Translate

maanantai 8. syyskuuta 2014

Mitä onko nyt syksy?

Tämä kysymys herää kyllä väistämättä mieleen, sillä lämpötila on nyt monta päivää ollut yli kaksikymmentä astetta ja ilma muutenkin aurinkoinen ja lähes tuuleton. Pihalla kukinta jatkuu edelleen, mutta enin loisto alkaa kieltämättä olla jo takana päin.The Fairy kuitenkin kukkii edelleen melko runsaasti ja tavoilleen uskollisesti.


 

 Sommerwindissä on vielä myös nuppuja odottamassa aukeamista.

 

 Kurtturuusu on huonosta maineestaan huolimatta siitä kiitollinen, että se on remontoiva kukinnaltaan ja mehiläiset ja kimalaiset rakastavat sitä. Se tekee myös paljon upeita ruusunmarjoja, joiden maku on hyvä. Marja onkin oikea terveyspommi C vitamiinin suhteen.


Easy Elegance ruusu koreilee lempivärissäni.Kärhöt jaksavat vielä kukoistaa.


Desdemona kallionauhus on mielestäni yksi kaikkein kauneimpia nauhuksia.


 Se loistaa kuin lyhty hämärtyvässä illassa.

 Syysleimut
  Näistä tulee vähän levoton tunnelma, mutta näin syksyllä iloisuus ei haittaa. No myönnän, että yksivärisyys olisi tyylikkäämpää.


Kosmoskukasta ...


ei myöskään väriä puutu.


Syyspäivänhattu on kaunis jättiperenna ja se ei pahemmin tukea tarvitse. Kuuluu mielestäni ehdottomasti syyskukkijoiden parhaimmistoon.
Rantakukka sopii altaan reunalle.Tämä lähti minulla jostain syystä tosi hitaasti kasvuun ja meni vuosia että se sai kokoa lisää.


 Jaloangervot, ihanat ja pitkään kukkivat jaksavat yhä ilahduttaa.
 Harmaamalvikki.

Suloinen sulkajaloangervo ' Sprite' yllä.


 Kääpiöjaloangervo aloittaa kukintansa melko myöhään.
Endless Summer. Kukan väriä voi itse säädellä. Happamassa maassa kukista tulee sinertäviä ja emäksisessä taas punertavia. Tänä vuonna valitsin siis värin näin.


" Raaskuna" tarjouksesta ostamani hortensia ehti sentään tehdä yhden kukan.


Vanhakantainen daalia.


Äidiltäni aikoinaan saatu,myöskin vanhaa kantaa oleva daalia on silmäteräni ja lämmin muisto äidistäni.


Marja-aronia täynnänsä marjoja. Marjoissa on antioksidantteja esim. viisi kertaa enemmän, kuin mustikassa. 

Toivottavasti te lukijani olette säästyneet flunssalta. Minä sairastan parhaillaan ja tuntuukin olevan tosi sitkeää laatua oleva tauti.

49 kommenttia:

 1. Your graden is gorgeous ! Beautifully captured the variety of colors of the garden.
  I am delighted with beautiful vines !

  VastaaPoista
 2. Todella upeesti siellä kukkaset kukkivat viellä,upea tuo kärhö.Täälläkin lunsaa jo podettu ,vie aika heikoksi olon,paranemisia sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Flunssa näyttää vaan kestävän ja kestävän, mutta eiköhän tämä tästä kohta tokene.

   Poista
 3. Oi, mikä kukkaloisto! Näkee että olet ollut ahkera puutarhassasi, niin upeaa siellä on. Odottelen, että kärhöistäni kasvaa joskus noin mahtavia. Lumikärhö tosin kiipeää jo korkeuksiin ja aloittelee kukintaansa, muut ovat vielä lapsen asteella.
  Täälläkin oli flunssaa pari viikkoa sitten, lasten luokalta oli ollut melkein puolet poissa flunssan takia. Mutta nyt ollaan onneksi terveitä. Paranemista sinnekin ja aurinkoisia päiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuota mainitsemasi lumikärhö pitäisi minunkin hankkia, sillä niin upea ja elinvoimainen se on. Olen nähnyt sitä joskus Porvoossa käydessäni kiviaidan päällä kasvamassa ja ihastuin siihen oitis. Arvaa vain kun harmittaa sairastaa näin hienojen säiden vallitessa.

   Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle.

   Poista
 4. On siulla ihana puutarha, täynnä kukkaloistoa. Nuo kärhöt on jotain mahtavaa.
  Toivottavasti paranet pian ja pääset puuhastelemaan puutarhaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä sairastelu onkin kuin "jäitä polttelisi".

