Translate

torstai 14. syyskuuta 2017

Pikainen katsaus kasvihuoneen kuulumisia

Koko kesä meni ja kasvihuoneen kuulumiset jäivät hyvin vähäiselle huomiolle. Nyt parhaillaan odottelen hieman jännityksellä tomaattisadon kypsymistä miettien ehtivätkö kaikki valmistua vai ei. Kylvin tomaatit tosi myöhään vasta 26.4. Lajikkeina on keskikokoisia tomaatteja tuottava Sparta F1 ja Supersweet 100 kirsikkatomaatti.
Kurkkuja oli vain kaksi.  Lajikkeena 'Tasty Green',  joka tekee pitkänomaisia kurkkuja ja maku on todella hyvä. Partenokarppinen lajike, eli kukat kehittyvät ilman pölytystä. Parhaimman kurkkusadon aikana olimme mökkilomalla, mutta onneksi poikien perheet käydessään vuorotellen kerran viikossa täyttämässä vesisäiliön ja katsastamassa muutoinkin, että kasvihuoneessa on kaikki hyvin, pääsivät samalla nauttimaan runsaasta sadosta. Toki pääsimme maistelemaan kurkkuja itsekin.


Rahtasin vielä kukkivia pelargoneja sateelta suojaan kasvihuoneeseen.


Pari kesäkukka-amppelia toin myös kasvihuoneeseen, eli säästämäni samassa amppelissa punaisten tarhaverbenoiden kanssa olleet hopeavitjat, poistettuani niistä ensin jo ränsistyneet verbenat kompostiin.
Kasvusäkeissä tuhohyönteisiä karkottamassa olleet ja siemenistä kasvattamani samettikukat toimivat mielestäni tehtävässään hyvin ja kukkivat edelleenkin muutaman kukan voimin.

Mukavaa torstai-iltaa kaikille.

44 kommenttia:

 1. Tasty green-kurkkua oli minullakin. Hyvän makuisia ovat. Tomaateista olen poistanut kaikki lehdet ja kukat, nyt näyttää että ehkä ainakin kirsikkatomaatit ehtisivät kypsyä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tulen hankkimaan sitä toistekin.
   Itse en ole poistanut ihan kaikkia lehtiä, jotta kasvi pääsee yhteyttämään.

   Poista
 2. Komeat tomaatit ja kurkut. Meillä oli surkea kurkkukesä. Tomaatteja on tullut ihan mukavasti. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Eikös ny oo luvattu aurinkoosempia säitä, ainaki tänne. Varmasti kerkiää sato kypsyä. Hyvin kukkiivat pelargooniat. Kasvari onki niille hyvä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meillä on nyt aina välillä satanut melko runsaasti ja ihan lähipäivinä ei parempaa ole tiedossa.
   Pelargonit saavat vielä hetken olla kasvihuoneessa, ennen siirtoa autotalliin talvehtimaan.

   Poista
 4. Tosi upea sato myös sinulla, vaikka kylvimme siemenet niin 'myöhään', sinä vielä myöhemmin kuin minä. Uskon että tomaatin satokausi vielä jatkuu :D Upeita kurkkuja! Tuo 'Tasty Green on hyvä lajike, itselläni oli 'Femspot F1' partenokarppista ja satoisaa sekin, sekä maukasta ja pienisiemenistä. Samettikukka on erinomainen kirvantorjuja!

  Pelakuut ovat minullakin olleet sateelta suojassa, vettä on tosiaan tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni blogistasi, että sinäkin teit kylvöt myöhään. Hieman itseäkin on hämmästyttänyt, että kypsiä tomaatteja on jo ollut maisteltavaksi. No lähinnä vasta noita kirsikkatomaatteja.
   Kurkkujen satoisuus myös yllätti tosi positiivisesti. Pitääpä panna mieleen tuo kylvämäsi lajike. Vaikuttaa hyvältä.
   Täällä ei onneksi ole ollut ihan jatkuvaa sadetta muutoin, kuin öisin.

   Poista
 5. Ihanasti on tulossa tomaattia. Minulla ruukkupaprikat on vielä vihreitä. Pitää varmaan tuoda ne sisään öiden kylmetessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun paprikani eivät itäneet jostain kumman syystä lainkaan ja sehän harmittaa.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, tuota voi jo sanoa runsaaksi sadoksi! Pelargoniat eivät kyllä näistä keleistä enää pidä, puutarhahuone ja lasiveranta on näillä keleillä meilläkin paras paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Sinulla onkin mahtavat ja suosiolliset paikat tarjota pelargoneille.

   Poista
 7. Hyvästi oot sattuu suamassa. Pelargonit on ollu koko kesän kuistilla ja pittääköhän viiä kasvihuoneeseen kun kylymempee on luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kuisti on varmaan ihanteellinen paikka pelargoneille kesäisin.

   Poista
 8. Hyvät sadot kasvihuoneessa kypsymässä.
  Tosi hienot kuvat tomaateista ja kurkkukin on komea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan täytyy satoon olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon tomaatin myöhäisen siemenkylvön.

