Tänään leivoin tapani mukaan Paraisten piparkakkuja, jotka ovat muodostuneet jo perinteeksi, sillä niin monen monena jouluna olen niitä jo jouluksi leiponut. Syy niiden saamaan suosioon on niiden erittäin hyvän maun lisäksi todella hyvä kaulittavuus ja leivottavuus. Jopa taikinan jämäpalatkin kauliutuvat uudestaan ongelmitta ja repeilemättä, toisin kuin monissa muissa kokeilemissani piparitaikinoissa.
Taikinan teen aina edellisenä päivänä ja annan sen tekeytyä jääkaapissa yön yli. Mausteita lisään myös enemmän, kuin alkuperäisessä ohjeessani on.
Tässä jo ensimmäinen pellillinen paistettuna.
Pitihän niitä possujakin tehdä, etenkin lastenlapsia ajatellen. Jouluinen musiikki soi leipoessa taustalla Spotifystä ja uunista tulviva piparin tuoksu sai aikaan niin ihanan jouluisen tunnelman. Lisätunnelmaa toi myös pihalle satanut valkoinen puhdas lumipeite.
Ihanaa lukea tämä, ilahduin kovasti! Minäkin leivon AINA paraisten pipareita, kuten äitini ja mummini aikoinaan. Ihanan mausteinen ja juuri niinkuin sanoit, helppo leivottava. Laitna myös ekstramaustetta ja teen vähintään edellisenä päivänä. Kiitos inspiraatiosta, taidan vielä kerran veivata piparitaikinan viikonlopulle, harrastamme lasten kanssa usein toistuvaa piparien leipomista, jopa teinit innostuu piparipuuhista :) Onnellista joulunodotusta sinulle!
VastaaPoistaHienoa kuulla, että Paraisten piparkakkujen valmistus on kulkenut teillä ihan suvussa. Minä olen kokeillut muutamia muitakin pipariohjeita, mutta enpä ole kyseistä parempaa löytänyt.
PoistaKiitos samoin sinulle.
Ihana piparin tuoksu leviää mieleeni. Minä en nyt leivo pipareita, vaikka niistä tykkään kovasti. Mieheni ei voi syödä kanelia, voi harmi sentään.
VastaaPoistaNo onpa harmi. Haitanneeko, jos kanelin jättäisi pois kokonaan taikinasta. Muut mausteet varmaan riittävät antamaan tarpeeksi hyvän ja jouluisen maun.
PoistaParaisten pipareista saa myös ihanan ohuita pipareita. Melkein pystyi haistamaan mausteisen tuoksun kuvia katsellessa. :)
VastaaPoistaTotta, niistä saa halutessaan lähes paperisen ohuita. Paistaminen vain vaatii silloin hieman enemmän tarkkuutta, jotteivat piparit paistu liikaa.
PoistaSamalla Paraisten pipariohjeella olen myös tehnyt piparini jo vuosia ja aina ovat onnistuneet ja maistuvat niiiin hyvälle!
VastaaPoistaItse en vielä ole ehtinyt leipomaan, mutta ensi viikolla viimeistään on aloitettava joulun leivonnaiset leipomaan ja ruokiakin jo pian.
Meidän pikkusen Venlan kaa kyllä jo leivottiin kuitenkin yksi pieni satsi näitä kyseisiä pipareita ja menivätkin parempiin suihin, hi!
Kaunis ja jouluinen oli postauksesi, melkein pipareitten tuoksun tunsin tänne asti!
Mutta tulin myös jo toivotteleen sulle oikein hyvää Joulun aikaa!
Kiva kuulla. Paraisten piparit taitavat olla tosi monen suosikkeja ja eipä ihme, niin hyviä ovat.
PoistaOikein ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa myös sinulle.
Äitini leipoi myös aina Paraisten pipareita ja olen minäkin niitä tehnyt. Joulumusiikki ja lumi tekevätkin ihanan tunnelman leipomispäivään. Minä kävin tänään ihastelemassa Tyynelän Tonttulan joulua!
VastaaPoistaMinä sain ohjeen aikoinaan hyvältä ystävältäni Kokkolasta. Hän toi minulle maistiaisiksi Paraisten pipareita kyläillessään luonani ja samalla sain myös piparien ohjeen.
VastaaPoistaVoi Tyynelän tontut ovat ihania ja varmasti myös tonttula.
Hyvin on onnistunu siun piparit! Miekin leivon aina Paraisten pipareita. Ohjeen oon suanu emäntäkoulun keittokirjasta. Ovat maukkaita rapeita pipareita. Piparimökkiin ei sovellu! Tien moninkertasen taikinan, tulloo ussiimpaan huusholliin. Possuja, enkeleitä, sydämmiä ja tähtiä on repertuaari.
VastaaPoistaKiitos. Mikä on leipoessa, kun on hyvä taikinaohje.
PoistaOnnistuneen näköiset piparit nam:)
VastaaPoistaKiitos. Maku on myös ihana.
PoistaHerkullisia pipareita olet leiponut ja hyvin ovat onnistuneet. Minulla on piparit vielä leipomatta.
VastaaPoistaKiitos.
PoistaVielä hyvin ehtii.
