Translate

tiistai 18. elokuuta 2015

Pitkästä aikaa

Nyt on runsaan kuukauden mökkiloma Pohjanmaalla takanapäin ja mieli, sekä sielu ovat virkeänä taas niin mukavasta ja rentouttavasta lomasta. Keuhkot on ahdettu täyteen meri-ilmaa ja aurinkoakin saatiin juuri sopivasti. Oli ihana tavata kaikkia lähisukulaisia ja viettää heidän kanssaan laatuaikaa ja ikimuistoisia hetkiä pitkästä aikaa. Myös kaikki kolme poikamme perheineen viettivät kukin vuorollaan lomaa kansamme. Mustikoita saimme taas ruhtinaallisesti eli iso pakastin tuli kantta myöten täyteen.
Kotiin oli kiva palata, vaikka tosin tietty haikeus kaihersi hieman rintaa. Taas on vuosi kestettävä seuraavaan rantalomaan ja kaikkiin kesän mukanaan tuomiin riemuihin.

Pihalla vielä kukat kukkivat ilahduttavasti ja kärhöistäkin osa kiitettävän runsaasti. Ruohonleikkuun hoiti loman ajan paikallinen isännöintipalvelu ja ruukkukukat kasteli hyvä ystäväni naapurista. Muu kasvillisuus sai tulla toimeen omillaan.Viola ei onneksi kärsinyt toissa vuoden surkeasta, vähälumisesta talvesta, kuten monet muut kärhöni.
  

Nioben kukat ovat todella suuria ja terälehdet, kuin samettia.
Onneksi joitakin nuppuja on vielä avautumatta.


Tässä näkyy hyvin yksittäisen kukan suuri koko.


Arabella tiukukärhön kukinta on taas kerran uskomattoman runsasta ja näyttävää. Se on aivan täynnä kukkia ja saa minut jälleen kerran hämmästelemään ja ihastelemaan sen kasvuvoimaa ja kauneutta.
Cardinal Wyszynski on selvästi kärsinyt veden puutteesta lomamme aikana. Se on vielä melko uusi tulokas.
Tämän mantsuriankärhön kukinta on jo lopuillaan.

50 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kärhöt kyllä aina ilahduttavat hoitajaansa. Kylmä alkukesä tosin viivästytti pahasti kasvua ja kukintaa osalla kärhöistäni.

   Poista
 2. Voi, näitä kuvia moon orottanukki! Oon ajatellukki, että mihinkä oot karonnu kärhöönes. Ei voi lakata ihimettelemästä tuata kukkien määrää :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos.Kävin juuri ihailemassa sinun upeita kärhöjäsi, jotka kukkivat aivan ihanasti.

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita jälleen! Mun kärhöni ovat ihan surkeita, keväällä kukkivat ja nyt muutama kukka. Onneksi jotkut muut perennat ovat uskollisia kukkijoita. Nyt onkin ollut tosi hyvät säät meilläkin ja varmasti oli ihanaa olla lomailemassa Ohtakarin rannalla. Mekin käytiin eilen kahvittelemassa Karhin kallioilla. Nautitaan nyt täysillä helteistä, auringosta ja kukista niin kauan kuin sitä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ohtakarissa oli tosiaan ihan mukavat ja aurinkoiset säät ja pääsimme Vattajan hietikoillekin nauttimaan ihanista rantakeleistä. Minunkin kärhöistäni osa on melko vaatimattomassa kasvussa edellisvuosiin verrattuna. Toissa talvi oli kärhöille erittäin tuhoisa ja viime kesänä osa kärhöistä jätti kokonaan nousematta penkistä. Nyt sitten kesällä ilman lämmetessä muutama niistä työntyi yllättäen esiin ja aloitti heiveröisen kasvunsa.
   Onneksi kesää on vielä jäljellä ja saamme nauttia lämmöstä ja auringosta. Mukavia elokuun päiviä sinulle.

   Poista
 5. Ihanat kärhöt. Mantsuriankärhökin noin tuuheasti kukkii. Minulla on se ensimmäistä kesää ja vielä kovin hentoinen alku. Varmasti ihana loma sinulla ja perheelläsi, kun lämpöäkin lopulta saatiin. Uskalsit vain jättää pihan kuukaudeksi muiden hoitoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mökillä lomailu on aina yksi kesän kohokohta ja sinne on joka suvi ehdottomasti päästävä. Piha oli ihan hyvissä ja osaavissa käsissä, joten saimme lomailla huoletta. Mukavia loppukesän päiviä sinulle.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos pioni. Nyt siellä Pohjanmaallakin saa nauttia ihanista ja lämpimistä päivistä.

   Poista
 7. On sulla, ja varmaan vähän naapureillakin, silmäiloa noista kärhöistäs. Kertakaikkiaan upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt vain täytyy toivoa vielä pitkään jatkuvaa kukintaa.

   Poista
 8. Oi, tuollainen loma varmasti rentouttaa!
  Kärhösi ovat mielettömän upeita! Omani ovat lumikärhöä lukuunottamatta vielä tosi ruipeloita, mutta kuvasi saavat uskomaan, että niistäkin kehkeytyy vielä runsaita kukkioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma meren äärellä on minulle aina hyvin tärkeä ja odotettu. Sielu ja keho lepäävät. Kukkaisia kärhöhetkiä sinulle.

