Translate

sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kevään projekteja

Keväällä, ennen lähes uuvuttavia helteitä, ehdimme mieheni kanssa tehdä muutamia vireillä olleita projekteja pihallamme valmiiksi. Oikeasti mieheni teki ja minä toimin apumiehenä missä vain suinkin kykenin olemaan hänelle apuna.


Ensimmäisenä projektina huvimajamme sai keväällä viimeiset vielä puuttuneet, uusitut osat paikoilleen. Vuosi sittenhän mieheni teki huvimajaamme uudet kaiteet, pöydänkannen ja penkkien päällis -eli pintalaudoitukset lahonneiden ja huonokuntoisten tilalle.


Nyt kahdeksankulmaiselle puhdistetulle katolle asennettiin valkoiset listat ja kattokoriste paikoilleen. Kattokoriste sisältää kahdeksan erillistä katon ylänuppia, sipulia, kiertävää puista kiekuraa, joista onneksi vain yksi täytyi uusia täysin. Muut olivat  hyväkuntoisia ja saivat vain kaksi maalikerrosta pintaansa ennen paikoilleen asennusta.


Kevään korjauskohteena oli myös köynnösportin yläosan ja sivuritilöiden uusiminen kokonaan. Ritiliköt tehtiin tällä kertaa kestopuusta, joten ne voi maalata valkoiseksi vasta ensi kesänä puutavaran kunnolla kuivuttua.




Mieheni teki myös kaksi kestopuista polttopuukatosta takapihalle paikalla olleiden lateiden tilalle. Katosten alle asennettiin ensiksi kauttaaltaan paksu suodatinkangas, jonka päälle tuli sora. Etualalla kuvassa näkyy jo osin paikalla entuudestaan ollutta kuorikatetta, jota saatiin täydennettyä ja lisättyä jo aiemmin haketetuista havunoksista. Pari itsestään kylväytynyttä ja laonnutta sormustinkukkaa sai vielä hetken jatkaa paikalla kukintaansa.


Osa avokomposteista sai projektin myötä siirron uudelle, sopivammalle paikalle ja osa komposteista poistettiin tyhjennyksen jälkeen alueelta kokonaan. Viime silauksena kompostikehikot saivat ympärilleen puukatosten kanssa yhteen sopivan rimoituksen.

Viimeisin projekti, eli kasvihuoneen sivustan kunnostus onkin vielä kesken, mutta jos syksyn säät vain suosivat, sekin nytkähtänee ainakin hieman eteenpäin.

Mukavaa illan jatkoa kaikille.


54 kommenttia:

  1. Voi miten siistiä lopputulosta saatte nauttia! Helteet kyllä ryydyttivät sitkeimmätkin sissit, joten onneksi teillä ajoitus oli kohdallaan. Työ tekijäänsä kiittää todellakin!

    VastaaPoista
  2. Upea puutarhan taukopaikka, todella hienoa työtä. ja tuo puukatos, raaskiiko sieltä käyttää puita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Huvimajassa tulee vain niin perin harvoin istuskeltua. Mennyt kesä oli siinä poikkeus, että päiväkahvit sentään käytiin siellä muutaman kerran nauttimassa.

      Poista
  3. Mä en kestä! Saisko tuata sun miästäs lainalle? Meillä olis nii palio koriattavaa, eikä isäntää vois koriaushommat vähempää kiinnostaa. Voi että, nua klapikatoksekki nii viimmeesen päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjattavia kohteita olikin meillä kertynyt yhdelle kesälle hieman liikaa, mutta nyt olemme molemmat sangen tyytyväisiä, että projektit saatiin kunnialla päätökseen. Mieheni tekee kyllä mielellään rakennusjuttuja, mutta haluaa ennen toteutusta laatia projekteille aina tarkat suunnitelmat. Itse menen enemmän fiiliksen pohjalta.
      Sinulla on itselläsi niin taitavat kädet ja idearikas mieli, ettet miehisiä apuja varmaankaan suuremmin tarvitse.

      Poista
    2. Kyllähän mä ny jotaki piäntä, mutta suuremmat korijaukset sais joku taitavempi teherä.

      Poista
  4. Onpa kaunis huvimaja! Todella siisti ja tyylikäs halko- ja kompostialue. Kyllä kelpaa talvella hakea polttopuita ja varmasti helppo myös täyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Etenkin puukatokset tulivat todella tarpeeseen, sillä varastomme, jossa osa puista säilytettiin on aika pieni.

