Translate

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Pionit aloittivat kukinnan

Osa pihamme pioneista on aloittanut kukintansa. Harmillisesti myös taivaalta on vihmonut vettä vähän väliä viime päivien aikana ja osa kerrottukukkaisten pionien nupuista on homehtunut ja ne olen joutunut suureksi harmikseni poistamaan. "Sarahilleni" olen jopa tapani mukaan tarjonnut  sateenvarjoa suojaksi, mutta tuuli on napannut sen pian mennessään.


Purppuranpunakukkainen kiinanpioni Karl Rosenfield ja hopeahärkki ovat kiva yhdistelmä ja niitä on pitänyt kuvata useampana päivänä ja ...


aina hieman eri kuvakulmasta.
Suuri osa nupuista on vielä avautumatta.


Tarhapioni Paeonia x festiva 'Rubra Plena' jolla on kukan  keskustassa kauniit keltaiset heteet. Eivät näy hyvin tässä kuvassa.
Tässä kuvassa heteet näkyvät jo hieman paremmin.


'Bowl Of Beauty' on kerrassaan suloinen isoine tuoksuvine kukkineen. 
'Shirley Temple' lapsitähden mukaan nimetyn kiinanpionin ensimmäinen kukka on auennut. Vanhetessaan hailakan punaiset kukat muuttuvat lähes valkoisiksi.


Tämä on nimettömänä ostettu pioni. Kuva ei anna oikeutta sen kauneudelle.

Samoin tämän pionin nimestä ei ollut tietoa ostaessa. Kaunis on, kuin myös nuppunsa.
'Festiva Maxima' kiinanpioni vasta availee ekaa nuppuaan. Tästä kaunottaresta laitan lisää kuvia, kunhan se suvaitsee avata kukkansa.


Tänä vuonna olin ajoissa liikkeellä ja verkotin osan kerrottukukkaisista pioneista. Ei todellakaan mikään kaunis, mutta aika toimiva ratkaisu.


 Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt' ei häpeile olemassaoloaan. Sen kukat ovat todella isot ja tuoksuvat. Taitaa olla yksi tunnetuimmista pioneista.Pitihän näitä kaunottaria tuoda myös sisälle maljakkoon. Maljakossa pioni kestää pitkään, kun sen leikkaa maljakkoon kukan ollessa juuri avautumassa.

44 kommenttia:

 1. Pionien loisto on vain niin upeaa! Meillä vasta nuppuillaan, ja luonnonlajit ovat kukinnan lopussa. Homehtuvat nuput ovat niin ikäviä takaiskuja, että harmittaa pahuksen paljon. Vaan minkäs teet. Onneksi useat pionit ovat saaneet avattua upeat nuppunsa hengästyttävän hienoiksi kukiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarah Bernhardt on meillä se pioni, joka useimmiten homehduttaa nuppunsa, jos on pitkään sadetta. No, onneksi kuitenkin suurin osa nupuista säästyi ja pääsin nauttimaan kukinnasta.

   Poista
 2. Kauniita. Ja todella hyvä yhdistelmä tumman punainen pioni ja hopeahärkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivat kyllä tosi kivasti yhteen.

   Poista
  2. On kyllä ihania! Meillä nuput vielä tiukasti kiinni. Tänään ollu aurinkoinen ja ihan lämmin päivä, jos tätä jatkuu niin eiköhän nuo meijänki pionit pian kuki.

   Poista
  3. Kohta saat sinäkin nauttia pionien kukinnasta.

   Poista
 3. Pionit ovat lumoavan kauniita, täytyy myöntää!

  VastaaPoista
 4. Onpa upeaa pioneiden kukkajuhlaa! Sade on tosi harmillinen kukinta-aikaan, raskaat kukat painuvat maata kohden ja osa tosiaankin homehtuu - se on surullista! Saras B on minun lapsuuden kukkani, upea - ihanatuoksuinen ja kaunis,vaikkakin arka sateelle. Upeaa kukintaa pihallasi, meillä pionien kukkajuhlan alku taitanee asettua juurikin tähän viikonloppuun, toivotaan kaunista säätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on käynyt aika monena vuonna, että sateita on ollut juuri pionien kukinnan aikaan ja etenkin Sarah on kärsinyt.
   Odotan kuvia pioneistasi.

   Poista
 5. Pionit ovat kauniita ja ylväitä kukkia.
  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit taitavat olla monen kasvattajan lemmikkejä.
   Kiitos.

