Translate

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Nyt näitä hennoo kerätä

Nimittäin kukkia pihalta maljakkoon. Yöt ovat menneet jo tosi viileiksi ja esim. daaliathan ovat tunnetusti hyvin hallanarkoja eivätkä kestä mittarin mennessä miinuksen puolelle. Joskus olen koettanut laittaa myös harsoa niiden suojaksi, mutta sekään ei ole juuri auttanut, sillä harsokerroksia pitäisi laittaa useampia, jotta sitä olisi mitään hyötyä. Siispä nyt hennoo daalioita surutta kantaa  sisälle maljakkoon aseteltavaksi. Maljakossa daalia on hyvin lyhytkestoinen ja ehkä vähän liiankin suurellinen isoine kukkineen ja herkkyyttä siitä ei oikein löydä hakemallakaan. Silti daaliat ovat olleet vuosikausia kasvatteinani ja yksi syy, eikä suinkaan vähäisin on se, että tummanpunaiset vanhakantaiset ja tosi kestävät daalian mukulat olen saanut edesmenneeltä rakkaalta äidiltäni ja aina ne tuovat Hänet mieleeni kukkia katsellessani.


Daaliat anopilta jäämistönä saadussa Arabian maljakossa. Pahoittelen joidenkin kuvien suttuisuutta. Nappasin näet osan kuvista kännykkäkameralla


Valkoinen kaktusdaalia ja jaloangervoja seurana.
  

Tässä kukat ovat jo vaihtuneet uusiin.


  Daalioita eteisaulan pöydällä.


Eilen hain pihalta myös kosmoskukkia olohuoneen pöydälle.


Olohuoneeseen pääsivät myös elokuunasterit kera kosmosten.
 
Sydämellisesti tervetuloa uusimmat lukijani Mustakissa, Between ja Airisrannan Päivi.

39 kommenttia:

 1. Oi että onkin kauniit kukat ja hyvät kuvat! Maljakossa ne voivat jatkaa vähän kesää tai sen tuntua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia maljakossa katsellessa tosiaan tuntuu ihan kesäiseltä.

   Poista
 2. Aivan ihania kukkaasetelmia, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä kukat piristävät päivää kummasti.

   Poista
 3. Kyllä noin freesejä kukkia kannattaa leikata maljakkoon; aivan upeita.

  VastaaPoista
 4. Kauniita värikkäitä kimppuja! Minäkään en oikein raaski kerätä kesällä kukkia maljakoihin, ne kukoistavat niin paljon kauniimmin puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin syksyllä sitten jo voikin hyvillä mielin kerätä kukat talteen ensimmäisiltä halloilta.

   Poista
 5. Upeita!
  Mulla oli tässä monta vuotta, etten tykännyt oikein daalioista. Mutta nyt olen taas ihan ihastunut niihin. Niitä on valtava määrä erilaisia ja värisiä. Todella upeita ja uljaita kukkia.
  Vähän askarteluahan niiden talvetus vaatii, mutta muuten ne ovat aika helppohoitoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, etenkin vanhat kannat ovat todella kestäviä, kunhan ne vain muistaa ajoissa talvettaa.

   Poista
 6. Kuvittelin ihan olleeni blogisi lukijana jo pitkään, mutta minkäs tälle haaralle nuorille mahtaa.
  Taidanpa käydä hakemassa omia daalioita maljakkoon. Ovat vielä hyväkuntoisia, mutta juuri telkussa luvattiin perjantaille myrskyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Nyt sitten kannattaakin kerätä suuret kimput kukkia kotia kaunistamaan ennen perjantain myrskyä. Toivotaan, ettei myrsky äidy kovin voimakkaaksi?

   Poista
 7. Ihania ja värikkäitä kimppuja. Ite oon kans keränny maljakoihin tuoksuherneitä ja kehäkukkia. Perjantain myrskyltä täytyy kaikki kerätä huomenna suojaan. Vielä on paljon kukkiviakukkia,

  Ihania syyspäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin poikkeuksellisesta kesästä johtuen saanut kukinnasta puutarhassa nauttia näin syksyllä harvinaisen pitkään.
   Ihania syyspäiviä myös sinulle.

   Poista
 8. Kattoon päivällä, että pakkaanen oli jättäny merkkinsä juuri daalioohin ja endless summer hortesoohin, eipä juuri muihin. Mulla ei tuu tuatua kukkia maliakkohon, ku oon kesällä nii vähä sisällä. Vois ny kunnostautua ja kans hakia huamenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä ei vielä toistaiseksi ole ollut hallaa. Kop...kop täytyy koputtaa puuta. Kesällä tulee itsekkin harmillisen harvoin tuotua kukkia maljakkoon, mutta nyt sitten olenkin kantanut niitä sisään oikein urakalla.

