Translate

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Luukku 11

Pallotuija thuja occidentalis 'Woodwardii' on isoin pallotuijani. Sen muoto on hieman munamainen ja säännöllisen muotoinen. Se on myös melko voimakaskasvuinen, mutta paljon harvempi, kuin Danica tai Little Campion. Tosin sen minkä se häviää tuuheudessa, sen se voittaa vastaavasti koossa. Woodwardii voi kasvaa korkeutta jopa puoli toista metriä. Se myöskin viihtyy puolivarjoisessa kasvupaikassa, kuten suurin osa muistakin tuijalajikkeista. Maan pitäisi olla tuore ja kosteahko. Pihallani kasvaa kaksi tätä komeaa ja näyttävää pallotuijaa.


 Viihtyy vyöhykkeillä I-IV

Viime kevät oli, kuten jo aiemminkin mainitsin katastrofaalinen havujen suhteen ja osa havuistani sai pahoja vioituksia. Esimerkkinä alakuvassa vasemmalla oleva pylväskataja. Onneksi Woodwardii ei kärsinyt pahasti. Sen sisäosan neulaset ja oksat ruskettuivat kuitenkin normaalia pahemmin.


13 kommenttia:

 1. Onpa tosi komea tuo Woodwardii, minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyypä laittaa nimi muistiin puutarhavihkoon:)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia kävin selaamassa, kaikelaista ihanaa ♥

  VastaaPoista
 3. No jopas sinulla on kauniita havukasvejakin pihalla! Näistähän ihan innostuu, jospa saisin ensi kesänä istutettua itelleni muutaman. Muutama pylvästuija meillä on luonnon metsänreunan lisäksi, mutta lisää sopisi. Touhukasta joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella runsas ja hyvinvoivan näköinen kokonaisuus täällä luonasi myös havukasveineen.
   Havukasvit ovat siitä hyviä, että ne palkitsevat aina vihreydellään kesät talvet. Varmasti niistä lähtee miellyttävä tuoksukin, kun havukasveja on näinkin paljon.Kuinka kaunista on myös talvella, kun ne ovat saaneet lumipeitteen hartioilleen.

   Kaunista joulun alusaikaa.

   Poista
  2. Kiitos Eeviregina. Havuista saa todella paljon iloa, joten suosittelen hankintaa. Oikein tunnelmallista joulun odotusta myös sinulle.


   Sirkka totta on, että havut ovat aina kauniita. Oikein hyvää joulunodotusta myös sinulle.

   Poista
 4. Hyvän muotoinen ja todella näyttävä tuo Woodwardii! Peonies of Beatris

  VastaaPoista
 5. Viime keväänä muutaman havun joutui hävittämään kokonaan, niissä ei näkynyt kesän edetessäkään vihreyttä.
  Onpa mahtavan kokoinen tämä pallotuija!

  VastaaPoista
 6. Oletko koskaan kokeillut havubalsamia havujen kevätvioituksiin? Minulla kartiovalkokuuset vioittuivat tosi pahoin tänä keväänä ja olivat ihan ruskeina. Suihkuttelin niihin useaan otteeseen havupuubalsamia ja en kyllä olisi uskonut miten hyvin se toimi. Nyt ovat havut lähes entisenlaiset.Pitää joskus muistaessa laittaa ennen jälkeen kuvaa niistä.
  Pallotuijassa tosiaan kokoa riittää ja sille täytyykin varata riittävästi kasvutilaa ympärilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havubalsami ei ole mulle tuttu, mutta täytyy muistaa ostaa sitä jostain keväällä, jos jossain taas näkyy ruskeita neulasia.

   Poista
 7. Siis, tosi symmetrisen pyöreä! Onko pitänyt leikata?

  VastaaPoista