   Poista
 9. Täällä ihmettelen, miten vaikeaa on varmasti olla poissa omasta puutarhasta kokonainen kuukausi!! Minulla ottaa viikkokin koville, tosin kastelijaa en ole värvännyt, joten siinä lienee syy levottomuuteeni. Onneksi tämän kesäisen viikon lomamme aikana ei sattunut hirmu helteitä, pienet esikon taimeni olivat säilyneet kaikki hengissä kasvarissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikon hoito on meillä aina tuottanut eniten huolta. Nyt ostettu palvelu kyllä ehdottomasti kannatti, vaikka rahaa kuluikin melkoisesti. Perennamme saavat aina tulla toimeen täysin omillaan. Ihana naapurimme taas itse tarjoutui kastelemaan kesäkukkani, jotka voivat mainiosti ja kukkivat komeasti palatessamme kotiin.

   Poista
 10. Ihailen Sinun kauniita kärhöjä ~♥~

  VastaaPoista
 11. Olen sanonut tämän varmaan ennenkin, mutta olet kyllä aikamoinen kärhönlumooja! Miten ne voikaan olla noin muhkeita ja noin kukkaisia? Aivan ihania!

  VastaaPoista
 12. Joo,tosiaan piiitkästä aikaa,sinuu on jo ooteltu ;) sinulla on varmasti ollut ihana loma siellä Pohjanmaalla. Oioijoi miten kauniit kärhöt,tosi upeasti kukkivat todella mahtavat isot puskat.Harmi vaan,että kohta on syksy ja kaikki kauniit kukat lakastuu,mutta nautitaan nyt kun on kesä ja ihanat ilmatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva, jos minua on odotettu. Nyt on kyllä upea sää. Meillä mittari näyttää + 25 astetta ja aurinko helottaa täydeltä terältä. Vaikken mikään varsinainen helleihminen olekkaan, niin nautitaan lämmöstä ihan koko kesän edestä.

   Poista
 13. Oijoijoi tuota värien runsautta! Luonnossakin on nyt ihan hirmuisesti kauniita värejä, ihan olen onnesta ymmyrkäisenä niitä ihaillut :))) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikkea kaunista on vielä jäljellä niin luonnossa, kuin puutarhassakin.
   Hyvää viikonloppua.

   Poista
 14. Olen paljon nähnyt upeita kärhöjä, mutten milloinkaan NÄIN Valtavan Kauniita, jotka kukoistavat korkeuksiin asti! Olet nauttinut meri ilmasta ja rakkaittesi läsnäolosta sekä kaikesta ja kuinka mieli iloisena ja kauniita mieleenjääviä muistoja täynnä palatessasi rakkaaseen kotiisi ja puutarhan lumoihin saaden onnen tunteen ja silmiisi kirkkauden nähdessäsi kuinka hyvin on pidetty huolta paratiisistanne. Nyt on kiitollinen mieli rinnassasi ja tästä on hyvä taas jatkaa, kauniita elokuun päiviä on vielä edessäpäin.
  Aurinkoista ja hyvän mielen päivää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka. Aurinkoista ja tunnelmallista elokuun jatkoa myös sinulle. Nautitaan täysin rinnoin näistä hienoista loppukesän päivistä.

   Poista
 15. ♥oi ihanuus,mitkä kukkapaljoudet!

  VastaaPoista
 16. Kyllä on mahtavat kärhöt sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihmeesti osa kyllä kukkii, kun ottaa huomioon surkean alkukesän.

   Poista
 17. Aivan mahtavia kärhöjä. Sinulla on ehdottomasti kyky ja taito kärhökasvattajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Pikkuhiljaa aina oppii kärhöistä jotain uutta.

   Poista
 18. Ooohh, aivan käsittämättömän runsasta kärhöjen kukintaa! Mitä sinä niille oikein syötät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan vettä ja lannoitetta ne saavat syödäkseen.

   Poista
 19. Valtavan upeat kärhöt, etten sanoisi Suomen upeimmat! Olet oikea viherpeukalo :) Olitte ihanan kauan mökillä, varmaan lepoa mielelle ja ruumiillekin. Toivottavasti arkeenpaluu sujuu sutkakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mökkiloma meren äärellä on aina yhtä ihana. Arkeenpaluu sujui aika kivuttomasti.
   Mukavaa perjantaipäivän jatkoa.

   Poista
 20. Mahtava viherpeukalo olet ! Tämän kukkaloiston innoittamana saan taas monta upeaa klipsulaukkuideaa :) Käsitöiden tekemiseen on luonnon loistolla iso vaikutus. Parasta mielestäni on ihmisten ilahduttaminen, kauniin laukun kanssahan saa niin monet kanssaihmiset hymyilemään ja ilahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut niin asiaa. Toisen ihmisen ilahduttaminen muodossa tai toisessa antaa niin paljon myös itselle. Kiva kun kävit vierailulla. Tervetuloa toistekkin.

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti paranemisesi on jatkunut hyvänä.

   Poista