Translate

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Kelloköynnökset kasvussa

Olin jo varma, että joutuisin uusimaan kelloköynnöskylvöni, sillä kesti ja kesti ennen kuin jotain vihreää pilkisti vihdoin ujosti esiin mullasta. Miten hassun iloinen sitä ihminen voikaan olla jo siitä, että huomaa edes yhden siemenen itäneen. No onneksi itäneitä siemeniä on sentään enemmän kuin tuo yksi, sillä itäminen on ollut hyvin epätasaista ja hidasta. Kelloköynnöksen kylvön tein jo tammikuun viimeisenä päivänä muoviseen pienoiskasvihuoneeseen ja samaan aikaan kylvin myös keijunmekon siemenet. Ilokseni niistäkin ainakin kaksi pienen pientä alkua on ilmaantunut mullan pinnalle ja toiveikkaana odotan niitä putkahtavan esille vielä lisää, sillä keijunmekkohan on tunnetusti myös hidas itämään. Pitäkää peukkuja, että onnistuu.


Tänään siirsin osan taimista jo hieman väljemmille vesille. Ainakin kaksi alkua on vielä niin pieniä, että ne saavat kasvattaa kokoaan rauhassa. Kylvin pari siementä kokeilumielessä myös viime keväältä jääneisiin turvenappeihin. Toisessa napissa näyttäisi ainakin olevan jotain elämää. Kylvön tein niihin  hieman myöhemmin eli helmikuun alkupuolella.


No, eihän näin vähäisillä taimilla voi vielä suinkaan hurrata. Minulla onkin odottamassa kylvöä vielä yksi siemenpussi kelloköynnöksiä , jotta voin vertailla onko aikaisesta kylvöstä todella hyötyä, vai ei. Kylvössä käytin alkuun kylvömultaa ja tänään taimet pääsivät jatkamaan kasvuaan multaseokseen, johon tuli noin puolet taimimultaa ja puolet luomu kukkamultaa. Pinkeissä purkeissa on itämässä  kaupasta ostetun tavallisen suippopaprikan siemeniä. Saas nähdä kuinka niiden kanssa käy?

Täällä meillä on ollut mahtavia ja auringonpaisteisia päiviä ja olemme käyneet mieheni kanssa hiihtämässä hiihtokeskuksessa useana päivänä. Mikä nautinto.

Mukavaa alkanutta viikkoa ja maaliskuun jatkoa teille ystävät.




66 kommenttia:

  1. Täällä pidetään peukkuja oikein kaksin käsin, että itämistä tapahtuisi. Minulla keijunmekko iti 16 päivässä, eli aika hitaasti. Ensimmäinen kylvös meni pilalle kun laatikko tipahti alaspäin lattialle, vähän suututti mutta onneksi oli runsaasti itsekerättyjä siemeniä varastossa, jemmaaminen kannattaa aina..
    Ihania aurinkopäiviä sinulle ja miehellesi ja mukavaa viikon jatkoa muutenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsisipä keräämään itsekin joskus siemeniä omista kasvateista kuten sinä. Viime kesän kelloköynnöskylvöt epäonnistuivat ihan täysin, joten nyt olen onnellinen näistä taimenaluista.
      Kiitos. Samoin sinulle.

      Poista
  2. Mä kylyvin päivää enne ja mun omat näyttäävät samoolta ku sun piänin. Oon tyytyvääne nelijähän sinisehen ja myähemmi kylyvettyjä, valakoosia koukkujaki näkyy ny kaks. Saa nähärä jääväkkö ne koukkuasteelle, ku mitää eristystä ei näytä tapahtuvan. Hyvää viikon jatkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältähän sinun tilanteesi näyttää kelloköynnöksen osalta. Sinulla onkin ollut hienot kelloköynnöskasvustot aiemminkin, joita olen ihaillut kuvissasi.
      Hyvää viikonjatkoa myös sinulle.

