Translate

lauantai 7. joulukuuta 2013

Puutarhakalenterin luukku 7

Tänään luukusta löytyy timanttituija thuja occidentalis Smaragd. Tämä tuija on melko hidaskasvuinen ja se on luonnostaan hyvin tuuhea ja tasaisen kartiomainen. Väri on heleän vihreä. Se on hyvin kaunis ja pääsee oikeuksiinsa useamman yksilön ryhmänä. Korkeutta se saa enimmillään noin 5 metriä. Se pitää puolivarjoisesta tai varjoisesta kasvupaikasta. Menestymisvyöhyke sillä on I-III
                                                                 

 


Tänä keväänä timanttituijat saivat pahoja kevätvioituksia ja odotankin jännityksellä saavatko ne korjatuksi asian kasvun myötä. Muina keväinä ne ovat selviytyneet vallan mainiosti.

Alkukesästä timanttituijien kauneus pääsee mielestäni oikeuksiinsa, kun perennat ovat vasta kasvunsa alussa ja matalat maanpeittokasvit puolestaan taas korostavat kukinnallaan niitä upeasti.

Timanttituijat portin vasemmalla puolella.

Sydämellisesti tervetuloa luukkuni uudet lukijat.


24 kommenttia:

 1. C'est souvent le cas des tuyas ils ont une croissance très lente.
  Very nice post!
  Thanks & Welcome for your comment and your visit my blogs.
  Have a nice weekend. Cath.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Cath for your comments and visiting my blog. I hope you'll have an enjoyable weekend.

   Poista
 2. Voi että, onpa ihanan vihreää ja vehreää kuvissasi. Hieno tämä sinun joulukalenteri-ideasi; niin kiva nähdä havut valmiissa puutarhassa. Vaikka meillä on töissä tosi laaja havukasvivalikoima, siellä taimistolla on vaikea kuvitella miltä ne näyttäisivät puutarhassa....Minullakin on suunnitelmissa havuryhmän laajennus ensi keväänä. Jotain matalia kääpiöversioita edelleen ajattelen. Saavat paremmin talvella suojaa lumesta ja meillä kasvaa tontilla paljon luonnonkatajia, joten en ole kovin innostunut tuijistakaan.
  Lämpimät kiitokset vielä tunnustuksesta tuolla alemmassa postauksessa, palaan siihen blogissani, kunhan myyjäistouhuiltani ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja. Havut ovat kyllä puutarhassa aivan ehdottomia ja varsinkin talvinen piha ilman niitä olisi todella alaston ja ikävä. Onneksi tänä päivänä on jo tarjolla hyvä valikoima erilaisia, Suomessakin menestyviä kääpiöhavuja. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. On tämä sinun joulukalenterisi kaunis ihana katsella tätä kaunista puutarhaa Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Täältähän avautuu aina vain upeampaa ja upeampaa näkymää; ihana käytävä, perkola ja niihin liittyvät punaiset rakennelmat, hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Liila maanpeittokasvi on rönsyleimu. Minulla on sitä myös valkoisena ja aniliinin punaisena. Jostain syystä liila rönsyleimu on penkissä syrjäyttänyt valkoisen, jota alkuun oli istutettuna penkkiin yhtä paljon. Kiitos vierailusta.

   Poista
 6. Ihanaa vihreyttä, havuja on pakko laittaa puutarhaan lisää;)

  VastaaPoista
 7. Onpa upeita kuvia ja mahtavat matot maanpeitekasveja havujen alla. Kyllä on niin kesää ikävä tänään noin 15 cm lumikerrosta kolatessa (tai itse asiassa laiskistuin ja käytin lumilinkoa, mutta hiki siinäkin hommassa tuli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Lumitöissä kunto kasvaakin kivasti, jos oikein kunnolla huhkii.

   Poista
 8. Ihanan vehreitä kuvia! Itsekin tykkään kovasti Tuijista,vaikka monet eivät niitä kovasti arvostakaan. Ryhdistävät kivasti perennaryhmiä ja tuovat hieman väriä talviseen maisemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Täysin samoilla linjoilla ollaan. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppun jatkoa sinulle.

   Poista
 9. ♥täällä aina huokailee...niin upeaa!

  VastaaPoista
 10. Sinulla on kyllä todella kaunis piha ja hyvinvoivia kasveja!

  VastaaPoista
 11. Huikean upeita ovat!
  Niin kauniita "yleiskuvia" puutarhastanne, on teillä kyllä upeaa =)
  Luulen että noita smargadi tuijia kasvaa myös V-vyöhykkeellä mutta pitääpä tarkistaa asia. Monesti kirjallisuudessa/tuottaja lupaa kasvua vain etelässä mutta sitten meillä täällä pohjoisessa on omat kokemukset ja onneksi hyvät taimistot jotka osaa kertoa miten ja mikä menestyy ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aivan näin, niin monet muutkin tekijät vaikuttavat havujen menestymiseen, kuin pelkkä kasvuvyöhykkeeseen tuijottaminen. Ainakin Brabat- tuijaa kannattaa kokeilla pohjoisempanakin. Totta myös, että taimistoilta ja puutarhamyymälöistä saa lisätietoa.

   Poista
 12. Miten voi olla noin upeat reunukset ja siistit! Toisaalta, nuo on varmaan suht helppo puhdistaa, kun menee selvät rajat. Ihanaa selkeyttä.

  VastaaPoista
 13. Ikiihana puutarhasi on ♥
  Kaunis ja kiva idea tämä joulukalenteri puutarhasta.
  Paljon kauniita kuvia ja juttuja.

  VastaaPoista