Nyt on Paraisten joulupiparit taas kerran leivottu. Hyvä ja takuuvarma ohje jolla onnistuu aina.
1 1/2 dl siirappia
200 g sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja. Jauhojen ja mausteiden määrä vaihtelee vähän eri ohjeissa. Itse olen käyttänyt aiemmin jauhoja hieman enemmän ja soodaa vain kaksi teelusikkaa. Mausteita olen laittanut hieman maun mukaan.
200 g sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja. Jauhojen ja mausteiden määrä vaihtelee vähän eri ohjeissa. Itse olen käyttänyt aiemmin jauhoja hieman enemmän ja soodaa vain kaksi teelusikkaa. Mausteita olen laittanut hieman maun mukaan.
Siirapin, sokerin, voin ja mausteiden kiehautuksen jälkeen tapaan jäähdyttää seoksen vatkaamalla sen sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sen jälkeen lisään jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen ja vatkaan myös ne hyvin. Jauhot (joihin sooda on sekoitettu) lisään pienissä erissä ja nekin tapaan vatkata seokseen tehokkaalla vatkaimellani. Näin jauhot saa tosi tasaisesti sekoittumaan taikinaan. Leipoessa taikina on mielestäni erittäin hyvä kaulittava ja taikinan jämät saa myös kaulittua hyvin taikinan muuttumatta tai repeilemättä.
Kauliessani tapaan laitaa leivonta-alustalle melko reilusti jauhoja ja kaulia taikinan melko ohueksi. Ylimääräiset jauhot on piparien pohjasta helppo sipaista pois pullasudilla.
Paistolämpötila on 180- 200 astetta. Riippuen hieman uunista.
Mukavia piparin tuoksuisia hetkiä teille kaikille.
Paraistenpiparkakut ovat parhaita! Piparien leivonnassa tulee oikea joulutunnelma.
VastaaPoistaParaisten piparkakuille en ole minäkään löytänyt voittajaa.
PoistaTämä ohoje tuliki sopivahan saumahan. Kiitos siitä :) Oon nimittäin aatellu teherä piparitaikinan kerranki itte, enkä ostaa valamista. Pitäähän sitä ny eres kerran elämässänsä kokeella.
VastaaPoistaTällä ohjeella taatusti onnistuu.
PoistaParaisten piparkakut ovat minunkin ehdoton joululeivonnainen. Jo lapsuudessa äidin kanssa leivottu, myöhemmin omien pienten kanssa kaulittu ja edelleen sama resepti käytössä. Ihania!
VastaaPoistaVaikea löytää näitä pipareita parempia.
PoistaOn kauniin näköiset piparit. upeasti paistuneet Kiitos ohjesta!
VastaaPoistaKiitos Irma.
PoistaSamalla resetillä tiälläkin on tehty aina. Piparkakkutalloon arkipiparkakku taikina.
VastaaPoistaNämä ovat suosittuja ja eipä ihme.
PoistaHyvän näköiset piparit kyllä niistä tulee jouluinen tuoksu:)
VastaaPoistaPiparien tuoku tuo joulun tunnelman jos mikä.
PoistaKiitos ohjeesta hyviltä näyttää. Olen aina ostanut taikinan mutta jos joskus innostuisin......
VastaaPoistaNyt vain kokeilemaan. Tällä ohjeella onnistuu ja lisänä saa vielä ihanan jouluisen tuoksun.
PoistaTäytyypä kokeilla.
VastaaPoistaMeillä on vahan keittokirja ohje. Kyllä silläkin aina onnistuu. lapset leipoivat ja hyvin kävi tehdä. Mutta on kiva kokeilla tuota Paraisten ohjetta. Kiitos.
Suosittelen lämpimästi. Todella hyvä taikina leipoa.
PoistaJotenkin en ole kovin innostunut pipareiden leivonnasta, kun en tykkää kaulimisesta, taikina jää kiinni alustaan, eikä paistu sopivan ruskeiksi.
VastaaPoistaSinun piparisi näyttävät herkullisisilta!
Rohkeasti vain kokeilemaan.
PoistaNäitähän mullakin tulee leivottua aina. Jotenkin se vaan on perinne. Kyllähän niitä voisi ostaakin, eikä aina tarvitse niin paljoa ollakaan. Nyt en tee kuin yhden taikinan, aikaisemmin meni montakin, kun aloitin aikaisemmin leipomisen.
VastaaPoistaPiparien leipominen on yksi joulun perinteistä. Itse olen vain kerran kokeillut leipoa valmistaikinasta. Kerta taisi jäädä myös viimeiseksi. Nykyisin itsekin leivon pitkälle vain vieraita ja lastenlapsia varten.
PoistaHyvältä näyttää <3 Minä en leivo lainkaan pipareita, sillä niitä ei meillä juurikaan mene jostakin syystä. Mukavaa keskiviikkoa <3
VastaaPoistaMukavaa viikon jatkoa sinulle.
PoistaTäytyypä ensi vuonna kokeilla tätä ohjetta.
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä!
😊😊🎄
VastaaPoistahuumavin joulu-tuoksu!
VastaaPoistaherkullisen näköisiä:)
vanha ja takuuvarma ohje!!!
Mukavaa joulun odotusta!!
Kiitos samoin sinulle mukavaa joulun odotusta.
VastaaPoistaMeilläkin leivotaan Paraisten pipareita, mutta resepti on erilainen. Voita ei sulatetaan siirapin kanssa vaan vaahdotetaan sokerin kanssa. Lisäksi meidän taikinaan tulee suolaa. Mutta parhaita pipareita mitä tiedän. Tosin miesystäväni tekeminä olen nyt saanut maistaa Mamsellin pipareita, jotka nekin ovat herkullisia.
VastaaPoistaMinäkin olen löytänyt vuosien aikana hieman erilaisia Paraisten piparien ohjeita. Kyllä tähän minunkin ohjeeseeni tulee yksi teelusikka suolaa, se vain oli jäänyt epähuomiossa laittamatta ohjeeseen.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja mukavaa joulun odotusta, sekä herkuttelua Mamsellin pipareilla.