Translate

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Raakasuklaan valmistus

Mieheni on tehnyt jo monta vuotta terveelliset ja todella hyvän makuiset raakasuklaakonvehdit kahvipöytää kruunaamaan ihan  itse. Nyt, kun joulu alkaa olla jo ihan lähellä, ajattelin laitaa juttua tämän itsetehdyn suklaan valmistuksesta kuvien kera tänne blogiini.


Itse tehty raakasuklaan sanotaan siis olevan terveellistä ja mikä parasta lisäksi todella ihanan makuista.Valmiit suklaakonvehdit eivät myöskään näöltään juurikaan häviä kaupallisille tuotteille.


Tässä suklaaerässä raaka-aineina olivat lucumajauhe, Himalajan suola, mulperimarjat, gojimarjat, kuivattu karpalo ja luomusitruunan kuori sekä


kylmäpuristettu luomukookosöljy, luomuhunaja, vaniljauute, luomuraakakaakaojauhe ja kaakaovoi.


Gojimarjat, karpalot, mulperit ja raastettu sitruunankuori laitettiin silikonimuotteihin, kuhunkin muottiin tuli siis erilaiset makuainekset.


Kookosöljy sulatettiin ja kaadettiin vesihauteessa kelluvassa kattilassa jo olevaan valmiiseen


seokseen, johon oli sulatettu kookosvoi, kaakaojauhe, lucumajauhe, suola, hunaja ja vaniljauute.


Valmistusaikana seoksen lämpötila ei saa nousta yli 42-45 celsiusasteen.Tarkoituksena on säilyttää suklaan sisältämiä entsyymejä, antioksidantteja ja muita ravintoaineita, jotka kärsisivät kuumennuksesta.  Massan temperointiin ei ryhdytty, koska suklaat syödään kotona ja niitä säilytetään jääkaapissa.


Valmis seos kaadetaan tarkoin silikonimuotteihin, jottei


 kallisarvoinen suklaamassa mene hukkaan. Kattila olisi voinut olla pienempi, mutta kävihän se hyvin näinkin.


Jo muutama tunti jääkaapissa saa suklaan jähmettymään syöntikelpoiseksi. Nam.


Oletko kenties sinä itsetehdyn ja tervellisen raakasuklaan ystävä?

28 kommenttia:

  1. Oi, noiden täytyy olla herkullisia! Raakasuklaahan on todellakin terveellinen vaihtoehto. Olisi myös kiva kokeilla erilaisia makukomboja. Monasti olen aikonut itsekin tehdä, mutta vielä toteuttamatta. Onko teillä noussut jokin makuyhdistelmä suosikiksi?

    VastaaPoista
  2. Ovat kyllä kaikki hyviä, mutta karpalolla maustetut ovat oma suosikkini.

    VastaaPoista
  3. Vau, vaikuttaa helpolta puuhalta ja saa juuri sen makuista suklaata mistä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole kokeillut valmistusta, mutta vaatii kyllä jonkin verran tarkkuutta jotta lopputulos on hyvä.

      Poista
  4. Nam! Herkulta näyttävät Migreeni-ihmisenä ehkä huolettaa, ovatko voimakkaita. Voivatko lauakaista migreenin? Maitosuklaa ei minulle aiheuta, mutta tummasta suklaasta tulee migreeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa tuohon vastata, mutta kokeilemalla varmaan selviää.

      Poista
  5. Vau, ihan MasterChef-tasoista kokkausta. Ja taatusti herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on kyllä pehmeän täyteläinen ja hyvä.

      Poista
  6. Tunnustan, etten ole maistanut raakasuklaata, mutta asia on ehdottomasti korjattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa ja makujakin löytyy paljon.

      Poista
  7. Tämä on varsinaista käsityötä! Olisi hienoa kokeilla, mutta vaikuttaa tarkalta hommalta - resepti ja lämpötila. Itse olen vähän NOIN-kokkaaja, mutta tähän tehtävään sopiikin jämpi mieskokki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatii kyllä jonkin verran tarkkuutta, mutta lopputulos palkitsee.

      Poista
  8. Konvehdit näyttävät tosi hyviltä ja varmasti makukin on kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole häävisti enää kaupan suklaisiin kajonnut sen jälkeen, kun mies aloitti näiden valmistuksen.

      Poista
  9. Täytyypä kokeilla joskus - kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  10. Noihan ovat tosi hienoja! Ja hyviä varmasti myös.

    VastaaPoista
  11. Ovappa herkullisen näköösiä :) En oo koskaa itte teheny suklaata. Kaikki käy :D

    VastaaPoista
  12. Voi miten hyviltä näyttävät..Onni on tuollainen mies:)♥ Raakasuklaata en olekkaan koskaan maistanut..Kiitos ohjeesta! Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa, jos vain sattuu kohdalle.
      Mukavaa alkavaa joulukuuta.

      Poista
  13. Näyttävät tosi upeilta ja herkullisilta!

    VastaaPoista
  14. Todella herkullisen näköisiä! Olen tehnyt suklaakonvehteja jouluksi. Voisi kokeilla uusia reseptejä. :)

    VastaaPoista
  15. Voin sanoa, että kokeilu kyllä kannattaa.

    VastaaPoista
  16. Nuo on niin hyviä! Pitäisi melkein tehdä taas jouluksi! 🎄💕 Ihana postaus!

    VastaaPoista
  17. Wau, onpa herkullisen näköistä. Pitäisi kyllä kokeilla, on varmasti sen väärtti :)

    VastaaPoista