Translate

tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 3


Pallotuijissa pysytään edelleen ja nyt on vuorossa lajike Little Champion (pieni mestari) ja sitä se on sanan täydessä merkityksessä. Sen tuuheus ja kauneus on vertaansa vailla ja ainakaan minulla sen suhteen ei ole ollut tähän saakka mitään ongelmia. Se on soikean pyöreä kasvutavaltaan, kauniin vihreä ja pitää sisäosansakin tuuheana. Myöskään ahavat eivät ole siihen pahemmin pystyneet, esimerkkinä viime kevät, joka oli lähes katastrofaalinen havujen suhteen ja vioitti pahasti osaa pihamme havuista. Mestari selvisi tästäkin mestarin lailla, vaikka kasvaa avoimella ja tuulisella paikalla, jossa muuta suojaavaa kasvillisuutta ei ole sen ympärillä. Korkeus on noin 0,5-1m. Kasvuvyöhykkeeksi on useimmiten suositeltu vain ykköstä. Kuulumme II-vyöhykkeeseen kartan mukaan, mutta oman pihamme olosuhteet vastaavat mielestäni ennemmin kolmosta.
 

22 kommenttia:

 1. Minäkin haluan tuollaisen mestarin;)
  Minkä kokoinen siitä tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Little Champion kasvaa noin puolesta metristä metriin. Kasvuvyöhykkeeksi suositellaan vain ykköstä, mutta uskon sen menestyvän hyvällä kasvupaikalla jopa kolmos vyöhykkeellä. Perustelen tätä siksi, koska oma mestarini kasvaa hyvin tuulisella paikalla ja pihamme olosuhteet vastaavat enemmän kolmos- kuin kakkosvyöhykkeen oloja, johon kuulumme vyöhykekartan mukaan.

   Poista
 2. Oi miten kaunista teillä on ,ilo silmälle ja sielulle:)

  VastaaPoista
 3. Voi että teillä on kaunis piha!!! Lumenvalkoista joulukuuta teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan, että saisimme koko Suomeen valkean joulun.

   Poista
 4. Täytyypä laittaa tämä mestari korvan taakse muistiin! Nyt olen taas vannonut, että ensi kasvukaudella istutan kyllä näitä ikivihreitä pihallemme!! Upeita kuvia puutarhastanne, mikä paratiisi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan havuhullu ja joka vuosi pyrin hankkimaan havuja lisää. Talvella pihamme olisi tosi ankea ja alaston ilman havujen tuomaa vihreyttä. Kiitos kommentista.

   Poista
 5. Ompa se tosiaankin tuuhea, ja mikä ihana kärhö:) sie oot mestari noiden kärhöjen kanssa.

  VastaaPoista
 6. Samat sanat, kuin Maaritin kommentissa!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on nätit pallukat!
  Näin talvella sitä huomaa sen tosiasian, ettei ole istuttanut pihalleen tarpeeksi havukasveja! Niin miksen ole???
  Ja pihasi näyttää kerrassaan upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain sitten keväällä havuja hankkimaan. Kiitos kommentista.

   Poista
 8. Edellisen luukun asetelma on NIIN minun mieleeni! Pallotuijan muoto sopisi yhteen kohtaan, jota ajattelin pihalleni rakentaa ensi keväänä.

  VastaaPoista