   Poista
 6. Kauniita pioneita niin upean näköisiä.Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 7. Täytyy myäntää että komeeta ovat, vaikkei mulla niitä juuri ookkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pionien nuppuvaihe on kestänyt ja kestänyt ja välillä tuntui jo etteivät ne aukea ollenkaan.

   Poista
 8. Hehkeitä ja näyttäviä. Nuputkin ovat todella kauniita.

  Koen aina hiukan hankalaksi meidän pionien kanssa sen kun ne eivät kukinnan alettua pysy pystyssä. Mieheni laittaa aina siinä vaiheessa niiden ympärille tuen. Sinulla näyttävät pysyvän pystyssä.

  Hopeahärkki on ihanaa. Meilläkin on sitä, vaikka ei ihan noin isona pilvenä. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin kerrottukukkaiset pionit lakoavat, jos niitä ei tueta. Tukien kanssa onkin sitten aina ongelmaa, kun niitä ei saa luontevasti ja huomaamattomasti laitettua.
   Hopeahärkki on kaunis ja tasapainottaa värikkäämpiä kukkijoita.

   Poista
  2. Meillä on tuommoista kiinanpionia ilmeisesti. Kukat ovat todella isot ja niitä on paljon yhdessä rysyssä. Aina helpotus kun alkavat ihanan kukinnan jälkeen lakastua ja voin leikata niitä pois. Varret kevenevät ja ovat hyvin kauniita vielä ilman kukkiakin. Tämä oli upea pionipostaus, eikä tarvinnut itse hikoilla tukien kanssa 😀🌺

   Poista
 9. Upeaa pionien juhlaa - kaikki lähes samaan aikaan! Kaikki ovat kauniita, mutta tuo Bowl Of Beauty on jännittävä, muistuttaa vähän meidän pihan "Almaa" eli pionia, jonka olen saanut nimettömänä edesmenneen Alman pihasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bowl Of Beauty on kyllä kiva ja kestää melko hyvin tuulta ja jopa sadetta.

   Poista
 10. Pionit ovat niin kauniita. miullaki ovat viellä nupulla Valkoinen pioni on kyllä auenut ja punaien on jo kukkinut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit kyllä sävähdyttävät kukinnallaan. Valkoinen pionisi on ihana.

   Poista
 11. Punaiset ja valkoiset kukat ovat kaunis yhdistelmä. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kummasti rauhoittaa punaisen räväkkää väriä.
   Kiitos.

   Poista
 12. Ihanat pionit sulla.
  Hieno yhdistelmä punanen ja valkonen.
  kaunista,

  VastaaPoista
 13. Kiitos. Keltainen hanhikki vaan ei oikein sovi tuohon kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 14. Pionien aika on kyllä ihanaa, niitä ei väsy ihailemasta! Sinulla onkin monta kaunista kukkijaa, toivotaan, että poutasää pysyy jotta kukkaset saavat rauhassa avautua... Minulla on vanhoja lajeja siirrettynä muiden penkeistä, nimistä en ole varma, täytyy pian laittaa postaus, jos joku osaisi kertoa nimet. Mutta Bowl of Beautyn ostin vasta muutama viikko sitten, sen kukintaa joudun odottelemaan jonkusen vuoden.. se on kaunis!

  VastaaPoista
 15. Tänään onkin ollut todella lämmin ja aurinkoinen päivä ja mittari kipusi varjossa +23 asteeseen.
  Bowl Of Beauty onkin tosi kiva ja toivotaan, että pääset pian nauttimaan sen kukinnasta.

  VastaaPoista
 16. Aivan ihania! Minullakin pionit kukkivat nyt kunnolla tuettuina, jotta kerrotut kukat pääsisvät oikeuksiinsa. Toivotaan kauniita sateettomia päiviä nyt, kun ne ovat kauneimmillaan.

  VastaaPoista
 17. Ihania pioneja sinulla ja vau, miten paljon! Pioneilla on erityinen paikka sydämessäni. Ne tuovat mieleen lapsuuteni kesät mummolassa, jossa pionit kukkivat suurina ryhminä. Osittain varmaan siksi haluaisin niitä paljon omaankin puutarhaan. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit tuovat varmaan hyvin monelle nostalgisia ja mukavia muistoja lapsuuden pihamailta. Minä muistan aina ensi kohtaamiseni pionin kanssa äitini kotikylällä hänen naapurinsa pihamaalla. Ajattelin voiko mitään kauniimpaa kukkaa olla olemassakaan.
   Ihania ja aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle Tiiu.

