Translate

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Puutarha joulukalenteri

Karolina haastoi meitä blogilaisia tekemään omalla teemalla puutarha joulukalenteria 24 kuvalla ja tarinalla. Saa nähdä selviänkö kunnialla loppuun saakka, mutta yritetään. Aiheeksi ajattelin ottaa pihani havukasvit.

Tässä ensimmäinen luukku.

 Tämä luonnon pylväskataja on aivan tonttimme rajalla ja se on kasvanut pihallamme jo ennen taloon muuttoamme. Alkuaikoina, kun se oli pienempi leikkasin sitä usein jotta sain siihen tuuheutta lisää, mutta nyt se on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että leikkaukset ovat saaneet jäädä.


Kataja kasvaa suurten pihakuusten kainalossa ja ihan piiriojan reunalla.

10 kommenttia:

 1. Hih, se on kuin kuusten pikkusisko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, näin on. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minäkin pidän niistä kovasti, kuten havuista ylipäätään. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää kataja ,tykkään :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Meillä kasvaa myös valtava kataja tuossa pellon reunassa, siihen kiinnitin sen linnunpönttöni. Mukava joulukalenterin aihe tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut viihtyvätkin pylväskatajissa ja meille tuohon kuvan katajaan pikkulintu tekee lähes joka kesä pesänsä. Toivottavasti sinunkin linnunpönttösi saa ensi keväänä asukit. Kiitos, kiva jos aihe miellyttää.

   Poista
 5. Näyttävä ja kunnioitusta herättävä luonnon kataja! Kaunis talvimaisema kuvassa.
  Olen itsekin alkanut leikkaamaan/perkaamaan tässä oman asumuksen ympäristössä kasvavia luonnon havupuita ja rehottavia kleinejä katajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havupuut tuuheutuvatkin keväisillä, säännöllisillä oksankärkien leikkauksilla. Katajajalla lisäksi uinuvat silmutkin saattavat lähteä saksimisen ansiosta kasvamaan. Lämmin kiitos kommentista.

   Poista