Translate

perjantai 25. lokakuuta 2019

Pionihankintoja

Pioneja ei puutarhassa ole kai koskaan liikaa. Houkutus niiden hankintaan on suuri jos ne lisäksi onnistuu saamaan edullisesti muutaman euron hintaan. Nämä kaunottaret onnistuin ostamaan muutama viikko sitten.




Lisäksi hankin hieman aiemmin valkokukkaisen, löyhästi kerrottukukkaisen Immaculeen, sekä kerrottukukkaisen, pinkin Emilie Depantenen. (Valitettavasti unohdin ottaa niistä kuvia.) Syksy on hyvää pionin istutusaikaa ja kaikki neljä juurakkoa löysivätkin vaivatta kasvupaikkansa ja pääsivät jo ennestään penkissä kasvavien  pionien joukkoon. 

Nyt olisi todella kiva tietää mahtaako jollain teistä blogiystävistäni olemaan kokemuksia näistä kyseisistä pioneista?

32 kommenttia:

  1. Hienot hankinnat teit ja kyllä aina muutamalle pionille paikka löytyy. Minulla on myös paljon mutta näitä en omista..... vielä 😁.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionilajikkeita onkin jo niin paljon, että on suoranainen valinnan vaikeus.

      Poista
  2. Kauniit lajikkeet oot löytänyt, mulle outoja. Mulla ei ole kovin montaa erilaista, oon yrittäny kyllä, mutta tuo maa on niin savista ettei ne oikein meinaa viihtyä. Perinteisimmät lajikkeet menestyy jollain lailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin pohjamaana on savi ja kasvualustaa on joutunut parantamaan melkoisesti, jotta on saanut kasvit viihtymään. Pioneille myös salaojitus on ollut hyväksi viihtymisen suhteen.

      Poista
  3. Minä ostin vuosi sitten syysalesta 2 kpl Immaculee pionia, mutta ne eivät vielä tänä kesänä kukkineet - kasvattivat kyllä hienot lehdet. Jännityksellä odotan, jos saisi ensi kesänä nähdä myös kukan. Toivotaan hyvää kasvua kaikille ostoksillesi, ovat kuvien mukaan kauniita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinulla Immaculee on viihtynyt ja lähtenyt hyvin kasvuun.
      Kukintaa en toki odota näiltä hankinnoiltani ainakaan vielä pariin vuoteen.

      Poista
  4. Hyvät hankinnat. Peonit ovat näyttäviä. Meillä on pinkkejä pioneja. 💕
    Minulla pinkki kausi meneillään 😀 💞 Pelkkä ajatuskin piristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme sitten molemmat pinkkien pionien ystäviä. 😊

      Poista
  5. Hienoja hankintoja kaikki. Minulla on Immaculee, jonka tosin olen ostanut Pionien Kodista taimena. Se on todella kaunis. Noita samoja pioneja moni muukin on tämän syksyn aikana kehunut ostaneensa. Eiköhän kokemuksia ala ensi kesänä tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Immaculee on sinulle mieluinen pioni. Aina kun pelkkä paketissa oleva kuva ei kerro koko totuutta kasvista.

      Poista
  6. Pionit ovat tosi kauniita.
    Tykkään myös niistä.

    VastaaPoista
  7. Hyviä ostoksia, ehdottomasti kannattavia!

    VastaaPoista
  8. Ei satu olemaan mitään niistä. Hyvät ostokset!

    VastaaPoista
  9. Minullakaan ei ole juuri noita lajikkeita mutta jos ovat Lidlin pioneja niin minulla vuosi sitten laitetut kukkivat jo tänä kesänä yhtä poikkeusta lukuunottamatta ja kaikki selvisivät talvesta hengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, sillä omani ovat Lidlistä hankittuja.

      Poista
  10. Hieno valikoima pioneja! Ehkä ensi kesänä nähdään ensimmäiset kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä en uskalla ensi kesän kukinnasta haaveilla, mutta olisihan se tosi kiva yllätys. 😊

      Poista
  11. Mulla on kans pykälää suurempi pioniprojekti töissä. Tiukkaa lajikkeiden valintaa, mutta onpa inspiroivaa suunnitella semmoinen ISO pioni-istutus. Käy heittämässä mun blogin kommenttikenttään sun suosikkipionit ja kerro miksi ne on sun lemppareita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kiva suunnitella iso ja näyttävä pioni- istutus.
      Täytyypä käydä kommentoimassa omista pionisuosikeistani.

      Poista
  12. Pionit on kauniita... niiden kukintaa katselee kyllä ilolla.

    VastaaPoista
  13. Ei voi olla pioneja liikaa... :)
    Kauniita kukkia oletkin valinnut.
    Minulla on yksi, jolla on yksinkertaiset, pinkit kukat ja heteet hyvin näkyvissä (kuten Wladyslawalla), mutta en edes tiedä sen nimeä, koska sen piti olla 'Sarah Bernhardt', mutta ei taatusti ollutkaan. :) On kasvanut kauniisti ja terveenä.
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai osoittautui Sarah Bernhardt ihan muuksi kuin piti. Onneksi nimetön pioni ei kuitenkaan tuottanut sinällään pettymystä. 😊
      Kuin myös Sara.

      Poista
  14. Iso pionipenkki on upea, ja jos vielä löytää ja osaa laitella eri aikaan kukkivia. Onnea ostoksillesi!

    VastaaPoista
  15. Hienoja hankintoja! Minulla on yksi Wladyslawa ja se on aivan ihastuttava! Istutin sen juurakon vuosi sitten syksyllä ja jo heti ensimmäisenä kesänä se kukki kauniisti. Paketin perusteella omani näyttää samasta paikasta ostetulta kuin sinunkin Wladyslawasi :)
    Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  16. Voi miten kiva kuulla että Wladyslawa kukki sinulla jo heti ensimmäisenä kesänä. Hienoa. Toivottavasti minun kohdallani kävisi samoin ja saisin nauttia kukinnasta jo ensi suvena.
    Mukavaa sunnuntai- iltaa myös sinulle.

    VastaaPoista
  17. Hyvän kattauksen oot ostanu pioneita. Miulle outoja ovat. Toivotaan kaunista kukintoo! Harmi kun meilläpäin ei tuota Lidlii oo, josta noita edullisia hankintoja tekis. Ei tule etemmäs lähettyy.

    VastaaPoista
  18. Lidlissä on etenkin syksyisin hyviä tarjouksia, kuten nyt nämä pionijuurakotkin. Ei vain tule seurattua tarjouksia ja paljon menee, niin sanotusti, ohi suun.

    VastaaPoista