Translate

lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21

Edelleen kuvia siitä, miten havut sopivat yhteen monen muun puutarhakasvin kanssa mitä parhaimmin.


Havut ja maanpeittäjäkasvit.


 Havut ja alppiruusut.
  

Havut ja kivet.


 Havut ja tarharistikit.


Havut ja mooseksenpalavapensas.


 Havut ja sinipallo - ohdake.


 Havut ja perennat.

17 kommenttia:

 1. Maanpeitekasvit korostavat havujen vihreyttä mukavasti:)

  VastaaPoista
 2. Vau, tämä oli mukava postaus, upeita kuvia ja ideoita. Kivet ja havut ovat kauniita, mutta niin myös nuo muut yhdistelmät.
  Olisis kyllä upea jos saatas joskus tulla puutarhaväen kanssa teille ihastelemaan ja oppimaan havupuutarhan (ja kaiken muunkin) hoidosta. Jos suostuisit, kuinkahan pitkä matka meiltä tulisi täältä Oulunperukoilta...? TAi voisin tulla joskus kesälomalla jos ajellaan teillä päin ihan itsekseni käymään jos olet kotosalla.

  Rauhaisaa joulunaikaa... Nyt täytynee tämänkin mamman mennä nukkumaan. Jouluvalmistelut hiljaisessa talossa ovat ihanaa, mutta sitten kun jäin vielä tänne blogiinkin kastelemaan ihania kuvia niin taitaa aamulla väsyttää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Havut sopivat minunkin mielestäni todella hyvin kivien kanssa. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka joskus tulevaisuudessa osallistuisin avoimet ovet tapahtumaan. Ensi kesä ei kuitenkaan valitettavasti tule kysymykseen, koska tänä syksynä meille tehdyn viemäröinnin ja sadevesikaivojen asennuksen takia pihamme on melkoisesti myllätty, eikä siksi ole ollenkaan esittelykunnossa. Oulusta matkaa meille tulee noin 700 km. Ilmoittele, jos joskus ajelet täällä päin, jos vaikka tapaaminen onnistuisi.

   Poista
  2. Kiitos <3
   Ilmoittelen jos pääsen reissuun niin että voitaisiin tulla piipahtaamaan. olisi aivan huikea!
   Muutaman puutarha-ystävän kanssa haaveillaan että lähdettäs joskus puutarhamatkalle. etelässä riittäisi paljon upeita paikkoja, puutarhoja joissa olisi ihana käydä muiden samanhenkisten kanssa (eli ei vältämättä miehen jas lasten kanssa =) ja tietysti jos joku bloggaaja ystävä suostuisi esittelemään puutarhaansa jos ei itse ole lomareissulla.

   Vielä on lapset niin pieniä että ehkä reissu siirtyy vielä muutamalla vuodella. Joten ehditte hyvin saada puutarhaan uuteen loistoon remontin jäljiltä.

   Poista
 3. Tosi kauniita ryhmiä! Havut kyllä sopivat kaikkien kanssa yhteen. Ennen en niitä niinkään osannut käyttää, mutta menneennä kesänä tuli hankittua muutama lisää ja sinun joulukalenterin ansiosta taidan hankkia uusia ainakin ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskon, että et tule havujen suhteen pettymään.

   Poista
 4. Ihana postaus!
  Vesielementti näyttää ihanan siniseltä, miten se on tehty? Kaupoissa tuntuu olevan tarjolla vain mustia altaita ja muoveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vesiallas on tehty paksusta turkoosin sinisestä allasmuovista. Itse allas on kaivettu kaivurilla ja pohjalle laitettu hiekkapatja, jonka päälle muovi on vedetty.

   Poista
 5. Ihania kasviryhmiä! Havut antavat niihin ryhtiä ja vahvaa vihreyttä.

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä aikasi riittää tuon kaiken ihanuuden suunnitteluun ja hoitamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, sitä joskus itsekkin ihmettelen. Sen voin kuitenkin sanoa rehellisesti, että työtä ja selkänahkaa kaiken hoitaminen ja siistinä pitäminen vaatii melkoisesti. Tunteja ei kannata pahemmin laskea.

   Poista