      Poista
  3. Ihanan näköiset taimialut. Kylvin ekat kelloköynnökset 4.2. Yksi taimi on tosi komea js toisen itäneen taimen sirkkalehdet ovat jo viikon nakittaneet siemenen sisällä pitkän varren nokassa. Kylvin kahdessa pussissa olleet loputkin siemenet viikonloppuna. Oispa kiva saada vielä muutama kelloköynnös lisää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella epätasaisesti kyllä kelloköynnökset itävät vaikka ovat samaa kylvöerää, mutta pääasia, että hyvin kasvuun lähteneitä taimiakin löytyy.
      Pidän peukkuja.

      Poista
  4. Hyvät taimet on kasvamassa. Pietään peukkuja! Miulla on vasta suunnitteluasteella tuo kylyväminen.
    Kauniita hiihtokelejä toiveissa vielä etteenkinpäin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos peukutuksesta.
      Toivotaan, että hiihtokelejä vielä piisaa.

      Poista
  5. Hyvän näköiset taimet. Kylvin omat kelloköynnökseni muistaakseni 23.1. ja niistä iti neljä. Kaksi on jo hyvässä kasvussa, kaksi availee sirkkalehtiään. Tein 4.2. uuden kylvön ja niistä on itänyt toiset neljä. Kaksi ottaa kiivaasti kiinni edellisen kylvöksen kahta pienempää ja ne toiset kaksi kurkkii mullasta. Keijunmekkoja kylvin myös ja niistä on itänyt kokonaista kaksi. Hyvä sekin, sillä aiemmin en ole keijunmekkoa kokeillut laisinkaan. Jospa edes toinen selviäisi. Elämme siis jänniä aikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäisi olevan ainakin melko lyhyellä kylvöaikojen erolla sinulla tuo itävyys yhtä hyvä.
      Minulla keijunmekon kylvö ei ole aiemmin onnistunut ja nyt toivon, että onnistaa.
      Näin on.

      Poista
  6. Minäkin kylvin helmikuun alussa kelloköynnökset, mutta mitään ei ole näkyvissä😞 Ehkä hetken vielä odottelen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottele vain kaikessa rauhassa vielä. Siemenet itävät hitaasti.

      Poista
  7. Hyvät taimet näyttää olevan. Minäkin kylvin kelloköynyksiä ne kyllä onnistui Mutta Keijunmekkoa kylvin ei oikei onnistunut, nyt eilen kylvin uudelleen saa nähdä miten nyt käy. Mykavaa viikon jatkoa Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keijunmekkojen kanssa en ole aikaisemmin minäkään onnistunut. Tosin olen muistaakseni tainnut kokeilla vain kerran.
      Kuin myös.

      Poista
  8. Siemenkylvöjä en ole vielä tehnyt, mutta kohta, kunhan kuu asettuu oikealle hollille. Hienoja taimia sinulla jo on! Tänä vuonna ajattelin kokeilla Tuulikin vinkkiä kelloköynnösten latvomista ja juurruttamista vesilasissa.

    Nyt onkin ollut kauniita hiihtokeliä, latu on varmaan luistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi kokeilla tuota kylvöä kuunkierron mukaan. Sinulla taitaa olla kokemusta asiasta jo entuudestaan.
      Tuota tuulikin vinkkiä pitää ehdottomasti kokeilla.
      Todella upeita ja aurinkoisia ja on ollut todella nautinnollista hiihtää.

      Poista
  9. Hyvältä näyttävät. Mukavaa viikon jatkoa:)

    VastaaPoista
  10. Palkitsevia hetkiä kun huomaa jotain pilkistävän mullasta 🌱
    Iloa näköpiirissä kaikille puutarhaihmisille 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ihan itseäkin ihmetyttää kuinka nautinnollista on seurata taimien taimettumista.

