Translate

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Talon kohennusta

Omakotitalossa riittää jatkuvasti isompaa ja pienempää kohentamista. Onneksi isommat projektit voi halutessaan jakaa useammalle vuodelle. Tämän kevään kohennukseen tarvittiin taas nosturia, sillä talomme on sen verran korkea, ettei tikkaille kannattanut kiivetä. No mikä se kohennuksen kohde sitten oli? Talon räystäs- ja otsalautojen maalaus.


Maalaus tehtiin toukokuun loppupuolella ja se  kesti kaksi kokonaista päivää, sillä mieheni teki maalauksen kahteen kertaan. Talon päädyssä oleva erkkeri hankaloitti hieman työskentelyä. Seinien ja terassin suojaus vei myös yllättävän paljon aikaa. Se tehtiin jo maalausta edeltävänä päivänä. Täytyy sanoa, että ilman nosturin apua maalaus olisi ollut hengenvaarallista ja hankalaa.


Keskikesän juhla on nyt sitten vietetty. Vanhimman poikamme vieraillessa  perheineen luonamme. Itse juhannusaatto kului pikkumiehen ja pikkuneidin kanssa kotosalla, vanhempien lähtiessä viettämään aattoa sukulaisten mökille. Juhannuskokolla tietysti pistäydyttiin pikaisesti ja oli siinä murusilla ihmettelemistä ison kokon roihutessa joen rannassa.

36 kommenttia:

  1. Usein onkin, että suojaus ja pohjatöihin kuluu enemmän aikaa kuin itse maalaustyöhön. Teillä on komea talo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinien suojaukseen kului kyllä yllättävän paljon aikaa. Itse maalaus kesti lopulta neljä päivää. Lopun räystäänalus- ja ovenpielien maalauksen mieheni teki telineeltä käsin.

      Poista
  2. Hatunnosto ahkeruudellenne. Meidänkin pitäisi taloamme kohentaa. Maalit rapisevat. Kunpa löytyisi rahaa jostain jotta voisi uusia laudoitukset, mutta eipä löydy - täytyy tyytyä pelkkään maalaamiseen 🙂Teillä onkin tosi komea rakennus. Siitä kannattaa pitää huolta. Mukavaa uutta viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kuultavalla puunsuojalla saa kyllä hyvää jälkeä aikaan.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  3. Nice painted house, Kruunu Vuokko!
    I see you have spent the Midsummer day well with your family and grandchildren.
    Happy June!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. It´s always great priviledge to have a long weekend with grandchilden. Have a sunny week.

      Poista
  4. Sama työsarka olisi meillä edessä. Talon toisella puolella se sujuu tikkailla, mutta olopihan puolella on varmaan mietittävä jonkinlaista telineratkaisua.

    VastaaPoista
  5. Aikaa vievä ja käsiä ja hyviä niskalihaksia kysyvä projekti. Meillä kesti lopulta kaikkinensa neljä päivää, mutta nyt saa olla onneksi muutaman vuoden huoleta.

    VastaaPoista
  6. Nuo korkealla tehtävät työt ovat aina haastavia. Meillä vaari suoritti juuri räystäskourujen puhdistuksen suurempien sateiden edellä ja tikkaiden kanssa vaan mentiin. Maastokin on sen verran kaltevaa ja tilat ahtaat, että nosturia ei saada mahtumaan sitten kun pitäisi yläosia maalata. Teillä kyllä homma on hanskassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talomme yksi lappeista on hyvin jyrkkä ja ilman nosturia maalaus olisi ollut uhkarohkeaa ja vaarallista.

      Poista
  7. Nosturi näyttää kätevältä. Meidän pitäisi nousta myös korkeuksiin ja vaihtaa talon päätykolmion laudoitus. Telineitä ollaan pohdittu siihen avuksi, mutta tuollainen nosturi voisi olla jopa toimivampi.

    VastaaPoista
  8. Meillä on tuo sama homma edessä mökillä. Toinen pääty onnistui katolta ja tikkailta, mutta toiseen päätyyn tarvitaan nostin. Ei niitä mieluisimpia remonttikohteita.

    VastaaPoista
  9. Nosturi on turvallinen ja käteväkäyttöinen. Kopan siirtely ja ohjaus käy todella näppärästi. Tuo meidän oli nivelnostin, sellaisella pääsee räystäillekin, kun siinä on niveliä riittävästi. Oli vain aika painava, yli 2000 kg, onneksi oli maasturi sitä vetämään ja miehellä riittävä ajokortti. Me ei edes harkittu telineitä, eivät olisi oikein sopineetkaan, kun niitä ei olisi saatu ihan seinien lähelle, siellä kun on terassi ja istutuksia.

    VastaaPoista
  10. Olipa mittava projekti, mutta onneksi oli tilaa nosturille, se varmasti helpotti urakkaa ja oli turvallisempaakin! Hienoa jälkeä tuli. Joka kesä on tosiaan omakotiasujalla joku projekti talon kanssa :D mutta toisaalta kesäsäässä on mukava touhutakin!

    VastaaPoista
  11. Tuo sää onkin usein se pahin pullonkaula maalauksessa. Sateella, kun hommasta ei tule mitään ja kovalla helteellä maali kuivuu liian nopeasti. Onneksi sää oli suosiollinen maalarille tällä kertaa.

