Translate

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8

Pallotuija thuja occidentalis ' Danica' on myös yksi ehdoton suosikkini. Kaunis, tiheä ja matalakasvuinen ja aika pallomainsen muodon omaava pikkuhavu, joka tämäkin sopii hyvin pieneen pihaan. Väri on ihana, helakan ja raikkaan vihreä. Tiheyttä myös on kivasti. Danica on havu, jota pihastani kappalemäärältään löytyy kaikkein eniten. Sitä on meillä kassvamassa polun varrella, kukkapenkin reunassa ja kesällä isoissa ruukuissa pihalla.


Allaolevassa kuvassa Danikan tiheäkasvuisuus ja väri tulee hyvin esille.Perennapenkin reunaa kaunistamassa.

Danican sanotaan olevan hidaskasvuinen, mutta tässä on kuva istutuskesältä ja ylimmässä kuvassa pari- kolme vuotta myöhemmin. Kasvua on mukavasti tullut lisää.22 kommenttia:

 1. Pallotuija on tosiaan kauniin vihreä ja kivan muotoinen havupensas. Jaksan aina ihailla reheviä ja hyvinhoidettuja kasviryhmiäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä..Danican väri- ja muoto on kyllä kaunis.

   Poista
 2. On siulla taidolla tehty pihamaa, tuo männyn ympärys on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, havut itsessään ovat niin upeita, että ei niiden kanssa ei voi pahasti epäonnistua. Hyvää toista adventtisunnuntaita.

   Poista
 3. Upeita! Jos laitat kukkapenkin reunaan, laitatko havuille silti eri multaa? Entä lannoitus... Tässähän aivan inspiroituu kuvia katsellessa... =)
  Hyvää adventtia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille kasveille olen laittanut yleensä ihan samaa multtaa, mutta olen lisännyt ja sekoittanut hapanta kasvualustaa vaativille havuille hieman lannoittamatonta turvetta. En siis ole käyttänyt rodo-ja havumultaa, kuin joskus poikkeuksellisesti. Lannoituksessa on käytetty kevätlannoitetta tai perunalannosta, joka kevät ja syksyllä vastaavasti syyslannosta eli PK- lannosta, joka sisältää fosforia ja kaliumia, mutta ei typpeä. Istutuksen jälkeisenä kesänä ei tarvitse vielä lannoittaa. Kaikkein tärkeimmäksi jutuksi olen kuitenkin huomannut riittävän kastelun ensimmäsenä kahtena vuonna, tai kunnes havu on kunnolla juurtunut paikalleen. Samoin tietenkin keväinen kastelu auttaa roudan sulamisessa ja sitä kautta estää havun kuivumista. Hyvää adventtia myös sinulle.

   Poista
 4. Ja ihanuudet sen kuin jatkuvat, aah!
  Näkemästään innostuu tällainen taitamatonkin ja alkaa oikein kevättä ja tulevaa kasvukautta odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. Puutarhanhoito on tosi kivaa ja tyydytystä tuottavaa. Etenkin silloin, kun onnistuu saamaan kasvin kasvamaan ja kukoistamaan haluamallaan tavalla.
   Hyvää adventtisunnuntain jatkoa.

   Poista
 5. Näitä multakin löytyy, mutta lisääkin mahtuu...

  VastaaPoista
 6. Upeita kasveja ja kuvia<3 Kyllä tämän kalenterisi myötä viimeistään iskee kesän kaipuu ja kiirus päästä istuttamaan paljon havuja!

  VastaaPoista
 7. Oi, miten kaunista ja taas niin huoliteltua ja siistiä!

  VastaaPoista
 8. Kaunista ja ah niin siistiä ;) Hieno idea kalenteriksi :)

  VastaaPoista