Translate

lauantai 6. toukokuuta 2017

Hankintoja

Parin viime päivän aikana on täällä meillä saanut nauttia aurinkoisesta ja lämpöisestä säästä.  Kaikki liikenevä aika onkin kulunut pihatöiden parissa. On ollut todella mukava tehdä töitä,  kun ei ole tarvinnut  pynttäytyä toppavaatteisiin, vaan on saanut vetää ylleen huomattavasti kevyempää vaatetusta. Kevättyöt alkavat olla hyvällä mallilla. Piha on haravoitu, kukkapenkit siistitty, oksat haketettu, ojanpientareet kulotettu ja pensaiden leikkaukset saatettu kunnialla loppuun.


Aurinkoisen ja lämpimän sään innoittamana kävimme eilen mieheni kanssa paikallisella Hankkijalla tekemässä hieman kasvihankintoja.
Ostin kolme monivuotista patjaharsoa. Kasviuutuus, joka on mattomainen maanpeittäjä ja soveltuu reunakasviksi läpäisevään maahan ja kukkii vaaleanpunaisin kukin alkukesällä.


Toinen ostamani uutuus on purppuraneilikka. Mätästäen kasvava pikkuperenna, joka soveltuu lähinnä aurinkoiseen ja kuivahkoon kasvupaikkaan, sekä kivikkoon. Kukkien väri on kauniin ja hennon ruusunpunainen. Korkeus vain noin 10 cm.


Mätäsleimuja ostin myös kaksi kappaletta eli Red Admiralin ja Daniel Cushionin. Minulla on entuudestaan mätäsleimua kasvamassa muurikivipenkissä ja sen kukinta on mielestäni todella kaunis. Kuva alla.


Minulla on tapana ostaa lähes joka kesä myös muutama uusi kärhö puutarhaamme. Nyt ostolistalle valikoitui kolme loistokärhöä ja yksi viinikärhö.
Nämä kaikki kaunottaret tulen  kasvattamaan kesän ajan  isohkoissa ruukuissa juuristoaan vahvistamassa. Syksyllä kaivan kärhöt ruukkuineen kasvimaan lavakehikoihin talvehtimaan ennen istutusta lopullisille kasvupaikoilleen.


Ostin myös valkoista Percival ritarinkannusta, sillä sen siemenpussit jäivät minulta hankkimatta. Se pääsee siemenistä kasvattamieni sinisten tovereidensa kaveriksi kukkapenkkiin.


Neilikat ovat lempikukkiani ja näitä ruukkuneilikoita en tietenkään malttanut olla ostamatta ruukkuruusun ohella.


Nyt pihatyöt jälleen kutsuvat. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.
54 kommenttia:

 1. Kivat kasvit löyrit! Nii munki färisiä. Tua purppuraneilikka taitaa tulla meillekki. Mun pitää vähä himmata kasviostoja, pitää ensi ilimojen vähä lämmetä nii näköö mitä tualta nousoo. Kärhöjä tiätty lisää. Mullon kaks tuan alimman näkööstä (tai yks). Jos on sama, on kiitollinen kukkija ja sun hoiros tiätysti aiva omaaa luakkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista uusista neilikkalajikkeista olen enemmän kuin innostunut ja purppuraneilikka vaikuttaa aika lupaavalta.
   Viinikärhöt yleensä ovat kestäviä ja runsaskukkaisia joten toivon, että Polish Spirit lunastaa odotukseni.

   Poista
 2. Kivoja löytöjä. Varmasti taas upeita kärhöjä tulee, sillä sinulla ne kyllä viihtyvät. Minä en ole vielä tehnyt hankintoja juurikaan, sillä täällä on kylmä. Joitakin kukkasia vein kasvihuoneeseen harson alle ennen ulos viemistä. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saanko kärhöt menestymään toivotulla tavalla. Tuon Dr Ruppelin olen aikaisemmin jo menettänyt, koska on ilmeisesti tuuliselle pihallemme hieman liian arka.

