Translate

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Jaloangervot kukkivat

Näiden kukintaa aina odotan. En myöskään lakkaa koskaan kehumasta jaloangervojen hyviä ominaisuuksia, joista olen kirjoittanut ennenkin täällä blogissani. Ne ovat terveitä, sateessa ja tuulessa tukematta pystyssä  pysyviä, kauan kukkivia, monilajikkeisia ja todella kauniin lehdistön omaavia perennoja, jotka vuosi vuoden jälkeen uskollisesti nousevat penkeistä takuuvarmasti minua ilahduttamaan kauniilla kukinnallaan. Kun hieman perehtyy näisen kaunottarien kasvuvaatimuksiin, saa kyllä moninkertaisesti palkan vaivannäöstään. Ja kuten ennenkin olen sanonut, minkäänlaisia kasvintuhoajia esim.kirvoja, kemppejä tai luteita en ole niistä koskaan löytänyt hakemallakaan. Siis loistava kasvi kaikin puolin. Kuivuus on kuitenkin asia, jota tämä upea perenna ei siedä ja kasvualustan tulee olla hapahko ja runsasmultainen. Puolivarjossa kukinta on runsainta.Kovat helteetkään eivät ole verottaneet kukintaa ja lehdet ovat pysyneet rehevinä, vaikka jaloangervoni ovat saaneet vettä vain sen mitä taivaalta on satanut. 


Eri lajikkeita hankkimalla olen saanut kukinnan kestämään hyvin pitkään.
Kukat vielä aukeamatta.

Tämän jaloangervon kasvutavasta pidän erityisen paljon.


21 kommenttia:

 1. On ne kauniita, ja tuo pitkään jatkuva kukinta on mahtava juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Eri lajikkeet kukkivat eri aikaan ja kukintaa saa näin pidennettyä kivasti.

   Poista
 2. Kyllä ovat kauniita,minulla yksi vaalea nyt sekin alkaa kuivumaan näin helteellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helle alkaisi jo kohta riittää. Alkaa käydä jo olo tuskalaksi, kun on niin valtavan kuuma.

   Poista
 3. Upeita ovat! Niinkuin tosin kaikki muukin sinulla:) Meillä jaloangervojen lehtien kärjet paleltuivat alkukesän halloissa, leikkasin ruskettuneet lehdet pois. Nyt kukkivat kuitenkin muutamalla kukalla. Muistatko tuon kirkkaanpunaisen nimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punainen jaloangervo on Fanal ja se on melko matalakasvuinen, joten se sopii hyvin esim. penkin reunalle.

   Poista
 4. Upean värinen tuo punainen yksilö. Valtavan kaunis. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa mahtavan värisiä ja isot kukinnot! Minulla on vain yhtä väriä, lajikkeesta ei hajuakaan. Täytyypä yrittää etsiskellä erivärisiä seuralaisia sille. Huomattu on, että jaloangervo ei oikein viihdy paahteisessa, kuivassa penkissä. Varsinkaan tänä kesänä, kun täällä on satanut tosi vähän. Olenkin siirrellyt sitä pikkuhiljaa sopivampiin paikkoihin ja näyttää auttavan. Tänä kesänä ei kyllä aurinkoisessa rinnepenkissä ole menestynyt kunnolla juuri mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvupaikalla on kyllä kieltämättä suuri merkitys.

   Poista
 6. Juu, minäkin tykkään jaloangervoista. Meiltä löytyy valkoista ja vaaleanpunaista. Meillä ne ovat tosin jo kukkineet kun Alankomaissa kesä alkaa hieman aikaisemmin :-)

  VastaaPoista
 7. Upeita! Noita pitää hankkia enemmän pihaani!

  VastaaPoista
 8. On tode kauniit jaloangervot ja niin paljon, minkin pidn niistä Ihana postaus :)

  VastaaPoista
 9. Jaloangervot on minunkin lemppareita, eivät vaadi suuria hoitoja ja kukkivat upeasti vuodesta toiseen. Meillä osa kasvaa varjossa ja osa aurinkoisella paikalla. Jokivedellä olenmuutaman kerran helleaikoina kastellut, mutta en mitenkään säännöllisesti. Myös preerianangervo on mahtava kukka, melkein voi jo sanoa pensaaksi.

  VastaaPoista
 10. Upeat kasvustot :). Meillä on vain muutama ja niidenkin lehdet ovat tulleet osittain ruskeiksi. Varmaan kuivuus on verottanut niitä.

  VastaaPoista
 11. Oi, miten upeita kuvia, värejä.. taidanpa laittaa itsellenikin hankintaan jaloangervoja.. kaunista!

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtavaa angervoloistoa. Värit ovat kyllä hienoja. Itellä on japaninangervoa ja jaloangervoa ja totta kyllä, mitä kirjoitit. Ne kestää tuulet ja sateet kaatumatta tai rispaantumatta.

  VastaaPoista
 13. Hienosti kerroit jaloangervoistasi saaden useiden mielenkiinnon heräämään ja siten niitä istuttamaan. Niiden väriloistoa ei voi lakata ihastelemasta ja kukintaa on kaunista ja nautittavaa katsella varsinkin suurella puutarhatontilla missä ne oikein suurina ryhminä kukoistavat. Kaunottaret tanssivat muiden kukkien syleilyssä<3

  VastaaPoista
 14. Kiitos Sirkka. Jaloangervot ovat kyllä upeita kasvatettavia.

  VastaaPoista