      Poista
  5. Kerrassaan upeat polttopuukatokset. Ja kompostin rimoitus. Huvimaja on ihana mutta puukatokset veivät sydämeni joten ole varovainen kun haet puita siellä se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Alue kyllä siistiytyi melkoisesti, kun lateissa olleet klapit saatiin siististi katosten alle.

      Poista
  6. I love your gazebo. Especially that your husband installed it on the base of concrete. It's a good decision.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Nadezda. We try to keep this gazebo in a good condition because it´s been built by a late carpenter and the only way is to repair it by ourselves.

      Poista
  7. Hieno huvimaja ja kätevät polttopuukatoksset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvimaja on jo edesmenneen rakentajan taidonnäyte ja halusimme palauttaa sen kunnostuksen myötä sen alkuperäiseen asuun.

      Poista
  8. Todella siistiä jälkeä, onnittelut! Ja nuo sinun havuistutukset ovat kyllä huippuihania! Löysin puutarhablogit vasta viime kesänä, kun etsin kuvia erilaisista havuista... ja sinun blogiinhan sieltä etsintäreissulta päädyin. Samalla aukeni mielenkiintoinen ja mukava maailma, kun innostuin etsimään tietoa ja kokemuksia puutarhanhoidosta muidenkin puutarhablogeista. Kiitos siis sinulle! Terveisin Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri (blogit.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa tänne blogimaailmaan. Blogeista aloittelija löytääkin paljon inspiraatiota ja käytännön tietoutta puutarhuroinnista. Lisäksi puutarhabloggaajat jakavat lähes kautta linjan hyvin mielellään kokemuksiaan kasvien kasvatuksesta ja kaikkeen siihen liittyvästä.

      Poista
  9. Kauniit ja siistit rakennelmat! Varsinkin tuo huvimajan pöytä ihastuttaa.

    VastaaPoista
  10. Tosi kaunis huvimaja ja huolitellun näköinen kompostin ja polttopuukatosten alue! Meidän piti tehdä polttopuille uusi katos, mutta se taitaa jäädä ensi kesään muiden projektien vietyä niin paljon aikaa. Ihania syyspäiviä!

    VastaaPoista
  11. Siistiä ja tyylikästä ja kaikesta huomaa osaavan suunnittelun ja toteutuksen! Näin muuttuvat varasto- ja kompostialueetkin edustaviksi!

    VastaaPoista
  12. Ah, miten siistiä työtä ja kauniita rakennelmia! Miehesi on aarre!

    VastaaPoista
  13. Hommia piisaa! Nuo halkokatokset on ihan mahtavia. Rakennustaitoinen aviomies on oikea aarre;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne. Arvostan kyllä suuresti hänen rakennustaitojaan.

      Poista
  14. Kylläpä siellä on ahkeroitu ja paikat kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan tekemistä riittää, mutta mukava, kun saatiin nämä projektit päätökseen.

      Poista
  15. Miehesi on todella taitava, kaunista jälkeä syntyy!
    Hyvää syyskuuta sinne teille!

    VastaaPoista
  16. Blogissani odottaa sinua syksyinen haaste.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu. Yritän ehtiä jossain vaiheessa vastaamaan.

      Poista
  17. The land of this place is absolutely stunning! I love the gazebo and the colors of the wood! Such an amazing yard! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts
    World of Animals

    VastaaPoista
  18. Onpa hienot polttopuukatokset!
    Kyllä teillä on laaja ja ihana puutarha! <3

    VastaaPoista
  19. Onpa upea ja iloisen näköinen huvimaja ja myös polttopuukatokset upeat. Kyllä sinulla on niin upea piha ja paljon nähtävää/ihailtavaa. Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  20. Paljon hienoja projekteja, kaikki pieteetillä tehty. Huvimaja on todella kauniilla tavalla viimeistelty. Puukatoksia ihailen myös, sellaiset pitäisi saada myös omalle pihalle :)

    VastaaPoista
  21. Kylläpä teillä on nätti huvimaja ja siistit puukatokset. Lämpökäsiteltyy puutako ovat!

    VastaaPoista
  22. Onpas siistiä työtä!
    Upeat kompostitkin, vau!

    VastaaPoista
  23. Onpas hienoja! Kauniisti viimeistelty huvimaja :)

    VastaaPoista
  24. Idyllinen huvimaja! Tutulla myös on aikoinaan ollut tuommoinen. Joutuivat kuitenkin hävittämään sen, kun oli vuosien varrella mennyt lahoksi. Se oli todella vanha. Nyt heilläkin uusi etsinnässä.

    VastaaPoista