      Poista
  11. Hyviltä näyttävät! Toivottavasti muutkin lähtevät kasvuun

    VastaaPoista
  12. Kyllä tuntuu varmasti mukavalta, kun näkee vihreää pukkaavan mullasta. Kiva, että onnistui. Minä kylvin muutaman tomaatinsiemenen eilen. Saas nähdä, tuleeko mitään vai mennäänkö ostotaimilla. Nyt onkin hienot hiihtokelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatinsiemenet ovat todella hyviä itämään joten uskon ettet tule pettymään.
      Aivan ihanat ja luisteluhiihtoonkin todella sopivat.

      Poista
  13. Hienot taimen alut! Ihana kun se kevät tulee eikä mene kuin hetki kun saakin jo pihalle noita istutuksia laitella, toivottavasti kasvavat jatkossakin hyvin! Kaunista talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt ne varsinaiset kylvöt vasta alkavat. Tila ikkunoilla vain on ainainen ongelma.
      Ihanaa viikonjatkoa myös sinulle.

      Poista
  14. Eletään jänniä aikoja, kun kaikkea kivaa on itsekullakin kokeilussa. Aina ei onnistu tai joku itää hitaammin kun toinen. Silti aina kannattaa kokeilla vähän erilaisia juttuja.
    Todella reippaan ja vantteran näköisiä kelloköynnöksen alkuja. On mahtava ajatella, että ei aikaakaan, kun ne hipovat jo korkeuksia ja kukkivat niin kauniisti.
    Aurinkoista viikon jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja nyt ne varsinaiset kylvöt vasta oikein alkavat. Ehkä siemenkylvöt ovat juuri siksi niin mielenkiintoisia, että koskaan ei voi tietää onnistaako vai ei.
      Aurinkoista viikkoa myös sinulle.

      Poista
  15. Komeat taimet. Itsellä kylvöt ovat vielä ihan jäissä. Ei vaan iske. Mikä lie? Siemenpusseja on odottamassa ihan järkyttävä määrä..

    VastaaPoista
  16. No vielä hyvin ehtii ja itsekin varsinaiset kylvöt aloitan vasta tämän kuun aikana.
    Uskon, että into kylvöihin tulee kun kevät tästä vielä hiukan etenee.

    VastaaPoista
  17. Voi miten lohdullista, minunkin kelloköynnökseni voivat siis vielä itää! Nimittäin olen tuskaillut, kun mitään eloa ei ole näkynyt kolmeen viikkoon purkissa. Ehkäpä vielä on toivoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottele vain rauhassa. Pidä vain multa tasaisen kosteana, mutta ei liian märkänä, etteivät siemenet mätäne.
      Onnea idätykseen.

      Poista
  18. Kaupan chileistä olen ainakin saanut ihan hyvät siemenet ja taimet. Toivottavasti suippopaprika onnistuu myös :)

    VastaaPoista
  19. Kiva kuulla. Toivon omankin kokeilun onnistuvan.

    VastaaPoista
  20. Kelloköynnökset näyttävät upeilta1 Minulla itivät tosi nopeasti, mutta sen jälkeen on ollut kovin hidasta, hyvinvoivia silti. Viime sekä toissa vuonna osa tomaatin taimista oli suoran kaupan tomaateita otettuja siemenistä, voisi luulla, että paprikat ja chilit toimivat ihan samoin. Kiva, kun olet päässyt hiihtämään, mekin kävimme viikonloppuna useamman keran, nyt viikolla ei ole aika antanut myöten.

    VastaaPoista
  21. Sinullakin siis tiedossa kelloköynnösten kaunista kukintaa kesällä.
    Viime vuonna ostamani suippopaprikan siemenet eivät itäneet ollenkaan, joten katsotaan miten nyt sitten käy.
    Hiihtäminen on kyllä ihan huippua.

    VastaaPoista
  22. Mulla meinaa usko loppua noiden itämiseen. Ehdin jo kylvää toistamiseen ne mitä oli jäänyt pussin pohjalle.. ei näy mitään. Onneks muut on itänyt kohtalaisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että vielä ilmaantuvat. Kelloköynnökset näyttävät itävän hitaasti ja epätasaisesti.

