Translate

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Tällä hetkellä

























38 kommenttia:

  1. Kaunista ja komeaa, vihreää ja värikästä.

    VastaaPoista
  2. On tua mooseksenpalavapensas komia kukkiessaan. Tänne ei oo jostaki syystä, tullukkaa sitä hommattua. Mitä oot teheny nualle jalopähkämöölle, ku kukkiivat nua hianosti. Mulle tuloo nykki vaa muutama hassu kukka, vaikka oikee lannootinki keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla jalopähkämöt saivat voimaa kompostimullasta ja meillä tarvitsevat myös jonkin verran kastelua etenkin helteisenä aikana, sillä kasvupaikka on todella aurinkoinen. Olen joskus kastellut pähkämöitä myös vesiliukoisella lannoitteella.

      Poista
  3. Oi miten kaunista kukintaa. Kultahelokit kukkivat niin kauniisti. Meilläkin oli niitä runsaasti viime kesänä. Kaikki - yhtä lukuunottamatta - kuolivat viime talvena. Upeita liljoja. - Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kultahelokki näyttää olevan kevyen mullan kasvi ja todella arka tälvimärkyydelle. Minulla se kasvaa Kekkilän puistomullassa, joka on melko hiekkapitoista.

      Poista
  4. Ihana kukkapiha sinulla, täällä on mukava käydä ihastelemassa. Oletko muuten huomannut, että tuo Mooseksenpalavapensas ärsyttäisi ihoa? Minun tekisi mieli hankkia sen, mutta kaikki varoittelevat sen allergisoivasta vaikutuksesta. Se on niin nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mooseksenpalavapensas saattaa aiheuttaa kyllä ihoärsytystä ja sitä ei saisi käsitellä ainakaan paljain käsin. Kasvu on alkuun hidasta ja kukintaa saa odottaa melko pitkään.

      Poista
  5. Kaunista kukintaa ...siulla on viherpeukalo ,kun noin kauniisti saat kaikki kukkimaan.Lannoitatko keväisin millä/miten paljon ...on niin rehevää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Keväällä kasvit saavat kevätlannoitteen ja vaativimmat kasvit veteen liukenevaa kastelulannosta silloin tällöin.

      Poista
  6. Kyllä näitä kuvia katselee mielellään, kaunista!

    VastaaPoista
  7. Ihana aika tämä, kaikki kukkii ihan täyttä päätä!

    VastaaPoista
  8. Kaunista kukintaa. Hyvää pyhäpäivää:)

    VastaaPoista
  9. Vitsit tuo keltanen kukka on sitten ihana.. oikea piristys - Onkos se helokki..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kyseessä on kultahelokki. Minulla on myös matalavartista isohelokkia ja iltahelokkia, joita voi kasvattaa siemenistä.

      Poista
  10. Niin kesä! Olin unohtanut, etä Mooseksenpalavapensas on olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä kehkeytymässä oikea unelmakesä. Lämpöä ja sadetta on ollut viime viikkoina sopivassa suhteessa.

      Poista
  11. Ihanaa kukintaa!!! Tuosta kultahelokista olen kateellinen. Omani paleltui viime talvena, säilyi onneksi hengissä, mutta on niin onneton, ettei varmasti kuki tänä kesänä. Ja Mooseksen palavapensas on liittynyt pakko saada listalle, kylläkin valkoisena...

    VastaaPoista
  12. Niin paljon hienoja kukkia!
    Ihanaa sunnuntai päivää sinulle!

    VastaaPoista
  13. Onpa herkku tuo alimman kuvan akileija.

    VastaaPoista
  14. Kaunista on puutarhassasi. Kultahelokki on mainio kukkija, upea kirkas keltainen sävy kukissa.

    VastaaPoista