Olen jo hyvin pitkään leiponut jouluksi perinteisiä ja hyvänmakuisia Paraisten piparkakkuja. Piparkakut ovat todella hyviä leivottavia ja jämätaikinan voi kaulita huoletta vaikka kuinka monta kertaa sen murustumatta tai repeilemättä, kuten käy monen muun piparitaikinan suhteen. Viime vuonna tein poikkeuksellisesti ruispipareita, mutta nämä Paraislaiset veivät voiton leivottavuuden ja maun suhteen. Pipareista on monia eri versioista. Oman ohjeeni olen saanut hyvältä ystävältäni vuosia sitten. Hän toi minulle kyseisiä pipareita lahjaksi ja ihastuin niiden makuun heti.
Tein taikinan eilen illalla ja laitoin yöksi jääkaappiin vetäytymään. Aamulla sitten laitoin jouluista musiikkia soimaan leivonnan ajaksi ja uunista tulvivasta piparin tuoksusta ja musiikista tulikin kivan jouluinen fiilis.
Taikina kaulitaan melko ohueksi.
Pipareista tulee väriltään melko vaaleita.
Paistoin piparit miedossa 180 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
Herkullisen näköisiä pipareita, ja niin täydellisiä! Minun pipareistani tulee aina hieman itse askarrellun näköisiä :)
VastaaPoistaKiitos.
PoistaPipareissa pitääkin näkyä oman käden jälki.
Nam...herkullisen näköisiä pipareita.Marttojen sivuilla on varmaan tämä ko.ohje?
VastaaPoistaKiitos. Tästä ohjeesta olen löytänyt eri versioita. Pitää käydä tsekkaamassa tuo Marttojen ohje. Onko kenties samanlainen kuin omani?
PoistaHerkullisen näköisiä.
VastaaPoistaTäytyispä kokeilla. meillä kyllä on jo taikina valmiina, mutta voinhan tehdä lisää.
Kiitos. Maku on myös mielestäni hyvä.
PoistaNoita minäkin teen aina, ei sitä osaa hyvää reseptiä vaihtaa mihinkään. Näöltään mun piparit ei kyllä ole noin täydellisiä ;)
VastaaPoistaHyväksi havaittua ei kannata vaihtaa. Viime vuonna kokeilin poikkeuksellisesti ruispipareita, mutta palasin takaisin näihin perinteisiin.
PoistaMinusta pipareissa parasta on taikina!
VastaaPoistaPuhut niin totta. Maku on raa'assa taikinassa parhaimmillaan.
PoistaTulikin kauniin mallisia pipareita sanoisinko, että täydellisiä. Hyvää adventtia tv Liisa
VastaaPoistaOhje on kyllä ehdottomasti paras kaikista kokeilemistani piparitaikinoista ja tällä ohjeella aina onnistuu.
PoistaNam... Paraisten pipareita minäkin leivon!
VastaaPoistaIhan parhaita.
PoistaHerkullisia pipareita:)
VastaaPoistaKiitos Ritva.
PoistaTosi maukkaan ja kauniin näköisiä pipareita...nam!
VastaaPoistaMakua voi vielä muunnella omilla lempipiparkakkumausteillaan.
PoistaParaisten piparit tuli tutuksi jo kouluaikoina. Myös äitini leipoi aina silla ohjeella. Olen kokeillut monia ohjeita vuosien varrella. Joka jouluksi kokeilen ainakin yhtä uutta leivonnaista. Hyvää toista adventtia!
VastaaPoistaParaisten piparit ovat hyvin monen leipojan suosikkeja. Mielimausteita lisäämällä saa myös hieman vaihtelevuutta piparien makuun. Itse lisäsin kardemummaa taikinaan, koska rakastan sen tuoksua ja makua.
PoistaÄidiltä saatu resepti, jota ei vaihda mihinkään, herkullisia ovat! Minulla taikina odottamassa leipomista!
VastaaPoistaMuistahan laittaa joululaulut soimaan taustalle leipoessasi ja jouluinen tunnelma on taattu.
PoistaIhan täydellisen näköisiä pipareita! Voi sitä ihanaa tuoksua, mikä paistettaessa tulee ja jää pitkäksi aikaa tuoksumaan keittiössä...
VastaaPoistaKiitos.
PoistaTotta. Mieheni sanoikin tullessaan eilen keittiöön, että mikä hyvä tuoksu täältä leijaileekaan vastaan.
mmm, herkullisen näköistä!
VastaaPoistaNyt vain pitäisi malttaa syödä pipareita hyvin kohtuudella.
PoistaHeti rupes tekemähän piparitaikinaa miäli :)
VastaaPoistaEipä muuta kuin tekemään.
PoistaVanhat, hyväksi todetut reseptit ovat niitä parhaita. Minä teen piparit Pohjanmaan piparit -ohjeella, jolla äitini aina leipoi piparit. Parhaillaan paistuu viimeinen pellillinen tämän joulun pipareita.
VastaaPoistaIhanaa, kun on näitä periytyviä reseptejä, jotka kulkevat mukana läpi vuosien ja jopa vuosikymmenten.
PoistaHyvännäköisiä pipareita!
VastaaPoista