   Poista
 5. Aivan ihana puutarha, Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi syyskesälle ja syksyllekin riittää kukintaa ja kukkijoita.

   Poista
 7. Daaliat, kurtturuusut, syysleimut ja tsinniat pitävät minunkin pihalla vielä kesäistä ilmettä. Puista ja pensaista huomaa todellisuuden, syksy on tullut ja ruskan värit lisääntyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vuodenajoille emme me puutarhaihmisetkään voi mitään.

   Poista
 8. On sinulla vielä oikea kukkameri puutarhassa! Kaunista on ja onneksi noita syksyn kukkijoitakin löytyy monenlaisia. Ihmeen ihanista syyspäivistä ollaan saatu nauttia.
  Onneksi täällä on flunssalta säästytty ainakin toistaiseksi. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on kyllä ollut upea syksyn alku. Täällä meillä mittari on pitkään kohonnut yli kahdenkymenen asteen.

   Kiitos, toivottavasti tämä flunssa tosiaan pian hellittää otteensa. Pysykää terveenä.

   Poista
 9. Upeaa kukkien ilotulitusta! Miten nuo sinun kärhösikin voivat olla noin täynnä kukkia? Ja kaikki vielä kesäisen hyväkuntoisia. Paranemisia taudista, minä olen toistaiseksi vielä välttynyt, vaikka nuhaneniä pyörii ympärillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Varmaan tuo parannettu savi pohjamaana auttaa osaltaan pitkään kukintaan. Toivottavasti tulet säästymään tältä flunssalta, sillä tämä näyttää olevan todella sitkeää laatua.

   Poista
 10. Oi siellähän on tosiaan aivan valtaisa kukkaloisto vielä. Vautsi!! Vau!! Minusta tuo värikkyys on mahtava, minä ainaki tykkään, ei ole mun mielestä sekamelskainen!! Kaunis kukkaketo. Näin syksyllä saa ollakin väriä. Uskopois syksy se on!! Lämmin on täälläkin. Siksi vissiin viipyilee ruska pihlajissa. Kuulin että ois ruostetta?! Ihmeellistä, mun mielestä nyt on parempi ruska kuin viime vuonna. Kuulostaa olevan sitkeää lunssaa liikkeelä, paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin, pelargoniatkin kukkii täällä vielä täyttä päätä, on pidentäny myös kesäkukkien kukintaa, tämä lämmin syssy. Jos vaan on muistanu kastella.. :D

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Ihania syksyn kukka loistoa. Nuo kärhöt ovat kauniita. Miten tuo sinun kärhö pärjää talven yli
  Easy-Elegance. minulla olisi kaksi sellaista paikkaa mihin voisin istuttaa , voisko jo näin syksyllä istutta vain olisiko varmempi jättää keväksi. Minulla on samallainen vaaleanpunainen daalia vanhaa kantaa
  Toivotan sinulle pikaista paranemista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Kärhöt pärjäävät ja talvehtivat pääsääntöisesti kukkapenkeissä hyvin. Kärhöt on ehkä parempi istuttaa vasta keväällä varsinkin jos ne ovat kovin pieniä ja juuret vielä heiveröisiä. Tämä siksi, että niiden olisi kasvuunlähdön varmistamiseksi hyvä olla jo jonkin verran juurtuneita kasvupaikalleen ennen talven tuloa. Olisiko sinulla viileää paikkaa esim. autotallia, jossa voisit talvetuksen tehdä? Itse usein keväällä ostettua clemattista kasvatan isohkossa, mutta ei juuristoon nähden liian isossa ruukussa syksyyn saakka ja kaivan sitten kärhön ruukkuineen kohopenkkiin hiekansekaiseen multaan aivan reunoja myöden. Kasaan sitten vielä lekasoraa juurenniskan ympärille, jotta se pysyy mahdollisimman kuivana. Vielä seuraavan kesänkin se saa juurtua purkissa kunnolla ja sitten se vasta pääsee lopulliselle kasvupaikalleen. Näin tehden olen itse parhaiten onnistunut kasvatuksessa. Easy Elegans on muuten tuo pinkki ruusu ja tuo kärhö taas puolestaan Madame Julia Correvon. Anteeksi, kun en nimennyt kasvia kunnolla

   Poista
 13. Ei todellakaan ole loisto hiipunut puutarhassasi! Aihan huikean kaunista. Ja nuo vanhanajan daaliat joita meilläpäin jorineiksikin kutsutaan, ovat ihania. Sain itsekin sellaisen "kiertopalkintona" tänä kesänä ja yritän tosissani talvettaa juurakkoa.

