Noin viikko sitten siirsimme loput kasvihuoneessa kasvaneet ja vielä kypsymättömät raa'at tomaatit autotalliin jälkikypsymään. Sonja Lumpeen kirjassa "Kotipihan Kasvihuone" kerrottiin hyvä ja toimivaksi osoittautunut vinkki, josta halusin kertoa teille, jotka vielä kypsyttelette viimeisiä tomaattejanne. Eli kasvi nostetaan hedelmineen ja juurineen ylös ja ripustetaan ilmavaan paikkaan roikkumaan ylösalaisin. Me toimimme jo viime syksynä ohjeen mukaan. Katkaisimme tosin varren poikki läheltä tyveä ja jätimme juuret suosiolla kasvusäkin uumeniin samoin, kuin tänäkin syksynä.
Tomaatit jälkikypsyvät hyvin ja maussa en ole huomannut mitään suurempaa eroa normaalisti kypsyneisiin verrattuna.
Tomaateista osa alkaa olla jo syötäviä......
ja osa taas ei.
Hyvä vinkki saada kaikki sato kypsäksi ja käyttöön.
VastaaPoistaSonja Lumpeen kirjassa on paljon tietoa etenkin aloittelevalle tomaatinviljelijälle.
PoistaOnpas hyvä vinkki..ja toivotaan että mahdollisimman monta herkkua kerkeisi vielä kypsymään:) Mukavaa syksyistä viikkoa♥
VastaaPoistaOnneksi enää vähemmistö tomaateista on kypsymättä.
PoistaSyksyistä viikkoa myös sinulle.
Hauska vinkki ❤️ Pitääkin kysyä äidiltä onko hän kuullut tuota. Hän on kasvattanut tomaatteja jo monta vuotta kasvihuoneessa. Onpa koristeellisen näköiset ripustukset !
VastaaPoistaKannattaa vinkata. Ainakin meillä toiminut hyvin.
PoistaVarmaan paljon maukkaampia kuin ne täysin mauttomat, joita kaupasta ostaa!
VastaaPoistaMaku on kyllä aivan toista kuin kaupan tomaateilla. Pehmeä ja samettinen.
PoistaKylläpä on hyvä vinkki! Ei oo tullu ajateltuukaan.
VastaaPoistaSuosittelen.
PoistaMukavaa alkavaa viikonloppua.
Ihanat kuvat roikkuvista tomaateista!
VastaaPoistaNyt kypsyvät niin vauhdilla ettei tahdo syödä ehtiä.
PoistaKyllä saat vielä paljon tomaatteja mukavat kuvat:)
VastaaPoistaNäistä on kyllä vielä moneen ateriaan.
VastaaPoistaNam, herkullista satoa tulossa vielä vaikka kuinka paljon. Ei vedä kaupan tomaatit noille vertoja, siksi jokainen kannattaa kypsyttää.
VastaaPoistaNämä kyllä maistuvat hyviltä.
PoistaHyvin näyttävät kypsyvän. Pitääpä laittaa mieleen tämä vinkki ensi kesää varten.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla.
PoistaJännää - ihan uusi konsti täällä! Kiitoksia!
VastaaPoistaKiitos Sonja Lumpeen kirjan.
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä konstilta. Kiitos vinkistä. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaKonsti on kyllä hyvin toimiva.
PoistaMukavaa viikonloppua myös sinulle.
No mutta, tuota ideaa pitkääkin kokeilla, kiitos.
VastaaPoistaEi kun kokeilemaan.
PoistaHei Kruunu Vuokko. Blogissani on sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa. - Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos Anneli.
PoistaHyvää viikonloppua.
Sinulla onkin siellä paljon satoa, jotka kannattaa ehdottomasti koittaa kypsyttää parempiin suihin:) Hauska ja varmasti hyvä idea, pitääpä muistaa ensi syksynä!
VastaaPoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan.
PoistaIhanat kuvat roikkuvista tomaateista Hyvän vikin olet saanut Minullakin jäi aika paljon vihreitä tomatteja minä laitoi ne kaikki laatikkoon pimeään kyllä ovat aika hyvin kypsyneet, niin laitoin laatikkoon muutaman omenan ja peiti laatikon liinalla on huoeen lämmössä. Kaikki tomaatit saan varmasti kypsäksi :)
VastaaPoistaTuo tomaatin pimeässä kypsyttäminen toimii myös hyvin ja omena tai kaksi seuralaisena nopeuttaa vielä asiaa.
PoistaHauska kikka ja kivan näköönenki :)
VastaaPoistaOnneksi toimiva myös.
PoistaKyllä oman maan vihnnekset ovat niitä parhaita, on sitten kypsyneet miten vain!
VastaaPoistaHyvää syksyä sinne1
Hyvää syksyä myös sinulle.
PoistaTämä on varmaan hyvä vinkki. Tomaatit saavat vielä käyttää hyväkseen kasvin energiat ja se todennäköisesti siitä on vain etua. Kuvat ovat hauskat - asiat väärinpäin!
VastaaPoistaVarsista varmaan viimeiset ravinteet kulkeutuvat tomaateille näin tehden.
VastaaPoistaOnpa erikoinen vinkki, mutta hienoa nähdä, että se toimii! Täytyykin muistaa ensi vuonna.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla.
VastaaPoistaHieno vinkki tulevaisuuteen. Hyvää alkavaa viikkoa.
VastaaPoistaSonja Lumpeen kirjasta saa paljon hyviä ohjeita tomaatin kasvatukseen ja tämä vinkki toimii loistavasti.
PoistaMukavaa viikkoa myös sinulle.
Kiitos vinkistä!! Minä toin loput tomaatit ihan sisälle astioihin kypsymään ja kyllähän ne siinäkin kypsyy. Tämä idea täytyy laittaa korvan taakse. Mukavaa alkanutta viikkoa.
VastaaPoistaOlen kypsyttänyt tomaatteja myös työpöydällä ja pimeässä kaapissa omenoiden kanssa. Tämä Sonjan keino on kuitenkin mielestäni toiminut parhaiten.
PoistaMukavaa viikkoa myös sinulle Liisa.
Onpa jännä! Noinkin siis ihan valmistuvat? Luulin, että jääkaapin edessä ovat, hyvä laihdutusvinkki samassa :)
VastaaPoistaValmistuvat kyllä tosi hyvin.
VastaaPoistaHieno vinkki, kiitos siitä! Meilläkin osa on vielä raakoja, joten täytyykin kokeilla tuota. Mukavaa loppuviikkoa!
VastaaPoistaOnpa sinulla paljon tomaatteja kypsymässä siellä. Makoisilta näyttävät♥
VastaaPoistaVoi, kunpa olisin törmännyt blogiisi vähän aikaisemmin! Meilläkin olisi tämän vinkin ansiosta tullut paljon omaan maan tomaattisatoa. Noh, aloittelijan hölmöyttä, kun sato jäi puolitiehen. Ensi vuonna viisaampina sitten. Kiitos tästä vinkistä sadon jälkikypsyttämisen ripustus-ongelmiin!
VastaaPoistaMaalaisblogin Nina