   Poista
 3. Onkin ollut kiva olla näillä ilmoilla pihalla. Et kai istuta noita vielä, kun ensi viikoksi taas lumisateita luvassa?! Sullahan tosin on se kasvihuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Nyt on saanut muutaman päivän nauttia kunnollisesta ja aurinkoisesta kevätsäästä.
   Perennat olen jo kaikki istuttanut. Ne kyllä kestävät kylmää. Kärhöt ovat vielä sisätiloissa omissa poteissaan odottamassa.

   Poista
 4. Upeita kukkia. Meillä on pihahommat ihan kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Toivotaan hyviä pihatyöilmoja jatkossakin.

   Poista
 5. Kivat hankinnat. Jotain kivikkokukkia tarvitsisin, taidan siis suunnata Hankkijalle.

  VastaaPoista
 6. Kivoja ostoksia ja kyllä kelpaakin shoppailla kun pihatyöt ovat hyvällä mallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt vain odotan kevään jatkuvan suosiollisena, jotta pääsen kasvihuoneen ympäristön kunnostustöihin.

   Poista
 7. Voi miten mahtavia ostoksia, uutuuksia! Itsekin olisin voinut ostaa nuo samat, olivat niin kiinnostavia. Neilikkafani olen myös laillasi! Kärhökokoelmasi karttuu aina vain, hienoja lajikkeita olit hankkinut puutarhaasi. Kevätiloa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Neilikat ovat kyllä aina niin upeita, ettei niitä voi mitenkään ohittaa, eikä varsinkaan uutuuksia.

   Poista
 8. Siellähän on jo kesä. Meilläkin oli pari lämmintä päivää, mutta nyt on taas 5 astetta ja tuulee kuten vain mereltä keväällä voi. Luntakin vielä löytyy ja pihahommat vasta alkutekijöissä. Ihanat kärhöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti huonompaa säätä on taas luvattu tännekin. Saa nähdä millainen kesä kaikkineen onkaan tulossa.

   Poista
 9. Ihania hankintoja. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Ihania ostoksia. Hyvällä mallilla kuulostaa olevan myös muut pihahommat. Harmi, että on luvattu viilenevää säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan, että Ilmatieteen laitos olisi tällä kertaa väärässä.

   Poista
 11. Oi, mitä hankintoja!!!! Minä en vielä ole uskaltautunut puutarhakauppaan, ulkokasvien osastolle. Suunnitelmia on kyllä tehty, eli kohta mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa tiedossa olisi hieman lämpimänpää, mutta kun ei, niin ei.

   Poista
 12. Kyllä sinun pihasi tulee loistamaan kun kaikki nuo ostoksesi kukkiva.
  laitapa sitten kuvia että saamme ihailla.

  VastaaPoista
 13. Aivan varmasti uudet kärhöt kotiutuvat teidän puutarhaansa, kun siellä on jo entuudestaan niin mahtavat esimerkit. Nuo Närvänen nimilappukuvat eivät kyllä ole ihan totuudenmukaisia. Katselin kaupassa samaista Rouge Cardinalia, joka on kuvassa kirkkaanpunainen, mutta todellisuudessa viininpunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kärhöjen suhteen ei koskaan voi olla täysin varma, mutta toivottavasti menestyvät. Nimilappukuvat ovat kyllä usein mitä ovat. Minulla on jo yksi Rouge Cardinal, joten onneksi tiedän kukan todellisen värin. Dr Ruppelin kukan väri ei muuten ole sekään ihan oikea.

   Poista
 14. Kärhöjä ei liene koskaan liikaa, kauniin värisiä ostitkin! Ritarinkannukset myös kauneuden huippuja... minulla sinisiä itse siemenestä kasvaneita nyt taimina, saa nähdä, kukkivatko jo tänä kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöjä ei tosiaan ole koskaan liikaa ja valitettavasti niistä aina joku myös välillä menehtyy syystä tai toisesta. Reserviä on hyvä siksikin olla aina.

   Poista
 15. Ihanat ostokset upealta varmaa näyttää pihasi kesällä innolla odotetaan. Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että menestyvät.
   Aurinkoista viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 16. Oi miten upeita! Sait aikaan inspiraation tuohon mätäsleimuun. Se sopii täydellisesti meidän kivikkoon. Ajattelin ensin ostaa vain markettoja, koska viime kesänä kotilot jättivät ne rauhaan. Noista sinun kasveista tulee tosi kaunis piha! Varsinkin nuo ritarinkannukset! 👌🌸🌿🌹

  VastaaPoista
 17. Mätäsleimu on ihana kevätkukkija, jota voin lämpimästi suositella. Se on hyvin samantyyppinen, kuin sammalleimu.

