaan pitää tutustua, vaikka omat siemenlaatikot jo pursuisivat siemenistä :)

  VastaaPoista
 10. Valon määrän nyt radikaalisti lisääntyessä lähtevät köynöksesi varmasti hyvään kasvuun.
  Pitäisi varmaan kulkea laput silmillä siemenhyllyjen ohi , jotta ei aina sortuisi. Onneksi siemenpussit ovat vielä suht' edukkaita ja osan itävyysprosentti on hyvä vielä seuraavanakin vuonna.

  VastaaPoista
 11. Minäkin päätin olla ostamatta siemeniä - taas. Ja huonosti kävi tänäkin vuonna... Paprikat ja chilit ovat hyvällä alulla, mutta tajusin, että kyllähän sitä muutakin voisi jo kylvää ja pitäisikin. En vain ole saanut koulittua vielä ensimmäisiäkään taimia ja tilaa pitäisi raivata kylvöksille.. Mutta ehkäpä tässä saa aikaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tilakysymys onkin aina se hankaluus. Nyt on ollut niin kovia yöpakkasia, ettei kasvihuonekkaan tuo apua ongelmaan.

   Poista
 12. Oi, miten valtavia kelloköynnöksiä jo! :)
  Minä olen jo hyvissä ajoin kylvänyt esim. keijunmekkoa ja ne itivätkin hyvin, mutta eivät näytä nyt erityisen virkeiltä. Yrtit ovat kasvaneet paremmin.
  Oikein hyvää ja aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti minä onnistun noiden keijunmekkojen suhteen. En näet ole niitä ennen kylvänyt siemenistä.
   Hyvää pääsiäistä vielä kerran.

   Poista
 13. Hienoja taimia siellä on aluillaan! Ihanaa kun voi puuhastella pikku-ihmisten kanssa puutarha hommia <3

  VastaaPoista
 14. Kiitos. Sinäpä sen sanoit niin osuvasti. Pikkuinen miehenalku mummin kylvöapuna oli jotenkin hyvin hellyttävä yhteinen hetki. Poika oli tosi tarkkana kylvämisessään ja asetteli siemenet tarkoin keskelle pottia. Ikää pikkuisella, kun on vasta kaksi vuotta. Nyt on vain saatava pidettyä taimet hengissä. Yksi välitarkastus on pojan toimesta jo tehty.

  VastaaPoista