Translate

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kärhöt jatkavat kukintaa

Ensinnäkin sydämellisesti tervetuloa kaikki blogini uudet lukijat. Toivottavasti viihdytte sivuillani.

Olemme lomailleet mieheni kanssa parisen viikkoa meren äärellä kesämökillä ja nyt säiden hieman viiletessä palasimme takaisin kotiin tuomisina 70 litraa mustikoita, joita oli todella runsaasti mökkisaaressamme. Aika ja päivät kuluivat kuin siivillä ja pääsin taas pitkästä aikaa tapaamaan vanhainkodissa asustavaa 91- vuotiasta isääni ja muita sukulaisia.

Pihallamme kärhöt edelleen kukkivat täyttä päätä ja sulostuttavat olemassaolollaan puutarhaa ja sen jo muuten hieman syksyistä olemusta.
 
Mustikat ovat tänä vuonna todella kookkaita.


28 kommenttia:

 1. En meinannut silmiä uskoa miten muhkeana kärhösi kukkivat! Kateudesta vihreänä jännitän kukkiiko kolmellakaan kukalla omani Pirkanmaalla kunhan sinne taas pääsemme... Ihanaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi. Hyvää loppukesää myös sinulle.

   Poista
 2. Meikäläinen iloisena kuvaa kolmea kärhönkukkaa ja teikäläisen esittelee kolme miljoonaa kukkaa ;) Komeet mustikat, maistuisi mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko,kiitos kommentista. Olipa kärhönkukkia kolme, tai enemmän nautimme varmaan niistä aivan yhtä paljon molemmat. Mustikoita oli hurjasti Pohjanmaalla ja kokokin oli kohdallaan.

   Poista
 3. Ihania kärhöjä. Oletko koskaan kasvattanut kärhöä siemenestä? Minua kiinnostaisi kovasti, mitenköhän tuo onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosotäti, en ole koskaan kasvattanut kärhöjä siemenistä, mutta se on kyllä mahdollista. Viinikärhöt soveltuvat tähän ainakin. Suosittelen syyskylvöä pitkän kylmäkäsittelyajan vuoksi. Toinen mahdollisuus on pitää siemeniä jääkaapissa tarvittava aika. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 4. Oi miten komeat kärhöt sinulla kukkii, miten ihmellä sinä kasvatat noin komeaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, kiitos kommentista. Postauksessani jalokärhöt olen kertonut melko yksityiskohtaisesti kuinka kasvatan ja hoidan kärhöjäni.

   Poista
 5. Upeaa väri-ilotulitusta siellä ja nami mustikoita! Minä keräsin vadelmia tuosta meidän talon edustan pöheiköstä kymmenisen litraa, helppoa marjastusta lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vadelmia onkin ollut myös runsaasti tänä kesänä ja sinä olet ollut kyllä onnellisessa asemassa, päästyäsi keräämään niitä noin paljon omasta pihapiiristä.

   Poista
 6. Ihan Uskomaton kärhöpiha siellä on! Kyllä viihtyvät tosi hyvin. Mustikoita on kyllä tullut hyvin tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie. Mustikkasato on tosiaan ollut ruhtinaallinen tänä vuonna.

   Poista
 7. Upeita ovat kärhösi! Mustikoitakin olet kerännyt hurjasti! Terveellisiä ne ovat syödäkin! Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Syömme mieheni kanssa joka aamu erilaisia marjoja puuron kanssa. Mustikat ovat suosikkejani terveellisyytensä vuoksi.

   Poista
 8. Voi taivas, miten kärhösi ovat täynnä kukkia! Aivan uskomatonta, enempää ei noihin kukkia edes taitaisi mahtuakaan:) Hurjasti olet poiminut mustikoitakin, noista riittää syömistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna. Kärhöt ovat tosiaan upeita ja pitkäkestoisia kukkijoita, kuten omasta kokemuksestasi tiedät. Keskipohjanmaalla oli mustikoita tosi paljon ja miehen kanssa keräsimme niitä mökkisaarestamme monena päivänä ja kuljetimme marjat sitten veljeni pakastimeen pakastumaan.

   Poista
 9. Voi kärhöt ovat niin kauniita ja runsaskukkaisia! Valitettavasti meidän vyöhykkeellä eivät nuo suurikukkaiset tahdo menestyä. Ihailen niitä näin näyttöruudun kautta ;)

  VastaaPoista
 10. Pinuski, sydämmellisesti tervetuloa blogini lukijaksi ja kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Nyt aukeaa jälleen eteeni kuinka sen nyt ilmasisin kauneimpia Kärhö näkymiä!
   Siellä ne seisovat kyin ylväät Prinssit Prinsessoineen kutsuen lähemmäsi heitä ihailemaan ja nauttimaan kauneunesta jonka ne olemuksellaan antavat!
   Mustikat ovat kuin pensasmustikoita!

   Poista
  2. Kiitos Cosmos. Kärhöt ovat suosikkejani havujen ohella.

   Poista
 12. Sirkka, kiitos vierailustasi ja kommentista.

  VastaaPoista