      Poista
  23. Hyvännäköisiä taimia! Pidetään peukkuja, että kasvaisivat hienosti. Hauskaa naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos peukutuksesta.
      Oikein hyvää naistenpäivää myös sinulle.

      Poista
  24. Kannattaa hurrata, kelloköynnöksen taimethan näyttävät upeilta. Kaupan paprikoiden siemenet itävät kokemukseni mukaan hyvin. Sitä minkälaisen sadon niistä saat, en osaa sanoa, jos ovat jotain hybridilajiketta tai päässeet ristiinpölyttymään niin siemenistä ei kasva välttämättä ollenkaan samanlaisia paprikoita kuin se alkuperäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan mitä paprikoista tulee? Kiva välillä kokeilla ja eipä maksa muuta kuin vaivan, vaikka homma ei onnistuisikaan.

      Poista
  25. Toivottavasti kasvavat hyvin. Pieniä alkuja on kiva seurata. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Kelloköynnökset tosiaan ovat kauniita <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelloköynnös on mielestäni ehdottomasti upein yksivuotisista köynnöksistä. Jo lehdistö on kaunis.
      Mukavaa sunnuntain jatkoa.

      Poista
  27. Hienosti taimet siellä jo kasvaakin!

    VastaaPoista
  28. Hyvältä näyttävät kelloköynnökset! Kivoja kasvatettavia, koska itämisen jälkeen kasvu ei meinaa millään pysähtyä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köynnös on kyllä vauhtiin päästyään nopea kasvussaan.
      Hyvää sunnuntai-illan jatkoa.

      Poista
  29. Oi, miten terhakkaat kelloköynnös-vauvat! <3

    Sunnuntain tunnelmia ja aurinkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ehtisivät myös kukkia tänä kesänä.
      Kiitos samoin sinulle Susanna.

      Poista
  30. Lovely and healthy seedlings, Kruunu Vuokko. Are they tomatoes or peppers?
    I didn't start to sow till now, I think it's too early.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. These are species called "cup-and-saucer vine" or "cathedral bells" or "Mexican ivy" or "monastery bells". "Cobaea scandens" is a species of flowering perennial plant of the Polemoniaceae family, native to the tropical Americas. Also tomatoes I will sow quite soon, maybe already tomorrow, on Monday.

      Poista
  31. Hei
    Voitit blogissani kitkimen ja suklaata. Laitan yhteystietosi minulle niin saan postin lähtemään
    katjuskaisen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi olinpa onnekas. Kiitos. Laitan osoitteeni tulemaan sähköpostiisi.

      Poista
  32. Se on tosiaan kummallista kun niitä jaksaa joka päivä tarkkailla ja tosiaan kun joku pikkuinen alku pilkottaa on siitä valtavan riemuissaan . Minä kaivan joskus jopa suurennuslasin esille kun en muuten erota mitään. Ihanaa aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvun ihme on vaan niin mielenkiintoista ja mukavaa seurattavaa. Ihanaa aikaa tosiaan.













      Poista
  33. Kauniit alut siellä on.. Jos sinua kiinnostaa haasteet.. blogissani olisi sinulle kiva juttu:)

    VastaaPoista
  34. Oi sinulla on jo taimet ihan taimia <3 Ihana blogi sinulla, paljon luettavaa ja kauniita kuvia. Liityin lukijaksi etten missaa postauksiasi!

    VastaaPoista
  35. Ihanat taimet! Minulla iti vain kaksi kelloköynnöstä kahdeksasta tänä vuonna. Viime vuonnakin jouduin uusimaan kylvön. Ovat vähän haastavia välillä. Mutta on tämä kylvöjen tekeminen ja itämisen seuraaminen niin mukavaa.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelloköynnös on kyllä hieman oikukas ja välillä kylv onnistuu ja välillä ei.
      Niin totta.

      Poista
  36. Hyvältä näyttää istutuksesi :) Kyllä se tekee iloiseksi, kun näkee vähän vihertävää nousevan mullasta.

    VastaaPoista