Translate

perjantai 28. elokuuta 2015

Kesän sekä syyskesän kukintaa

Pihakuvia ennen lomaa ja loman jälkeen on jäänyt melko paljon päivittämättä tänne blogiin, joten nyt on korkea aika se tehdä. Pitemmittä puheitta......Jaloritarinkannusten aikaan


 

Päivänliljat


Mooseksenpalavapensas


Pidän valtavasti tästä preeria-angervosta ja sen hattaramaisesta kukinnasta.  Nyt sen kukinta on auttamatta ohi.


Syyshodekukat
 

Toinen suosikkini. Valitettavasti aikaisemmin kukkivien lajitoverien kukinta jäi loman vuoksi näkemättä.
Laventelit kukkivat tänä kesänä ennätyksellisen runsaasti. Minulla niitä kasvaa neljässä eri paikassa ja hieman eri valo-olosuhteissa, mutta kukinta oli runsasta kaikkialla. Lisää siemenkylvöjä siis luvassa.


Isohelokin kukat ovat suuria ja loistavat kauas viestittäen näin olemassaolostaan. Nämä ovat peräisin omista siemenkylvöistä.
Tämä syysleimu kasvaa 'Nelly Moser' loistokärhön kupeessa. Nelly vain ei jaksanut tänä kesänä kasvattaa versojaan, kukinnasta puhumattakaan, joten mielestäni mainio kasviyhdistelmä ja väripari ei tänä vuonna toiminut.
Fairy

 
Harmaakäenkukka kukki tapansa mukaan runsaasti. Se siementää ympäri pihaa aivan valtavasti ja taimia löytyykin vähän joka paikasta. Onneksi ylimääräiset on helppo nyhtäistä pois.


Taustalla olevaa purppurapunalatvaa perhoset ja kimalaiset rakastavat. Se onkin yksi parhaimpia perhoskasveja punatähkän ja punahatun ohella.
Kuunliljat kukkivat taas runsaasti allas- alueella. 
Pelargonia nautti auringosta.


Madeiralta vuosia sitten tuomani sinisarja.
Tämä daalia on suloinen.
Sitkeä ja vaatimaton suopayrtti on alkuaan lapsuudenkodistani. Sen tuoksu on miellyttävä. Mutta senhän te varmasti tiedättekin.


Hyvä tuoksu on myös näissä Pink Kisses ruukkuneilikoissa. Tässäpä näitä. Lisää taas myöhemmin.

34 kommenttia:

 1. Mahtavaa kukkaloistoa ja nuo kuunlilja ryhmät säväyttävät myös runsaudellaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 2. Komeita kukkia sinulla! Upeat kuunliljat. Ja mahtavan värinen daalia, kaunis! Punatähkät eivät kukki vielä mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljat on kyllä olleet valtaisia pehkoja tänä vuonna. Punatähkien kukintaa kyllä kannattaa odottaa. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Upeita kukkasia puutarhassasi:)

  VastaaPoista
 4. Onpa sinulla mahtavasti kukkia. Tykkään, kun yhtä lajia on runsaita määriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että massalla saa kyllä helposti näyttävyyttä. Mukavaa viikonvaihdetta.

   Poista
 5. Aivan ihanasti kukkivia kukkia sinulla on vielä elokuun lopussa. Suomen kesä on kiva, kun aina on kukkivia kasveja. Oletko huomannut, että blogissani on arvonta? Käyhän kurkkaamassa ja osallistu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpä ole sattunut huomaamaan arvontaa, mutta käyn toki osallistumassa.