  VastaaPoista
 18. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Kyllä sinun pihasi loistaa taasen entistä enemmän
  toivotaan että saisimme hyvän lämpimän kesän vettä ja aurinkoa sopivasti.
  Onnea ja iloa istutuksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma.
   Näitä mainitsemiasi asioita toivon minäkin.

   Poista
 19. Oi, oi, oi..tässähän tarttee itsekin lähteä kukkakaupoille.. kaunista kukintaa luvassa teillä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli ainakin Hankkijalla jo ihan hyvät kasvivalikoimat.
   Säätilan pitäisi nyt vain vakiintua aurinkoiseksi ja lämpimäksi.

   Poista
 20. Voi että inspiroiva kirjoitus ja kuvat! Kasvukautta täällä pohjoisessa kaipaa niin kipeästi jo! Sulla on oivat taimet ja noita kärhöjä katsoin nyökytellen. Niistä on pitkästi iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostamani kärhöt hieman mietityttävät. Ovat aika pieniä. Taimipurkki ei ole suuruudella pilattu, joten juuret eivät ole vielä kunnolla kehittyneet ja vahvistuneet. Katsotaan saanko pidettyä ne hengissä.

   Poista
 21. Siellä on oltu ahkerana! Täällä on myös oltu pihatöissä, minkä ehditty. Pensaita pitäisi vielä leikellä. Ihania kärhöjä olet ostanut😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on onneksi ollut muutaman päivän hyvät ilmat tehdä pihatöitä, mutta ensi viikolle on jo luvattu räntäsadetta. Mitä tästä oikein pitäisi ajatella. Huoh...

   Poista
 22. Ihania hankintoja! Mulla on vielä kaikki pihahommelit tekemättä, niin on ollut kyllä märkääkin kun lumi nyt vihdoinkin suli, ettei pihapuuhiin oikein ole päässyt. Sormia kyllä syyhyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sinne märälle pihalle ole suinkaan menemistä. Toivottavasti saisimme tässä kuussa jo useamman, kuin muutaman kauniin puutarhapäivän töiden tekemiseen. Ensi viikolle kun on jo taas luvattu räntäsadetta.

   Poista
 23. I love all plants you have bought, Kruunu Vuokko. I have diantus, plox dwarf and delphinium as well. They go well to other plants, especially to roses and decorative bushes.
  Great choice with clematis, the Rouge cardinal is my favorite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's nice to hear that you like the plants I've chosen. Unfortunately, it may rain in the next few days, so planting may be delayed.

   Poista
 24. Aivan ihania hankintoja!
  Täällä toppapukukeli jatkuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huomenna toppapuvun saa valitettavasti laittaa niskaan taas täälläkin.

   Poista
 25. Itse olen lykännyt kasvihankintoja, kun parveke on siivoamatta (ei lasitusta) ja mökilläkin on ollut niin kylmä, että mitään ei ole voinut vielä oikein ulos istuttaa. Mutta kyllä sitä toivon mukaan toukokuun aikana kasvihankintojakin pääsee tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näissä lämpötiloissa uskalla paljon vielä kasvihankintoja tehdä. Ensiviikolle luvatut räntäsateet eivät kuulosta hyvälle.

   Poista
 26. Minäkin kävin eilen taimikaupoilla, vielä täytyy malttaa odottaa että tilaamani kukkaset tulevat, ennekuin alan täyttää uutta kukkapenkkiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jatkossa mitä taimia olet hankkinut. Kunpa vain lopulta saisimme hyvät istutusilmat.

   Poista
 27. Ihania ostoksia! Minä en ole vielä uskaltanut juuri mitään hankkia viileiden säiden vuoksi. Lidlistä tosin muutama pioni tarttui mukaan. Toivottavasti sää lämpenisi pian uudelleen ja pääsisi istutushommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Todella harmillinen kevät säiden osalta, sillä huomenna on luvassa taas räntäsadetta ja kylmää.

   Poista