Ihanilta näyttävät piparit..herkullinen tuoksu välittyy kuvasta:) Leppoisaa viikon jatkoa♥
VastaaPoistaKiitos.
PoistaSitä samaa sinulle.
Paraisten pipareita olen tehnyt myös usein, myös mausteita lisäten. Tänä vuonna en pipareita tee, meillä niiden menekki ei ole ollut viime vuosina kovin kova, tosin piparin tuoksua jo kaipaan :D Kauniita nuo sinun leipomasi piparkakut!
VastaaPoistaMeilläkin menekki on melko vähäinen, mutta lapsia ja lastenlapsia ajatellen pitää pipareita kuitenkin olla ja onhan se pipareiden tuoksukin osa jouluista tunnelmaa.
PoistaSamoin täälläkin aina Paraisten pipareita. Olen jo kahdesti tehnyt tässäkin kuussa. Ja syötyä on tullut. Paljon parempia kuin ostopiparit. Tänään testasin :)
VastaaPoistaSiis Paraisten pipareita sielläkin.
PoistaAina kyllä ostopiparit voittavat.
Riemastuttava possurivistö 😀Sinulla näyttää olevan Tupperware leivonta-alusta. Oma jostain kaupasta kauan sitten ostettu alusta alkaa olla aika vanha, pitää alkaa katsella uutta... Kiva saada noita ohjeita. Taidan yrittää ehtiessäni tehdä Paraisten pipareita. 🌹Olen yleensä käyttänyt valmistaikinoita.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla niin hyviä ovat.
PoistaJuurikin samaisella ohjeella tein minäkin äsken taikinan :) Meilläkin on mummolta peräisin se ohje ja erittäin hyväksi havaittu!
VastaaPoistaParaisten piparit on paras pipariresepti ikinä! Itse vaihdan pomeranssin aina oikean appelsiinin kuoreen, antaa kivan säväyksen :)
VastaaPoistaPitää ehdottomasti kokeilla tuota aitoa appelsiinin kuorta ensi kerralla. Kiitos vinkistä.
PoistaKauniita pipareita, ei lainkaan tummia reunoja.
VastaaPoistaMe, kun leivottiin lastenlasten kanssa niin eikös jälleen ensimmäinen pellillinen palanut:)
Mukavaa joulunalusaikaa!
Välillä paistovahinkoja tulee. Tänään poltin itse muutaman kristallipullan, kun touhusin muuta pullia paistaessani.
PoistaPääasiahan on kuitenkin tuo lasten kanssa leipominen.
Minä taasen leivon Pohjanmaan piparit -ohjeella, jolla piparit leivottiin lapsuudenkodissa. Pitääpä muistaa kysyä äidiltä, mistä hän on reseptin saanut. Piparitaikinani on aika mausteinen, mutta lisään vähintäänkin inkivääriä, koska sen mausta. Meillä taikina tehdään aina päivää, paria aiemmin, koska piparileivonnan taikaan kuuluu saada maistella taikinaa. Eipä sitä kovin paljon pysty maistelemaan, mutta mahdollisuus pitää olla.
VastaaPoistaYritin heti mielenkiinnosta hakea netistä tuota Pohjanmaan piparit ohjetta (itse kun olen Pohjanmaalta kotoisin), mutta enpä löytänyt.
PoistaItse en pipareista valmiina niin välitä, mutta taikinaa pitää minunkin aina maistaa.
Tulipa pipareiden tuoksu melkein nenääni :) Hyvältä näyttää leivonnaiset!!!
VastaaPoistaKiitos Liisa.
PoistaHyvän näköisiä pipareita! Minäkin tein tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen taikinan itse ja kyllä kannatti.:) Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaKyllä itsetehdyt piparit ovat aina niitä parhaita ja maukkaimpia.
PoistaIhanat piparit ja ohje olisi ollut kiva tällaiselle kuka on aina ostanut valmiin taikinan. Mukavaa joulun odotusta.
VastaaPoistaPitää viimeistään ensi jouluna laittaa ohje kokonaisuutenaan pipareista.
PoistaKiitos samoin.
Ihania pipareita. Piparin tuoksu on niin ihanaa <3
VastaaPoistaVoi, sanos muuta.
Poistaherkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitos Sussi.
VastaaPoistaArvaas mitä - täälläkin on suosikkireseptini ollut jo yli 35 vuotta juuri nuo Paraisten piparkakut! Tänä vuonna en ole vielä ehtinyt niitä tekemään, saas nähdä.. Silloin kun äitini vielä leipoi piparit itse, ja voi saatiin omalta meijeriltä suoraan, äitini teki meille kolmelle siskokselle joka joulu piparitaikinat mistä saatiin sitten leipoa. Ja tietenkin tuolla ohjeella :)
VastaaPoistaIhana piparin tuoksu välittyi kuvistasi ❤️
Vaikuttaa hyvälle reseptille. Piparkakkujen tuoksu tekee joulun;) Mukavaa joulunodottelua Sinulle.
VastaaPoistaOi silta tulvahtaa tuoksu ja joulumusiikki tänne asti piparkakkuja katsellessa.
VastaaPoistaIhanaa joulun odotusaikaa sinulle♥
Ihania pipareita Hyvää joulun odotusta !
VastaaPoista