Translate

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusalusviikon kuvia.

Tässä kuvia juhannusalusviikolta. Täytyy vain ihmetellä miten näillä tämän kesän lämpötiloilla,  tuulen ja sateen vielä vähän väliä riepotellessa kasveja, yksikään niistä jaksaa kukoistaa ja kukkia. Muutamat aurinkoiset ja lämpimät päivät, kuitenkin näyttävät riittävän niille vallan mainiosti.40 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Harmi vain, että tuuli riepotteli suuren osan kukista maahan melkein samantien, kun ne aukaisivat kukkansa. Onneksi alppiruusut kukkivat meillä vähän eri aikaan, joten myöhemmin kukintansa aloittaneet ovat säästyneet paremmin tuulelta.

   Poista
 2. Upeasti kukkivat alppiruusut ja muutkin kukat.
  Meillä sade on piiskaanut saniaiset ihan maata myöden ☺
  Mukavaa viikkoa Sinulle ♪~♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin melkein itku pääsi sateen ja tuulen riipiessä kukat osasta alppiruusuja.
   Toivotan aurinkoista viikkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Hianosti kukkii sunki alappiruusut. Onko tua violetti Grandiflora, (kiriootinko oikee?). On sun laukat korkeeta. Mulla meinaa aiva jäärä muiren jalakoohi. Sähän oot aikaa erellä. Onkos tua se tämän kesän plokikukka. Tua valakoone kerrattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti alppiruusu on 'Catawbience Grandiflorum' eli puistoalppiruusu ja se on ihka ensimmäinen alppiruusuni ja kaikkein varmin kukkija. Tarkoitit varmaan tuota morsiusleinikkiä. Se on ollut minulla jo monta vuotta ja on mielestäni mainettaan vaatimattomampi.
   Kiitos kommentista ja hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

   Poista
 4. Kyllä kaikki kukkivat niin kauniisti sinulla, tosiaan lämpöä saisi tulla tuo sade kyllä riittäisi jo. Mukavaa viikkoa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Nyt täällä meillä on aivan ihana sää. Aurinko paistaa ja lämpötila on +20 astetta varjossa. Oikein mukavaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 5. Tuo kuunliljarivi on aika upean näköinen myös. Siinä taitaa olla muutama taimi ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuunliljoja on tuossa penkinreunassa paljon ja suurin osa on jakotaimia. Pehkot ovat myös tänä vuonna vieläkin tuuheampia ja isompia, kuin normivuonna.
   Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle.

   Poista
 6. Kaunista,todella kauniisti kukkivat.Kuunliljathan olisi jo jakamisen tarpeessa nuo kun/jos jaat saat toisen mokoman lisää...upeat ovat.Näkee, että olet viherpeukalo ;) mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Tiedätkö, että jaamme lähes joka vuosi kuunliljojamme ja siitä ne riehaantuvat kasvamaan entisestään, kun pyrkivät heti valtaamaan saamansa tyhjän kasvutilan. Kuvista ei saa valitettavasti käsitystä niiden valtavasta koosta. Upea perenna, joka ei paljon hoitoa vaadi.
   Oikein mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinulle.

   Poista
 7. ♥oi, miten valtavasti kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 8. Mahtava määrä vallan ihania kukkia, sinulla on huikean kaunis puutarha.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia, tuosta aaltoilevasta reunasta varsinkin tykkään kovasti. Kiitos paljon kun oikaisit miekat ja polvet, ne tahtoo aina mulla mennä sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä jos olin avuksi.
   Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

   Poista
 10. On niin kaunista kukkaloistoa sinulla, ihana piha. Kyllä kukkaisten kukinta on vähän myöhässä kun ei viellä meillä yhtään ruusuakaan ole kukassa. no eiköhän kaikki viellä kerkiä kukkimaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se hyvä puoli tässä kesässä on (jos nyt jotain positiivista yrittää löytää), että kukinta kestää normaalia kauemmin lähes kasvin, kuin kasvin kohdalla. Ruusut eivät ole aloittaneet kukintaansa vielä meilläkään.

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Joo, ei voi kuin ihmetellä miten tällä tuulella yksikään kukka pysyy varressaan, mutta ihmeesti ne vaan kukkii:) Ja reheväähän ainakin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella rehevästi kyllä kaikki kasvaa. Kuunliljatkin ovat aivan valtavia halkaisijaltaan. Harmi, etten pääse tutustumaan puutarhaasi 28.6, sillä tulemme Pohjanmaalle vasta myöhemmin kesällä.

   Poista
 14. Todella kaunis puutarha on sulla!

  VastaaPoista
 15. Minullakin moni kukka kukkii tänä kesänä paremmin kuin koskaan. Viime kesän lämpimät varmaan saivat kasvit muodostamaan hyvin kukka-aiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen vuosi kyllä sanelee hyvin pitkälle, millainen seuraavan vuoden kukinta joidenkin kasvien osalta tulee olemaan. Kiitos kommentista.

   Poista
 16. Teidän puutarhassa on aina niin hyvinhoidetun ja kauniin näköistä ja kasvit kukoistavat rehevinä!

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia, valoa ja heleyttä. Meillä vain sataa, ota tässä nyt kuvia. Ihastelen siis sinun kuvia.
  ja katselen saavien täyttymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täälläkin sää on ollut suht' surkea. Toki hyviäkin päiviä mahtuu joukkoon.

   Poista
 18. Komeasti kyllä kukkii ja runsaasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit onneksi eivät näytä suuremmin kärsivän näistä surkeista ilmoista meidän ihmisten lailla.
   Mukavaa viikon jatkoa.

   Poista
 19. Upeat alppiruusut ja laukat ja muutenkin niin kaunista! Runsas sadevesi on tehnyt monille kasveille hyvää, vaikka puutarhuri toivoisi jo kuivempaa keliä. Nurmikkokin ihan litisee, kun sillä kävelee. Toivotaan aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensi viikolle on luvattu lämmintä säätä. Katsotaan nyt, toteutuuko ennuste.
   Mukavaa torstai-iltaa.

   Poista
 20. Ihanaa keskikesän rehevyyttä, upea kukkapenkkikuva, kun laukat loistavat syreenit taustanaan!! On kyllä kesä jäljessä melkein kaksi viikko viimevuodesta, kun juhannuksena kukkivat laukat, syreenit ja alppiruusut, mutta toinen näkökulma on, että ihanaa, kun kaikki kukkii pitkään! - Eikä tarvitse kastella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Täytyy aina löytää asioista myös se positiivinen puoli. Se tahtoo ainakin minulta välillä unohtua. Mukavaa illan jatkoa sinulle.

   Poista
 21. Aika ihania! Ja kauniin reheviä. Kasvit kiittävät sateesta vaikka me emme aina jaksaisikaan sitä...

  VastaaPoista
 22. Totta, ihmetellä täytyy kuinka vähään kasvit itseasiassa ovat tyytyväisiä. Mukavaa päivänjatkoa sinulle.

  VastaaPoista