Translate

torstai 12. lokakuuta 2017

Tomaatit kypsymässä



Noin viikko sitten siirsimme loput kasvihuoneessa kasvaneet ja vielä kypsymättömät raa'at tomaatit autotalliin jälkikypsymään. Sonja Lumpeen kirjassa "Kotipihan Kasvihuone" kerrottiin hyvä ja toimivaksi osoittautunut vinkki, josta halusin kertoa teille, jotka vielä kypsyttelette viimeisiä tomaattejanne. Eli kasvi nostetaan hedelmineen ja juurineen ylös ja ripustetaan ilmavaan paikkaan roikkumaan ylösalaisin. Me toimimme jo viime syksynä ohjeen mukaan. Katkaisimme tosin varren  poikki läheltä tyveä ja jätimme juuret suosiolla kasvusäkin uumeniin samoin, kuin tänäkin syksynä.


Tomaatit jälkikypsyvät hyvin ja maussa en ole huomannut mitään suurempaa eroa normaalisti kypsyneisiin verrattuna.


Tomaateista osa alkaa olla jo syötäviä......


ja osa taas ei.



47 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki saada kaikki sato kypsäksi ja käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja Lumpeen kirjassa on paljon tietoa etenkin aloittelevalle tomaatinviljelijälle.

      Poista
  2. Onpas hyvä vinkki..ja toivotaan että mahdollisimman monta herkkua kerkeisi vielä kypsymään:) Mukavaa syksyistä viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi enää vähemmistö tomaateista on kypsymättä.
      Syksyistä viikkoa myös sinulle.

      Poista
  3. Hauska vinkki ❤️ Pitääkin kysyä äidiltä onko hän kuullut tuota. Hän on kasvattanut tomaatteja jo monta vuotta kasvihuoneessa. Onpa koristeellisen näköiset ripustukset !

    VastaaPoista
  4. Varmaan paljon maukkaampia kuin ne täysin mauttomat, joita kaupasta ostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on kyllä aivan toista kuin kaupan tomaateilla. Pehmeä ja samettinen.

      Poista
  5. Kylläpä on hyvä vinkki! Ei oo tullu ajateltuukaan.

    VastaaPoista
  6. Ihanat kuvat roikkuvista tomaateista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kypsyvät niin vauhdilla ettei tahdo syödä ehtiä.

      Poista
  7. Kyllä saat vielä paljon tomaatteja mukavat kuvat:)

    VastaaPoista
  8. Näistä on kyllä vielä moneen ateriaan.

    VastaaPoista
  9. Nam, herkullista satoa tulossa vielä vaikka kuinka paljon. Ei vedä kaupan tomaatit noille vertoja, siksi jokainen kannattaa kypsyttää.

    VastaaPoista
  10. Hyvin näyttävät kypsyvän. Pitääpä laittaa mieleen tämä vinkki ensi kesää varten.

    VastaaPoista
  11. Jännää - ihan uusi konsti täällä! Kiitoksia!

    VastaaPoista
  12. Vaikuttaa hyvältä konstilta. Kiitos vinkistä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konsti on kyllä hyvin toimiva.
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

      Poista
  13. No mutta, tuota ideaa pitkääkin kokeilla, kiitos.

    VastaaPoista
  14. Hei Kruunu Vuokko. Blogissani on sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa. - Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Sinulla onkin siellä paljon satoa, jotka kannattaa ehdottomasti koittaa kypsyttää parempiin suihin:) Hauska ja varmasti hyvä idea, pitääpä muistaa ensi syksynä!

    VastaaPoista
  16. Ihanat kuvat roikkuvista tomaateista Hyvän vikin olet saanut Minullakin jäi aika paljon vihreitä tomatteja minä laitoi ne kaikki laatikkoon pimeään kyllä ovat aika hyvin kypsyneet, niin laitoin laatikkoon muutaman omenan ja peiti laatikon liinalla on huoeen lämmössä. Kaikki tomaatit saan varmasti kypsäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tomaatin pimeässä kypsyttäminen toimii myös hyvin ja omena tai kaksi seuralaisena nopeuttaa vielä asiaa.

      Poista
  17. Hauska kikka ja kivan näköönenki :)

    VastaaPoista
  18. Kyllä oman maan vihnnekset ovat niitä parhaita, on sitten kypsyneet miten vain!
    Hyvää syksyä sinne1

    VastaaPoista
  19. Tämä on varmaan hyvä vinkki. Tomaatit saavat vielä käyttää hyväkseen kasvin energiat ja se todennäköisesti siitä on vain etua. Kuvat ovat hauskat - asiat väärinpäin!

    VastaaPoista
  20. Varsista varmaan viimeiset ravinteet kulkeutuvat tomaateille näin tehden.

    VastaaPoista
  21. Onpa erikoinen vinkki, mutta hienoa nähdä, että se toimii! Täytyykin muistaa ensi vuonna.

    VastaaPoista
  22. Hieno vinkki tulevaisuuteen. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja Lumpeen kirjasta saa paljon hyviä ohjeita tomaatin kasvatukseen ja tämä vinkki toimii loistavasti.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  23. Kiitos vinkistä!! Minä toin loput tomaatit ihan sisälle astioihin kypsymään ja kyllähän ne siinäkin kypsyy. Tämä idea täytyy laittaa korvan taakse. Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kypsyttänyt tomaatteja myös työpöydällä ja pimeässä kaapissa omenoiden kanssa. Tämä Sonjan keino on kuitenkin mielestäni toiminut parhaiten.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle Liisa.

      Poista
  24. Onpa jännä! Noinkin siis ihan valmistuvat? Luulin, että jääkaapin edessä ovat, hyvä laihdutusvinkki samassa :)

    VastaaPoista
  25. Hieno vinkki, kiitos siitä! Meilläkin osa on vielä raakoja, joten täytyykin kokeilla tuota. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  26. Onpa sinulla paljon tomaatteja kypsymässä siellä. Makoisilta näyttävät♥

    VastaaPoista
  27. Voi, kunpa olisin törmännyt blogiisi vähän aikaisemmin! Meilläkin olisi tämän vinkin ansiosta tullut paljon omaan maan tomaattisatoa. Noh, aloittelijan hölmöyttä, kun sato jäi puolitiehen. Ensi vuonna viisaampina sitten. Kiitos tästä vinkistä sadon jälkikypsyttämisen ripustus-ongelmiin!

    Maalaisblogin Nina

    VastaaPoista