Translate

maanantai 27. heinäkuuta 2020

Vanhakantaiset daaliat


"Turun tori"

Vanhakantaiset daaliat aloittelevat alapihan penkissä kukintaansa. Olen saanut tämän kaunottaren vanhoihin daaliakantoihin perehtyneeltä Paraislaiselta kasvattajalta.


"Turun torin" kukka on mielestäni hyvin kaunis.


   Turun toria on tietojen mukaan myyty 1950-1960 luvuilla leikkokukkana Turun torilla.


"Turun tori" on nauttinut selkeästi lämpimistä ja helteisistä säistä.


Kastelusta on kuitenkin pitänyt pitää huolta. Lannoittanut olen sitä vastoin melko vähän.


Toinen kasvattajalta saatu daalia on tämä tumma kaunotar "Brunäs", jonka kukan todella kaunista väriä on hankala saada kuvassa oikeanlaiseksi.


Daalia eli joriini "Brunäs" on hyvin tanakkavartinen. Kasvattajan mukaan "oikea joriinien joriini".


 "Brunäs" kasvaa myös pensasmaisen korkeaksi.

Oma vanhakantainen "Lohtajan punainen" ei ole vielä aloittanut kukintaansa. Se pääsi suureksi ilokseni alkuperäiskasvien varmuuskokoelmaan, johon kuuluu 30 kestävää ja vanhaa daalialajiketta. Sen kukintaa tulette näkemään sitten myöhemmin.

Mukavaa alkanutta viikkoa. Täällä meillä on upea ja aurinkoinen sää.


11 kommenttia:

  1. Molemmat ovat kauniita ja tanakka varsi on suuremmoinen etu, sillä monilla daalioilla on taipumusta kaatua sateessa tai kovassa tuulessa......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunäs on kyllä todella tanakkavartinen ja se on suuri etu.

      Poista
  2. Hienoja ovat ja bonusta ehdottomasti, jos pysyvät pystyssä.

    VastaaPoista
  3. Minulla on varmaan myös tuo Brunäs ja se on todella hankala kuvattava. En ole vielä koskaan onnistunut saamaan sen oikeaa sävyä vangittua kuvaan☹️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Brunäs näyttää kuvissa joko liian tummalta tai taittuu liikaa punaiseen.

      Poista
  4. Sinullahan on aarteita daalioiden joukossa. Erittäin upeita kukkia molemmat. Minulla ei ole yhtään daaliaa itsellä. Nyt kiinnostaakin tuo pääseminen alkuperäiskasvien kokoelmaan kerro kuule siitä lisää kun kuvaat ja postaat meille Lohtajan punaisesta, miten se oikein tapahtuu käytännössä. Kiitos ja hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  5. Näin on. Alkuperäiskasvien varmuuskokoelmiin pääset tutustumaan netin kautta kirjoittamalla hakusanaksi Alkuperäiskasvien varmuuskokoelmat tai luke.fi geenivarat daalia. Sieltä löytyy kaikki vastaukset kysymyksiin.

    VastaaPoista
  6. Jospa tuo "Turun tori" pääsisi joskus myyntiin, että sellaisesta saisi hankittua itselleen emokannan. Mutta todennäköisesti ei koskaan pääse niin laajaan mittakaavaan sen kasvatus.

    VastaaPoista