  VastaaPoista
 14. Kiitos. Äitinikin puhui aikoinaan aina joriineista eli syyshehkuista." Rakkaalla lapsella on monta nimeä." Vanhakantaiset daaliat ovat todella arvokkaita ja ainoita jopa vuosikymmeniä kestäviä kantoja, joita harrastajat keräävät kokoelmiinsa.

  VastaaPoista
 15. Voi hyvä ihme, eipä uskoisi, että on syksy, kun näitä ihania kuviasi katselee ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien kasvu on kyllä tänä vuonna syksystä kestänyt hyvänä pitkään johtuen vastaavasti varmaan alkukesän todella hitaasta kasvuunlähdöstä.

   Poista
 16. Kiitos Kruunu Vuokko neuvoista oli todella hyvää tietoa :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos itsellesi. Istutusvinkit ovat tosiaan omia kokeilujani parhaan tuloksen saavuttamiseksi ja koskevat siis jalo ja loistokärhöjä. Itse kärhön istuttaminen lopulliselle kasvupaikalle on myös todella tärkeää tehdä huolella ja oikein, jos haluaa, että kärhö kukoistaa useamman kuin yhden vuoden.

  VastaaPoista
 18. Joskus kalenterikuukausi ei täsmää ulkona vallitsevan sään kanssa;)
  Sulla löytyy vielä vaikka kuinka paljon kaunista kukkivaa puutarhastasi, kärhöt ja ruusut tietenkin upeimpina!

  VastaaPoista
 19. Totta. Hidas kasvuunlähtö kesän alussa siirsi kukintaa myöhäisemmäksi. Hyvä näin.


  Hyvää syksynjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 20. Kalenterin mukaan on syksy, mutta ei se siltä tunnu.
  Sinulla kukat kukkii upeasti keväästä talven tuloon saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lämmin syksy saa kukat kukkimaan pitkään.

   Poista
 21. Uskomattoman Ihanat kukat sinulla. Paljon noista kukista on meillä jo lopettanut kukintansa.
  Kiitos kun kirjoitit kukkien nimet, niin sain tiedon tuosta kääpiöjaloangervosta.
  Ihana puutarha sinulla.

  VastaaPoista
 22. Voi elämä mikä väriloisto. Upeat kuvat. Teillä ei kyllä näy syksyä yhtään, meillä jo koivut keltaisia ja maa täynnä lehtiä. Kukat tosin kukkivat ihan täyttä päätä, malvikit, kosmokset ja ruusut. Lämmintä on ollut täälläkin ja oon ollutkin aamusta iltaan pihalla. Ihanaa aikaa :)

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä syksykin voi parhaimmillaan olla hieno vuodenaika. Kiitos kommentista ja aurinkoista syksyn jatkoa sinulle.

   Poista
 23. Onpa sinulla vielä kukat loistossaan! Tämä kesä on ollut aika erikoinen. Sää on vaihdellut kylmästä helteiseen, kuivasta sateiseen. En yleensä sairastele flunssia, toivottavasti en nytkään. Moni tuntuu bloggaavan flunsasta, joten liikkeellä sitä on. Paranemisia!

  VastaaPoista
 24. Kiitos Vilma. Minäkin sairastan tosi harvoin, mutta kerran vuodessa minut flunssa yleensä yllättää.

  Hyvää alkanutta viikkoa. Kiva, kun kävit pitkästä aikaa vierailulla blogissani.

  VastaaPoista
 25. Ihana kukkaloisto teidän puutarhassa syksy parhaimillaan.

  VastaaPoista
 26. HUikeaa kukkaloistoa sinulla täällä! tuo fairy- ruusu on ollut hankintalistallani pitkään, mutta aina on tullut jotain mukamas oleellisempaa ostettavaa, ehkä ensi vuonna... :) Kärhöt ja daaliat ja zinniat ja monet muut on parhaimmillaan juuri nyt. Minusta syksyyn kuuluu vahvat värit, ja tuollainen zinnioidesi väri-iloittelukin on minusta erittäin tervetullutta. Upeita yksilöitä löytyykin monta tuosta kimarasta! Nautitaan auringonpaisteesta niin kauan kuin sitä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ja kiva kun kävit vieraisilla blogissani. Lämpimät päivät taitavatkin olla jo aika vähissä, joten nautitaan niistä mitä on tarjolla.

   Poista