   Poista
 18. Upeita pioneja! Puutarhataiturina osaisit varmasti neuvoa, millaisen kasvin valitsisin pionin seuralaiseksi. Pionini (valkoinen ja pinkki) ovat loivassa rinteessä, jonka yläpäähän istutin muutaman kuunliljan. Alapäästä penkki kääntyy 90 astetta ja jatkuu hapanmaa penkkinä ja puunkuorikatteella katettuna, jossa on hapanmaan kasveja (havuja, atsalea ja pallohortensia muunmuassa). Nyt pitäisi keksiä pienelle kaistaleelle pioneiden ja näiden havujen väliin jotain. Mietin jaloangervoja, mutta ne taitavat olla liian kuumassa tuossa kohden, kuunliljastakaan en ole varma selviäisiTinyTim pallotuija tms. Ideoita? :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos. Pioni vaatii oman tilansa, joten ihan sen juurialueelle en istuttaisi mitään. Itse olen suosinut pionien läheisyydessä paljon matalia maanpeitekasveja, rönsyleimua ja hopeahärkkiä, joka näkyy ensimmäisen kuvan pionin edustalla. Kärhöjä olen istuttanut myös pionien taakse ja niistä löytyy runsaasti värivaihtoehtoja sovitettavaksi pionin kukkien väriin sopivaksi. Sininen karpaattienkello voisi olla kaunis valkoisen ja pinkin pionin edustalla. Auringossa viihtyvät matalat havut kuten tuivio voisi tulla myös kysymykseen. Tuivio vain vaatii runsaasti tilaa ympärilleen, sillä se on hyvin elinvoimainen ja nopeakasvuinen havu. Mitään kovin korkeaa perennaa en pionien eteen istuttaisi, sillä silloin sen kauniit kukat eivät pääse kunnolla oikeuksiinsa.
  Olisi kiva tietää jatkossa mihin kasviin/ kasveihin päädyit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, pitää laittaa mietintämyssyyn. :) Kuunliljat olen istuttanut reilun puolen metrin päähän, lisäksi lähempänä juurea on helmihyasintteja. Toivottavasti eivät ota nokkiinsa. Yhtenä vaihtoehtona olisi tuolle tyhjälle tilalle lisätä lisää pioneja. Mitkäköhän lajeista olisi sellaisia myöhemmin kukkivia? Havu-/pensasryhmässä mulla tulee pioneja vastaan ensimmäisenä maanpeitehavu (repanda) ja pieni happomarjapensas (concorde). Noihin kuunliljoihin olen tyytyväinen, antavat ryhtiä penkkiin varsinkin kun sade vei osan kukinnoista eilen. Toisellekin puolelle mahtuisivat, mutta sitten tulee tiivis ympyrä pionien ympärille eikä ehkä yhdisty hyvin tuohon loppupenkkiin. Vaikeaa...

   Poista
  2. 'Sarah Bernhardt', 'Karl Rosenfield', ja 'Bowl of Beauty' ovat kaikki myöhäisiä lajikkeita. Samoin ihana 'Festiva Maxima' kukkii kesäkuun lopussa.
   Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista
  3. Tulen tänne lähes vuoden jälkeen vastailemaan, en tiedä luetko enää vanhoja, mutta päädyin laittamaan pionin kavereiksi ruusuja. Äitini antoi pari ja en oikein tiennyt mihin olisin laittanut, niin ne löysivät paikkansa pionin vierestä. Ainut vähän "romanttisempi" nurkka puutarhassamme. Nyt vielä mietin maanpeittoruusun hankkimista, onko kokemuksia? Ja se yksi lisäpioni, sekin pitäisi hankkia, Festiva Maxima vai Karl Rosenfeld, siinä vasta pulma.

   Poista
  4. Maanpeittoruusu Sommerwind on kaunis, kestävä ja suositeltava. Itselläni se menestyi vuosikaudet ongelmitta, mutta paha toissatalvi oli sille liikaa.

   Poista
 20. Upeat pionit kertakaikkiaan Ihanat.

  VastaaPoista
 21. Aivan ihanat pionit ja piha myös! Juu, tämän kesän sää ei ollut pioneille suotuisa .. ^_^

  VastaaPoista