    VastaaPoista
  12. Meillä on nyt kolmas kesä mökillä kun tehdään remonttia ja laajennusta. Vielä menee pari vuotta. Mutta aika ja raha on kulkenut sopivasti käsikkäin. Ja kyllä on kiva kun saa paikat kuntoon. Ja hyviä nuo apuvälineet millä tekee. Sade teki kiusaa meillekin viime vuonna kun teimme uudelle ja vanhalle puolelle uuden peltikaton.Mitä näille luonnonilmiöille mahtaa.

    VastaaPoista
  13. Remontin jakaminen useammalle vuodelle on mielestäni ihan järkevää ja säästää myös tekijöitä liialta urakoinnilta.
    Niin kasvihuonetta, kuin terassia tehdessämme sade oli paljon haittana, mutta selvisimme sentään lopulta urakasta kunnialla.

    VastaaPoista
  14. Kyllä se homma toimii ja sujuu tuollaisela nosturilla näppärästi!
    Leppoisia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
  15. Kyllä niitä korjaus -ym. hommia riittäisi. Järkevää olikin hommata nosturi ja vähintään yhtä järkevää maalata kahteen kertaan, kun kerran tuonne kiipeää. Kestääpä ehkä hivenen kauemmin uusintamaalaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jatkuvasti saa olla jotain paikkaa kohentamassa, jos aikoo pitää talon kunnossa.

      Poista
  16. Meilläkin pitäisi tehdä yhtä ja toista.. Kätevä nosturi.

    VastaaPoista
  17. Teillä on tosiaan kaunis ja hyvinhoidettu talo. Viimevuotisesta katonpesupostauksestasi sai myös paljon hyviä vinkkejä.
    "Omakotitalossa riittää jatkuvasti isompaa ja pienempää kohentamista." Tuo on n i i n totta. :)
    Ihania kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  18. Ihania kesäpäiviä myös sinulle Sara.

    VastaaPoista
  19. Meilläkin on talon julkisivun huoltomaalaus etenemässä. Juuri illalla isäntä veteli vilpolan yhden pienen seinän . Etuseinä on sitten isompi juttu, mutta ihan paahteessa ei voi maalata. Upeat laukat sinun edellisessä jutussa :)

    VastaaPoista
  20. Meilläkin laitettiin tänä keväänä taloon uutta maalia pintaan täällä Turun seudulla. Se tuo kyllä kivasti piristystä yleisilmeeseen. Ensi keväänä pitäisi käsitellä teräksinen halli teollisuusmaalilla. Siihen tarvitsemme kyllä tuollaista nosturia, sen verran korkea halli kyseessä.

    VastaaPoista
  21. Sehän näyttää siistiltä. Meillä on juuri Saarijärvellä meneillään projekti, jossa aiomme maalata ulkohallin teollisuusmaalilla. Se onneksi ei ole kovin korkea. Täytyy kuitenkin vielä miettiä etukäteen, mitä kaikkea on otettava huomioon.

    VastaaPoista
  22. Hyvä juttu että teillä oli nosturi käytössä. Itsekin mietin, kuinka tämä olisi onnistunut ellei sitä olisi ollut apuvälineenä. Meillä myös ensi kesänä tulossa maalaus sekä julkisivusuojaus. Mielenkiintoista nähdä sitten kuinka rakennuksen ilme muuttuu.

    VastaaPoista
  23. Käteävä tuommoinen pienempi nosturi. Tuttava myös kertoi, että heille nosturi tulossa avuksi työvaiheisiin. Heillä rakennustyöt menossa Rajamäellä. Mukavalta kuulosti teidän keskikesän juhla. Meillä se vietettiin myös rennoissa merkeissä.

    VastaaPoista
  24. Hyvä juttu, että teillä oli tuo nosturi apuna. Varmaan myös lopputulos parempi, kun kahdesti maalasi. Mekin teimme urakan pari kertaa. Seuraava projekti on teräshalli, joka tulee tänne meidän maalle. Se varmaan myös sitten maalataan.

    VastaaPoista
  25. Nosturi olikin teille hyvä apuväline. Meidän naapurilla alkaa myös urakka keväällä, hän jo etukäteen kyseli, mistä saisi saksinostimen. En aivan varma ole, minkälaisia töitä he tulevat tontilla tekemään. Sen tiedän, että talo on kyllä korkea, eli mikäli muutoksia tehdään, siihen jonkinlainen apuväline tarvitaan. https://hybeko.fi/index.php/genie-nostimet/

    VastaaPoista
  26. Tuo henkilönostin on varmasti suuri apu näissä. Meidän naapurilta löytyy se, mutta kertoi että on tarvetta henkilönostimen korjaukselle. Sen jälkeen me saisimme sen ehkäpä lainaan. Meilläkin on nimittäin kohennustyöt edessä.

    VastaaPoista
  27. Nosturista varmasti on paljon hyötyä. Meillä alkaa teollisuushallin rakennuttaminen, varmasti myös näkee jos minkälaista työkonetta siellä. Meidän täytyisi tuota meidän omaakin taloa kohentaa.

    VastaaPoista