   Poista
 6. Ompas runsasta kukintaa! Preeria-mesiangervot nousi tänäkesänä munki suasikkilistalla. Aiva järkyttävän kokooset laventelit. Mulla toinen yritys niiren kans. Sulla on hyvinvoivan näkööset punalatvakki. Mulla surkiemmat ku koskaa. Kuunlilijat hankitahan yleensä lehtien perusteella, mutta kyllä niiren kukintaki on hyvän näkööstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Jouduin kyllä poikkeuksellisesti kastelemaan purppurapunalatvoja, sillä odotan niiden kukinnan myötä perrhosia pihaani. Nyt sainkin odottaa tavallista pidempään, mutta odotus palkittiin. Taas kerran neito- amiraali ja sitruunaperhoset löysivat punalatvan. Monet sanovat leikkaavansa kukkavanat heti alkuaan kuunliljoista ja olempa minäkin sitä harkinnut. Mukavuudenhalusta se toistaiseksi on jäänyt vain aikeeksi.

   Poista
 7. Mikä ihme on puutarhasi runsaan kukinnan salaisuus? Aurinkoinen paikka, sopiva maaperä, salainen lannoite vai silkka rakkaus kasveihin? Aivan ihastuttavaa kukintaa ja häkellyttävän runsasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. Ehkä hyvä ja melko paksu kasvualusta on yksi tekijöistä. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 8. On sinulla hienot istutukset. Silmä ja sielu lepäävät hoidettuja kasveja katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä tuntuu, että hulluko olen, kun vietän niin paljon vapaa-aikaa puutarhassa kasvien kimpussa. Kasvit kuitenkin palkitsevat hoidon moninkertaisesti.

   Poista
 9. Aivan upea kukkaloisto. Itse lisäilen juuri pikkuhiljaa eri lajeja kukkapenkkeihini. Erityisen ihastunut olen eri värisiin leimukukkiin joita on jo kymmenkuntaa eri sävyä istutuksissa. Iloista viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima. Leimut on upeita loppukesän kukkijoita. Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 10. Upeaa kukkaloistoa ☺
  Mukavaa viikonloppua ♪~♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 11. Harmaakäenkukka- en ollut sellaisesta kuullutkaan. Muistuttaa vähän ketoneilikkaa, joita istutin mökkipihaan. Viihtyykö tämä käenkukka paahteisella pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaakäenkukka näyttää viihtyvän vähän paikassa, kuin paikassa, kunhan se saa vain aurinkoa ja lämpöä. Paahteisellakin paikalla menestyy, mutta silloin vaatii hieman kastelua, jotteivat lehdet kellastu ikävästi. Harmaat lehdet tekevät sen, että käenkukka sopii hienosti monen perennan kanssa, vaikka kukan väri onkin hyvin intensiivinen. Kasvi on kaksivuotinen, eli ensimmäisenä kesänä se tekee lehtiruusukkeen, joka sekin on mielestäni kaunis ja seuraavana kesänä se vasta kukkii. Hyvin viihtyessään se siementää hyvin runsaasti, joten se huolehtii itse jatkuvuudestaan. Tulet saamaan siitä hyvin pitkän ilon. Kiitos vierailustasi.

   Poista
 12. On sulla upea piha! Meillä vielä jaloangervot, preeria ja purppurapunalatva kukkivat parhaillaan. Hyvää syksyä ja venetsialaisiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Purppurapunalatva ja osa myöhemmin syyskesällä kukkivista jaloangervoista kukkii onneksi vielä täälläkin. Seuraan ilolla purppurapunalatvassa vierailevia perhosia ja kimalaisia. Oikein hyvää syksyä myös sinne Pohjanmaalle ja mukavavia Venetsialaisia. Olisi hienoa olla myös itse viettämässä niitä, mutta mieheni on parhaillaan työmatkalla Irlannissa.

   Poista
 13. Sulla on siellä ihan mahdottoman kaunis piha ja niiiiin paljon kukkia!

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtavat laventelipehkot! Muutenkin ihanan aurinkoisia kesäkuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laventelit yllättivät kyllä tänä kesänä. Alkukesän ilmojen olisi luullut vaikuttavan lämpöä ja aurinkoa rakastaviin laventeleihin todella epäsuotuisasti. Onneksi kävi toisin.

   Poista