Translate

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pihalla

Nyt on pihatyöt sitten aloitettu oikein voimallisesti. Olen siistinyt kukkapenkkejä, leikannut ja muotoillut havuja, haravoinut ja polttanut viimeisiä puiden kaadosta tulleita risuja ja roskia, kulottanut ojanpenkkoja ja ollut mieheni apuna asentamassa kasvihuoneen räystäsaluslautoja. Pian  pitäisi aloittaa kompostimullan seulonta ja kärräys kukkapenkkeihin. Kasvihuoneen sisustaminenkin on vielä edessä. Miksi keväällä aina tuntuukin, että kaikki työt räjähtävät käsiin yhtä aikaa ja tunnen olevani, kuin päätön kana sinkoilemassa paikasta toiseen. Työt kasautuivat myös kevätflunssan takia, joka oli onneksi melko lievä. Halusin sen pysyvänkin lievänä, joten maltoin mieleni ja parantelin flunssaa lepäämällä kunnolla.


Pihalla ei vielä kummoisia kasvun ihmeitä ole tapahtunut. Muutama krookus on aloittanut kukintansa, mutta osa on vielä vaiheessa.


Tulppaanit ovat myös vielä alkutekijöissään, mutta avanneet sentään jo lehtitötterönsä. Kukintaa saa odottaa vielä melkoisen tovin. 
Laventeli näyttäisi selvinneen taas kerran talvesta. Kuvassa se näyttää vielä kovin surkealta, mutta latvoja leikellessäni näyttivät varret olevan elossa. Laventelia kasvaa pihalla useammassa eri paikassa ja nähtäväksi jää ovatko kaikki selvinneet talvesta.


44 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat, upea väri ja valo.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin kylvää tänä vuonna laventelia, mutta mietin josko onnistuu ollenkaan, tai saanko talvetetuksi. Testaamalla selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohopenkki, hiekansekainen maa ja aurinkoinen paikka niin etköhän pääse jo kasvatuksessa pitkälle. Onnea.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä, nyt se alkoi eikä loppua aivan heti näy. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 4. Ihanat kuvat. Ensimmäiset krookukset ovat aina parhaita! Meillä kevätkukkien kukintaa saa vielä odotella. - Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kohta Sinäkin saat nauttia kukinnasta.
   Oikein mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle.

   Poista
 5. Voi, kun teillä on kevät jo pitkällä! Ehkä meilläkin muutaman viikon päästä krookukset on kukkimassa. Vatun kuivat varret tuli sentään leikeltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli puutarhakausi on sinunkin osaltasi korkattu.
   Kiitos vierailustasi.

   Poista
 6. Kevät on niin valtavan lyhyt aika, että joka paikkaan pitäisi ehtiä samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Ensin täytyy jaksaa odottaa lumien sulamista pihamaalta ja sitten onkin jo täysi tohina päällä. Ilmat jos suosisivat niin saisi muutoinkin enemmän päivässä aikaiseksi. Sateella, kun minua ei pihalla näy.

   Poista
 7. Tehokkaalta kuulostaa pihatöiden aika. Ja sitähän se onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkuuteen on pakko edes yrittää pyrkiä, sillä isolla pihalla töitä riittää ja tietyt työt on vain tehtävä ajallaan.

   Poista
 8. Keväällä on kummasti kaikkea hommaa, mutta intoakin puutarhatöihin vielä löytyy. Syksyllä usein meinaa iskeäkin sitten jo laiskuus. Onneksi on krookukset, kevään pettämättömät kukkijat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on varmasti jokaisen puutarhaihmisen hektisintä aikaa ja syksyä kohti sitten jo mennään hieman rennommin.

   Poista
 9. Teillähän krookukset kukkivat jo täyttä häkää. Meillä ne vasta vähän availevat nuppujaan. Ne loistavat aina niin kauniina kevätauringon kanssa.
  Kevät on tosiaan kiireistä aikaa. Minulle tuo flunssa iski juuri täksi viikonlopuksi. On kyllä ärsyttänyt ja harmittanut. Mutta olen myös ihan suosiolla levännyt. Uskon myös, että saan sen nopeammin juuri niin pois. No, onpahan ollut mahdollisuus lukea puutarhalehtiä ja kirjoja ja suunnitella tulevaa.
  Kauniita päiviä ja puuhasteluhetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista Riina ja rentouttavia lukuhetkiä.

   Poista
 10. Onhan siellä jo komeat lehdet tulppaaneissa, hienoa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes kaikki tulppaanini ovat niin sanottuja "keskiaikaisia", joten vielä kukintaa saa odotella.

   Poista
 11. Ihanan keväisiä kuvia. Ja kiitos muistutuksesta, en olekaan vielä tutkinut omien laventelieni talvehtimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Sinunkin laventelisi ovat selvinneet haastavasta talvesta.

   Poista
 12. Täpinää riittää! Onhan sulla jo palio kukkia ja tulppujenki leheret jo nuan pitkällä. Täälä on muutama kymmensenttinen ja osaa ei viälä näykkää. Laventelit on viälä havujen peitos. Saa nähärä kuinka on käyny. Yks satsi on kualeentunu ensimmääsenä talavena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina kevätkukinta melko myöhässä, johtuen siitä ettei suojaisia istutuspaikkoja sipulikukille oikein löydy pihaltamme. Toivottavasti laventelisi ovat selvinneet talvesta voittajina.
   Mukavaa viikon jatkoa Sinulle.