   Poista
 9. Niin komeaa satoa tulossa😍 Toivotaan että vielä tulisi kauniita ja sellaisia lämpöisiä päiviä,että mahdollisimman moni herkuista kerkiäisi kypsyä:) Ei taida mikään olla niin hyvää kuin itsekasvatetut kesäherkut!😍♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tämä on nyt toinen vuosi, kun olen kasvattanut tomaatteja siemenestä ja täytyy kyllä sanoa, että itsekasvatettujen tomaattien hyvä maku yllätti minut todella positiivisesti. Kurkuntaimet olenkin ostanut valmiina.

   Poista
 10. Tomaattisi ovat todella hyväkuntoisia ja punastuvat, joten eiköhän ne vielä kypsy. Nyt on ollut lämmintä ja aurinkokin on muutamana päivänä paistanut.
  Pitkään näytti, etteivät tomaatit ehdi kypsyä, mutta ihan viime päivinä kypsyminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Olen ottanut joitakin isompia tomaatteja sisälle kypsymään siinä vaiheessa, kun ne ovat saaneet kasvarissa vähän väriä. Kulhon laitan kaappiin ja pimeässä ne kypsyvät todella nopeasti. Joka päivä on päästy syömään omia tomaatteja. Aiemmin kypsytin raakileita valossa, eivätkä kyllä kovin helposti siinä kypsyneet.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tomaatit ovat ihan viime päivinä alkaneet saamaan väriä pintaansa. Pitääkin laittaa tomaatteja pimeään kypsymään. Kiitos vinkistä.
   Viime vuonna leikkasimme tomaatinvarret tomaatteineen syksyllä ihan juuresta poikki ja laitoimme autotalliin narulle roikkumaan latvat alaspäin. Näinkin tomaatit kypsyivät hyvin ja makukin pysyi hyvänä.
   Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 11. Kaunista ja värikästä kasvihuoneessasi! Maukkaan näköisiä tomaatteja!

  VastaaPoista
 12. Ihanan näköisiä tomaatteja sinulla, niin siloposkia että <3 Ja nättejä kukkia. Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
 13. Onpa sinulla vielä komeasti satoa tulossa. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hitaasti, mutta pääasia on, että vaan kypsyisivät kaikki.
   Viikonloppua.

   Poista
 14. Toivottavasti tomaatit ehtivät kypsyä, kun on vielä noin paljon tulossa.

  VastaaPoista
 15. Makea postaus.
  Me ollaan saatu nauttia runsaasta tomatti-sadosta.
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Omat tomaatit kun ovat mahtavan makuisia.
   Mukavaa viikonloppua myöskin sinne teille.

   Poista
 16. Tosi terveen ja mehevän näköisiä tomskuja. Nam! Huomasin itse että oranssi tomaatti muuttuu pomittuna aikanopeasti ihan syö syöntikypsäksi keittiön pöydällä. (Jos maltat hieman taakoja tommaatteja poimia sisään.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia tomaatteja onkin jo tullut tuotua keittiön työpöydälle kypsymään. Melko lämpimät yölämpötilat ovat saaneet myös tomaattien kypsymiseen vauhtia.

   Poista
 17. Kylmä kesä on viivästyttänyt satoa kasvihuoneella. Sinulla onkin kasvussa muhkeita tomaatteja. Toivotaan lämpöä ja valoa, niin saadaan sadot talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tomaatit tosiaan kypsyisivät kasvihuoneessa, eikä niitä tarvitsisi ainakaan enemmälti siirtää sisätiloihin kypsymään.

   Poista
 18. Eikös sinulla ollut ensimmäistä kesää tämä kasvihuone? Varmasti kiva tunne hakea sieltä satoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on jo toista kesää ja ekanakin kesänä sietä tuli jo ihan kiva tomaattisato.

   Poista
 19. Kaunista ja runsasta hehkua! Minäkin mietin oliko kasvihuoneesi eka kesä? Tomaatit ovat kypsyneet hitaasti tänä kesänä, ilmat ainakin täällä päin olleet niin kehnot. Ihania, nautinnollisia syyspäiviä tomaatinmaku suussa toivotellen!

  VastaaPoista
 20. Toista satokesää mennään.
  Kiitos. Ihania syyspäiviä myös sinulle.

  VastaaPoista
 21. Syksynsatoa parhaimmillaan.. ja upealta näyttävä kasvihuone♥

  VastaaPoista
 22. Tosi hyvin on satoa tulossa! Ja kaunista kukintaakin riittää vielä! Toivottavasti tomaatit ehtivät kypsyä. Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 23. Upea upea sato! Ja pelargonit tuntuvat kovasti viihtyvän uudesssa huoneessasi. Ei taida Suomi olla kovin suotuisa tomaatinviljelymaa. Kaupassakin katselin, että kotimaiset tomskut kerätty vihertävinä rasiaan. Huh. Suloinen tuo kasvihuoneesi kukkapolkupyörä :)

  VastaaPoista
 24. Kauniit kuvat kasvihuonesta,hyvää satoa on tulossa:)

  VastaaPoista