   Poista
 9. Kannattaa pihakukkia nyt sisälle pelastaakin eikö kylmiä öitä olekin tiedossa? Lämmin syksy vaihtunee viileämpään. Kauniita ovat kukat myös maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallat ovat enää vain ajan kysymys. Onneksi säätietoja seuraamalla osaa niihin varautua.

   Poista
 10. Ihania asetelmia oletkin tehnyt. niin kauniisti ne loistaa Minä tykkään kovsti daalioista ja minulla onkin niitä useamman väristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, muistankin upeat daaliasi ja ne taisivat olla vanhakantaista kestävää kantaa? Daalioissa ei sinänsä ole muuta vikaa, kuin niiden jokavuotinen talvettamisen riesa.

   Poista
 11. Minulla alkaa olla kukat jo lopussa tältä syksyltä. Sinulla näyttää kukat vielä niin hyvinvointiselta.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 12. Poikkeuksellisen lämmin syksy on auttanut asiassa. Tosin yöt ovat välillä olleet jo tosi viileitä.
  Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
 13. No onpa ihana, että Sinulla on oman äidin perintönä daalioita. On varmasti rakkaita!
  Kosmoskukkiin olen ihastunut ja hankkinut niitä jo useampana kesänä kukkapenkkiin. Kukkivat läpi kesän ja ovat niin herkän kauniita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseiset daaliat ovat alkuaan isäni lapsuudenkodista, jossa niitä kasvatettiin vuosikymmeniä. Sieltä ne sitten siirtyivät aikanaan omaan lapsuudenkotiini, josta minä vuorostani äidiltäni ne sain muuttaessani omilleni.
   Kosmoskukat ovat tosi kauniita ja niistä on onneksi vielä paljon erilaisia lajikkeita. Niissä on juuri sitä herkkää kauneutta. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 14. Upean värinen kukkaloisto! Mukava, että niistä ehtii nauttia vielä sisällä. Itsekin olen saanut paljon kukkia omalta äidiltäni, ja kovasti yritän pitää niitä hengissä vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Perinnöksi saadut kukat ovat yleensä aina niitä kaikkein rakkaimpia, sekä taiten ja tarkaan vaalittuja.
   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua sinulle sinne Airisrantaan.

   Poista
 15. Aivan ihanat kukat ja PALJON! Mullakin on kukkia ollut nyt omasta takaa, kun on raaskinut niitä nyt leikata maljakkoon.

  VastaaPoista
 16. Kiitos. On kyllä kiva, kun voi hakea kukat omalta pihalta maljakkoon ja varsinkin ensimmäisten pakkasöiden uhatessa.

  VastaaPoista
 17. Ensi yöksi lupasivat hallaa koko maahan, taidan siis käydä poimimassa minäkin pihan viimeisetkin kukkijat maljakkoon. Sulla niitä onkin ilahduttavan paljon jo sisätiloja koristamassa:)

  VastaaPoista
 18. Nyt sitten kaikki arat kukkaset suojaan. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 19. Hei Kruunu Vuokko! No nyt sitten se pakkanen kävi täällä Turun saaristossakin kertaheitolla ja vei kaikki daaliat mustaksi. Leikkasin eilen illalla ison kimpun daalioita sisälle maljakkoon. Laitoin joukkoon juuri sinulta saatua sitä Lohtajan vanhaa punaista. Kiitos sinulle! Juurakot ovat komistuneet parissa vuodessa komeiksi pehkoiksi. Hyvää syksyn jatkoa sinulle sinne! T. Pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa todella kiva kuulla, että antamani daalian juurakonpala on kasvanut kokoa hyvässä hoidossasi. Minulla daaliat eivät kukkineet tänä vuonna ihan parhaimmalla tavalla, johtuen poikkeuksellisesta kesästä. Kiitos vierailustasi ja hyvää ja kuulakasta syksyn jatkoa myös sinulle sinne Paraisille.

   Poista
 20. Meillä oli kaikki kukat kuolleet, kun kotiuduimme matkalta. Noita daalioita ihastelin ympäri Ranskaa, kukkivat siellä vielä tosi komeasti. Kohta tulossa kuvakertomusta Monetin puutarhasta ja muualta...

  VastaaPoista
 21. Kylläpä sattui. Mekin tulimme eilen myöhään illalla Pariisista viiden päivän lomamatkalta. Minäkin laitan kuvamateriaalia heti, kun ehdin.

  VastaaPoista
 22. Voi että miten kauniita kimppuja ja kaunis muisto äidistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Muistoja tuovat daaliat ovat kyllä tärkeitä ja siksi pyrin vaalimaan niitä niin kauan, kuin vain mahdollista.

   Poista
 23. Upeat kukat olet poiminut ennen pakkasten tuloa ☺

  VastaaPoista