   Poista
 13. Ihanat krookukset! Meillä ei vielä kuki, vasta nuppuja näkyy ja pieniä piippoja tulppaaneissa. Miten sitä hommaa onkin niin paljon keväällä! Meilläkin kaadettiin puita ja voi mahoton mikä siivous niistä jäi. Oksia poltetaan täälläkin, en jaksa kaikkea säästää ja kuivattaa haketettavaksi.Hyvä kun entiset oksakasat saan pienittyä.
  Harmillista, kun mun kesätyöt alkaa aina näin pihakiireiden kanssa samaan aikaan. Työt haittaa harrastuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ajan säästämiseksi pakko risut polttaa, sillä niin paljon niitä viidestä isosta puusta tuli. Hakettimemmekaan ei pure isompiin oksiin, joten siltäkin osin poltto tuli kysymykseen.
   Mukavaa viikonjatkoa.

   Poista
 14. Niinhän se on, että tuntuu aika ja voimat loppuvan näin keväällä. Itse ainakin huomasin, ettei talven jäljiltä meinaa kunto riittää niin pitkään tehdä pihatöitä. Haluaisi tehdä, mutta väsyttää, jalkoja ja selkää särkee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunto kyllä paranee syksyä kohden mentäessä. Itse olen käynyt koko talven ja kevään kuntosalilla kolme kertaa viikossa ja se on auttanut kyllä jaksamiseen oleellisesti.

   Poista
 15. Kauniisti kukkii krookuksesi ja hyvä, että maltoit levätä "flunssan kans" se lepo onkin paras lääke ☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
 16. Teillä on kevät jonkin verran pitemmällä kuin täällä Keski-Suomessa. Mekin sairastettiin kevätinfluenssa, minulla oli kuumetta viitenä päivänä, ja vieläkin tahtoo ääni kadota. Tekemistä on tosiaan aina paljon näin keväällä, mutta kummasti sitä jaksaa, vaikka pienissä erissä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pääsin tuon flunssan osalta onneksi melkoisen vähällä ja kuumetta minulle ei yleensäkkään tule sairastaessa. Lepo auttoi varmaan myös oleellisesti asiassa.
   Oikein hyvää alkanutta viikoa myös Sinulle.

   Poista
 17. Puutarhaunelmia ja -töitä on täälläkin meneillään. Kevään alkaessa haaveita ja suunnitelmia riittää. Löysin blogisi ja ihanat kuvat googlatessani kärhöjä. Kärhöt ovat minulle jonkin verran tuttuja, lähinnä ruukkuistutuksista, mistä olen ne syksyn tullen siirtänyt kukkapenkkiin. Osa on talvehtivat ja lähtenyt kasvuun myös penkissä muttei mitään sinun kasvuihisi verrattuna. Nyt olisi ihanaa saada uuteen pergolan tolppien vastaavanlaiset kukkameret!! Kuinka monta kärsiä sinulla on aluksi ollut per tolppa?

  Aurinkoista ja lämmintä kevättä sinulle!
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinäkin kasvatat kärhöjä. Minulla kasvaa korkeintaan kaksi kärhöä per tolppa ja suurimmassa osassa vain yksi.
   Menee yleensä muutama vuosi aikaa ennenkuin kärhöt ovat parhaimmillaan kukinnan suhteen. Kun kärhö on kasvattanut tarpeeksi juuristoansa on runsasta kukintaakin tarjolla.
   Kiitos vierailustasi ja mukavaa kevään jatkoa myös Sinulle.

   Poista
  2. Kiitos sinulle! Tänään terassin laajennus ja pergolan pystytys meneillään, pian pääsee siis jo oikeasti istutuksia suunnittelemaan. Punaista ja valkoista ajatuksissa, onko sinulla joku kärhölaji mielessä, jota aloittelevan kannattaisi kokeilla? Mantsuuriankärhöä ajattelin kokeilla toisaalle, isokukkaisempia pergolaan.
   Huh mitä kirjoitusvirheitä tulee, kun pikaisesti kirjoittaa eikä tarkista tuota tekstiä älykirjoituksen jälkeen:)

   Poista
 18. Samanlaista kiireen tuntua on täälläkin. Lisäksi tuntuu, että sisällä kaikki räjähtää käsiin. En ehdi mitenkään siivota, koska täytyy keskittyä ulkohommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätyöt jäävät minullakin nyt hieman vähemmälle huomiolle sillä ulkona puuhaa riittää. Yritetään kuitenkin muistaa myös nauttia keväästä kiireen keskellä.

   Poista
 19. Suloisia krookuksia. Samaa sinkoilua on havaittavissa täälläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät päätän, että krookuksia pitäisi hankkia paljon lisää, niin kauniita ne ovat ja väreissäkin löytyy.
   Kai tuo sinkoilu kuuluu vähän jokaisen puutarhurin kevääseen.

   Poista
 20. Oi miten suloisesti krookukset jo kukkivat. Minulla vielä nupuillaan. Vielä pitää siis hetki malttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookusten kukintaa kyllä kannattaakin aina odottaa.

   Poista
 21. Kylläpä krookukset kukkivat siellä kauniisti ja tulputkin ovat jo isoja. Minun tulput vasta nostavat päätään. Pihatyöt ovat olleet minullakin jo käynnissä. Kunpa pääsisi jo kohta istuttamaan kesäkukkasia :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei turhaan sanota, että odottavan aika on pitkä. Mutta onneksi odotus yleensä palkitaan.
   Mukavaa viikon jatkoa Sinulle.

   Poista