Itse tehty raakasuklaan sanotaan siis olevan terveellistä ja mikä parasta lisäksi todella ihanan makuista.Valmiit suklaakonvehdit eivät myöskään näöltään juurikaan häviä kaupallisille tuotteille.
Tässä suklaaerässä raaka-aineina olivat lucumajauhe, Himalajan suola, mulperimarjat, gojimarjat, kuivattu karpalo ja luomusitruunan kuori sekä
kylmäpuristettu luomukookosöljy, luomuhunaja, vaniljauute, luomuraakakaakaojauhe ja kaakaovoi.
Gojimarjat, karpalot, mulperit ja raastettu sitruunankuori laitettiin silikonimuotteihin, kuhunkin muottiin tuli siis erilaiset makuainekset.
Kookosöljy sulatettiin ja kaadettiin vesihauteessa kelluvassa kattilassa jo olevaan valmiiseen
seokseen, johon oli sulatettu kookosvoi, kaakaojauhe, lucumajauhe, suola, hunaja ja vaniljauute.
Valmistusaikana seoksen lämpötila ei saa nousta yli 42-45 celsiusasteen.Tarkoituksena on säilyttää suklaan sisältämiä entsyymejä, antioksidantteja ja muita ravintoaineita, jotka kärsisivät kuumennuksesta. Massan temperointiin ei ryhdytty, koska suklaat syödään kotona ja niitä säilytetään jääkaapissa.
Valmis seos kaadetaan tarkoin silikonimuotteihin, jottei
kallisarvoinen suklaamassa mene hukkaan. Kattila olisi voinut olla pienempi, mutta kävihän se hyvin näinkin.
Jo muutama tunti jääkaapissa saa suklaan jähmettymään syöntikelpoiseksi. Nam.
Oletko kenties sinä itsetehdyn ja tervellisen raakasuklaan ystävä?
Oi, noiden täytyy olla herkullisia! Raakasuklaahan on todellakin terveellinen vaihtoehto. Olisi myös kiva kokeilla erilaisia makukomboja. Monasti olen aikonut itsekin tehdä, mutta vielä toteuttamatta. Onko teillä noussut jokin makuyhdistelmä suosikiksi?
VastaaPoistaOvat kyllä kaikki hyviä, mutta karpalolla maustetut ovat oma suosikkini.
VastaaPoistaVau, vaikuttaa helpolta puuhalta ja saa juuri sen makuista suklaata mistä tykkää.
VastaaPoistaItse en ole kokeillut valmistusta, mutta vaatii kyllä jonkin verran tarkkuutta jotta lopputulos on hyvä.
PoistaNam! Herkulta näyttävät Migreeni-ihmisenä ehkä huolettaa, ovatko voimakkaita. Voivatko lauakaista migreenin? Maitosuklaa ei minulle aiheuta, mutta tummasta suklaasta tulee migreeni.
VastaaPoistaNyt en kyllä osaa tuohon vastata, mutta kokeilemalla varmaan selviää.
PoistaVau, ihan MasterChef-tasoista kokkausta. Ja taatusti herkullisia!
VastaaPoistaMaku on kyllä pehmeän täyteläinen ja hyvä.
PoistaTunnustan, etten ole maistanut raakasuklaata, mutta asia on ehdottomasti korjattava.
VastaaPoistaKannattaa maistaa ja makujakin löytyy paljon.
PoistaTämä on varsinaista käsityötä! Olisi hienoa kokeilla, mutta vaikuttaa tarkalta hommalta - resepti ja lämpötila. Itse olen vähän NOIN-kokkaaja, mutta tähän tehtävään sopiikin jämpi mieskokki!
VastaaPoistaVaatii kyllä jonkin verran tarkkuutta, mutta lopputulos palkitsee.
PoistaKonvehdit näyttävät tosi hyviltä ja varmasti makukin on kohdillaan.
VastaaPoistaEnpä ole häävisti enää kaupan suklaisiin kajonnut sen jälkeen, kun mies aloitti näiden valmistuksen.
PoistaTäytyypä kokeilla joskus - kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Maku on mahtava.
PoistaNoihan ovat tosi hienoja! Ja hyviä varmasti myös.
VastaaPoistaHyviä ja terveellisiä.
PoistaOvappa herkullisen näköösiä :) En oo koskaa itte teheny suklaata. Kaikki käy :D
VastaaPoistaKiitos.
PoistaNäistä en luovu.
Voi miten hyviltä näyttävät..Onni on tuollainen mies:)♥ Raakasuklaata en olekkaan koskaan maistanut..Kiitos ohjeesta! Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥
VastaaPoistaKannattaa maistaa, jos vain sattuu kohdalle.
PoistaMukavaa alkavaa joulukuuta.
Näyttävät tosi upeilta ja herkullisilta!
VastaaPoistaKiitos. Terveellisyys on myös iso asia.
PoistaTodella herkullisen näköisiä! Olen tehnyt suklaakonvehteja jouluksi. Voisi kokeilla uusia reseptejä. :)
VastaaPoistaVoin sanoa, että kokeilu kyllä kannattaa.
VastaaPoistaNuo on niin hyviä! Pitäisi melkein tehdä taas jouluksi! 🎄💕 Ihana postaus!
VastaaPoistaWau, onpa herkullisen näköistä. Pitäisi kyllä kokeilla, on varmasti sen väärtti :)
VastaaPoista