Translate

torstai 25. elokuuta 2016

Ihana, ihana Elmeri
Ostimme viime kesän loppupuolella isolle pihalle mitoitetun Husgvarna robottileikkurin, jonka ristin Elmeriksi ja täytyy sanoa, ettemme päivääkään ole katuneet sen hankintaa ja ostoa. Olin kyllä itse alkuun vähän skeptinen eli epäileväinen sen tehokkuuden suhteen, mutta onneksi olin väärässä. Laitteen voi ajastaa leikkaamaan nurmikkoa juuri sinä ajankohtana, kuin itse haluaa ja virran loppuessa se siirtyy itse latauslaitteeseen latautumaan. Pitkiä aikoja poissa ollessamme, voimme kännykän avulla seurata ja ohjata sen toimintoja ja esim. sateen uhatessa ohjata sen parkkiin. Laitteella on monia muitakin tarpeen olevia toimintoja, mutta  ei niistä nyt sen enempää.
Nurmikko on koko kesän ollut loistavassa kunnossa koneen ansiosta. Tiheä leikkaus tuo myös vapautuksen haravoinnilta ja lyhyt leikkuujäte jää lannoittamaan maata, mutta ei aiheuta huopautumista nurmikon juurelle. Kone leikkaa täysin randomilla ja törmätessään esteeseen pihalla  peruuttaa, kääntyy ja jatkaa leikkausta. Kone ei riko eikä revi esim. lasten pihaleluja, eikä ole vaaraksi lapsille, sillä koneen leikkaavat terät ovat suojassa koneen alla. Rajakaapeli kulkee pitkin tontin, kukkapenkkien ja tien reunoja koneen ylittämättä niitä.Ohjauskaapeleiden avulla kone löytää puutarhan kauimmaisetkin kulmat.

Varkaatkaan eivät hyödy laitteesta, sillä nostettaessa se lukkiutuu ja käynnistyy vain salasanalla/koodilla. Laitteessa on myös GPS, joten leikkuri löytyy sieltä mistä vorokin.Meillä oli aiemmin päältä ajettava ajoleikkuri ja silti pihamme leikkaamiseen kului vähintään kaksi tuntia aikaa. Lisäksi  hankalien paikkojen siistiminen, jonne isolla koneella ei päässyt,  piti suorittaa työnnettävällä koneella. Nyt aikaa ei kulu nurmikon leikkaukseen vaan liikenevän ajan voi käyttää muuhun. Vielä pihallamme on toki pienen pieniä paikkoja, jonne kaapeleita ei ole vedetty ja  jotka leikkaamme käsin työnnettävällä koneella tai trimmerillä.
  

Tältä nurmikkon leikkuujälki näyttää.
  

Vielä tiedoksi, tämä ei ole maksettu mainos.

25 kommenttia:

 1. Siis wauuu, tosi hieno peli ☺
  Meillä mökillä nurmikon leikkuu kestää n.3 tuntia. Tämä vois tuoda helpotusta kävelylle leikkurin sarvis ☺ Kuulemma on vain aika kallis "Elmeri" ☺
  Kivaa päivää Sinulle Kruunu Vuokko ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kallishan se tietenkin on, mutta jos ajoleikkuriin vertaa niin pitkälle samoissa hinnoissa mennään.
   Mukavaa päivän jatkoa myös sinulle ma-te.

   Poista
 2. Onpa upea Elmeri. Hieno hankinta. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Huippu hyvä.
  Pitääpä osallistua arvontaa, jos vaikka onni olisi myötä?
  Mukavaa viikonjatkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen kone, sen kun vain istuu ja katselee kun kone tekee työt.

  VastaaPoista
 5. Wau, tuo olisi ehdottoman ehdoton vekotin. Mielessä on ollut, että jos joskkus on rhaa....mutta osataankohan me, tai siis minä??? Ukoköllillä on 2000-luvun alun kännykkäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Ohjeistuskin koneelle on selkeä.

   Poista
 6. Vai Elmeri! Olen aina ihmetellyt noita, miten voivat toimia? Meillä ei olisi mitään leikattavaakaan. Olen joskus ohikulkiessani nähnyt tällaisen toiminnassa ja ihmetellyt.

  VastaaPoista
 7. Mainio! Pitää laittaa tavoitteeksi hankkia, viimeistään isännälle 70-vuotis lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti hankkia, jos leikattavaa piha-alaa on paljon. Asennuksen saa halutessaan toimittajalta ja otimmekin asennuksen sillä katsoimme sen olevan kaikkein kätevintä.

   Poista
 8. Meillä on naapurissa tuollainen ja siis kuinka monta kertaa mä olenkaan sitä säikähtänyt ohi mennessä! No, hyvää jälkeä se tekee! Hyvä Elmeri!!

  VastaaPoista
 9. Lähinaapurissamme olevat hevoset ja koirat oudoksuivat robottileikkuriamme aluksi. Koirat haukkuivat perin outoa härpäkettä. No, nyt ovat onneksi jo tottuneet niin hevoset, kuin koiratkin.

  VastaaPoista
 10. Varmasti tulee siistiä jälkeä, kun leikkaa usein, niin ei jää isoa määrää leikkuujätettä kuivumaan nurmikolle rumistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Sateella leikkuri saattaa jättää nurmikolle leikkurin pohjaan aikansa kertyneitä kasoja, jotka sitten putoavat maahan, mutta ne on helpposti poistettavissa. Tätä tapahtuu siis vain, jos kone leikkaa sateella tai nurmikko on hyvin kostea aamukasteen jälkeen.

   Poista
 11. Ehhh... tuollainen olisi tarpeeseen. Kuinka iso ala on iso piha? Täällä kahdella päältäajettavalla ajaen menee kahdeksasta kymmeneen tuntia kertaleikkuuseen.

  VastaaPoista
 12. Oho, onpa teillä iso piha tai pitääkö ennemmin puhua jo kartanosta. Meillä on 4000 neliön piha, josta noin puolet on nurmialuetta. Robottileikkuri on muistaakseni mitoitettu 3200 neliön alalle.

  VastaaPoista
 13. Miten mukava puutarha-apulainen :) Olisi todella hyödyllinen meilläkin, koska nurmikon leikkuuväli tuppaa aina venymään turhan pitkäksi.

  VastaaPoista
 14. Näin kävi usein meilläkin, että leikkuuväli venyi syystä tai toisesta hieman liian pitkäksi ja sitten joutui ajoleikkuriin liitettävän kerääjän kanssa ajamaan pihan toistamiseen. Nyt kun Elmeri leikkaa lähes jatkuvasti pysyy nurmikko tosi siistinä.

  VastaaPoista
 15. Hyvä Elmeri,mutta Elmeri on hintava.Täällä meillä leikataan kahdella työnnettävällä ja ne käy ruismoottorilla ;) menee aikaa noin 3tuntia,että työstä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä todellakaan tarvitse lenkille ennään lähteä, kun pihanurmikon on leikannut.

   Poista
 16. Hyvä Elmeri,mutta Elmeri on hintava.Täällä meillä leikataan kahdella työnnettävällä ja ne käy ruismoottorilla ;) menee aikaa noin 3tuntia,että työstä käy.

  VastaaPoista
 17. Oi ihana Elmeri! Näyttää tekevän tosi siistiä jäläkiäki. Eikä tartte eriksensä lannoottaakkaa, ku silippu jää nurmikolle.

  VastaaPoista
 18. Nurmikko on kyllä ollut tänä kesänä upeampi, kuin koskaan.

  VastaaPoista