Translate

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Kelloköynnösten kuulumisia ja villasukkia

Viikko on vierähtänyt flunssan kourissa, joka alkoi kolmipäiväisellä kuumeella. Vaikka kuume ei noussut korkeimmillaan kuin 38- asteeseen, veti se auttamatta petipotilaaksi.

 Sitten kelloköynnösten kuulumisiin.

 Kylvin kelloköynnökset 4.2. ja kylvökset vein viimevuotiseen tapaan pesuhuoneen lattialle, jonka lattialämpö on suurena apuna itämisessä. Alkuun näytti tosi lupaavalta, sillä jo 8. 4. ensimmäiset taimikoukut ilmaantuivat mullasta. Siirsin sitten taimet pois pesuhuoneesta saamaan valoa keittiön työpöydälle. Kasvu on nyt junnannut melko lailla paikallaan ja katsotaan mitä näistä lopulta tulee.


Osa siemenistä on vielä itämättä ja uusia, hitaasti itäneitä, noussut vasta mullan pinnalle.



Kylvömullan sopiva kosteus on varmasti aika tärkeä asia kylvöjen onnistumisessa. Liian märkä multa mädättää siemenet, kun taas liian kuiva multakaan ei ole hyväksi.


Yksi kesken ollut sukkapari miniälleni on sentään sairastelusta huolimatta valmistunut loppuviikosta valmiiksi.


Mallina on Ilona- villasukka


Lankana minulla oli 7-veikan harmaa villalanka ja puikkoina oli 3,5 numeron puikot. Alkuperäisessä sukassa oli vahvistettu kantapää. Omaan sukkaani tein kuitenkin tiimalasikantapään, joka sopii mielestäni hyvin pitsisukkaan.




Nyt puikoilla on saman mallin punaisesta langasta neulottu versio.


Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille ja jännittäviä hetkiä MM- kisojen parissa.

46 kommenttia:

  1. Minä viime vuonna yritin kelloköynnöstä kasvattaa kun se on niin kaunis, mutta yksikään siemen ei itänyt. Lattialämmityksen päällä kylvöstä pidin, mutta ei sieltä koskaan mitään noussut. Tänä vuonna jätin kylvämättä. Toivotaan, että sinun taimistasi kasvaa vahvoja kukkijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuotiset kaksi kylvöä onnistuivat muutoin hyvin ja kasvu oli rehevää, mutta kukinta jäi saavuttamatta. Toivon, että tämä kesä olisi suosiollisempi.
      Kiitos.

      Poista
  2. Kauniita sukkia! Minä ostan ihan suosiolla kelloköynnökset valmiina taimena, vaikka ovatkin hinnakkaita. Mun tuurilla ja taidoilla siementen kylvö ja taimikasvatus menee ihan ketuille. Nimimerkki "kokemusta on."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Epäonnistumisia osuu varmaan kaikkien kohdalle. Hankkimalla taimet valmiina, pääset nauttimaan upeasta kasvista ja kukinnasta.

      Poista
  3. Upeat sukat olet tikutellut ja lisää näyttää olevan tulossa. Siistiä ja tasaista jälkeä teet... mulla tahtoo jälki olla hieman epätasaista.

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Nyt toipilaana on hyvin aikaa neuloa.

    VastaaPoista
  5. Nättiä alkuja ja uusia tulossa. Toivottavasti kukkivat tulevana kesänä.

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti oot toipumahan päi. Mä en kans kestä kuumetta, ei tartte olla paliokaa yli 37 ku oon sängys iha kanttuvei. Sullon kelloköynnökset o hyvällä mallilla. Tänä keväänä, kelloköynnös o osoottautunu mulla tooosi vaikiaksi. No, ohan kaks taimia noussu, mutta siämeniä o moooonta. Ja taas nii hianoja sukkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Voiton puolella alkaa onneksi jo olemaan.
      Kelloköynnökset ovat nyt jotenkin jämähtäneet kasvussaan. Sairaana en ole jaksanut niitä enemmin hoidella. Taimettuvat myös hyvin epätasaisesti.



      Poista
  7. Villasukathan ovat aivan ihania! Itse en osaa niitä kutoa ja luulen, ettei kärsivällisyyteni siihen riitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Näiden sukkien pitsikuvio oli todella helppo neulottava

      Poista
  8. Kauniit sukat! Rupesin juuri katsomaan omia jalkojani, onko ihan samanlaiset minulla juuri jalassa, mutta kuvio onkin pikkuisen eri. Väri on kuitenkin sama :) Äitini on innokas neuloja ja sieltä tuleekin tasaisin väliajoin pitsi- ja palmikkosukkia. Toivottavasti kelloköynnöksesi tekevät nyt juuria ja hurahtavat pian kunnon kasvuun. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Näissä pitsisukissa onkin hyvin paljon samantyyppisiä malleja ja niitä on välillä vaikea erottaa toisistaan.
      Kelloköynnökset jäivät vähän vajavaiselle hoidolle, kun makasin kuumeisena sängyn pohjalla.
      Kyllä tämä tästä.

      Poista
  9. Hyvällä mallilla sinun kelloköynnökset. Minä vasta eilen laitoin itämään. Aina pitää vaan kokeilla että josko tänä vuonna onnistuisi. Mikä lie ettei meinaa saada itämään...... Kerran itäminen on onnistunut hyvin, muuten pari kpl on itänyt ja nekin lopulta kuolleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alalämpö on kelloköynnösten idätyksessä melko oleellinen asia. Onko sinulla kenties pesuhuoneessa lattialämmitystä, jota voisit hyödyntää idätyksessä? Heti, kun ekat piipot näkyvät kannattaa kylvöruukut nostaa mahdollisimman valoisaan, mutta ei aurinkoiseen paikkaan jatkamaan kasvuaan.

      Poista
  10. Mullakin kelloköynnökset on samalla mallilla! Niiden kasvua on aina ilo seurata, kun hujahtavat niin nopeasti ylös mullasta. Kauniit sukat! Tuo kuvio ja harmaa väri sopivat todella hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  11. Ihanat sukat! Minä kylvin kelloköynnökst 7.2. ja 4 lilaa on itänyt ja ovat hyvässä kasvussa. Muiden suhteen mietin, tulisiko vielä alkuja niistäkin? Valkoisesta ei yhtään itänyttä. Laitoin vielä muutaman siemenen liloja likoamaan, jos vaikka niiden suhteen olisi parempi onni.

    VastaaPoista
  12. Kiitos Päivi.
    Valkokukkaisen kelloköynnöksen olen kuullut olevan huonommin itävän, kuin lilakukkaisen sisarensa. Itse en ole kokoeillut, mutta siemenpussi on odottamassa, joten katsotaan kuinka käy. Kannattaa odotella itämistä ihan rauhassa, sillä itämisajassa on suuria heittoja. Omasta kylvämästäni satsista on vasta nyt tullut uusia taimikoukkuja esiin, kun osa samasta kylvöerästä iti vajaassa viikossa.

    VastaaPoista
  13. Viime vuonna kelloköynnökset itivät nopeasti ja lähes kaikki. Eilen kylvin kolmannen satsin, sillä ensimmäisesti on vasta neljä itänyt ja yksi taitaa kurkistella. Pitkään junnaavt yhdessä vaiheessa. Eiköhän ne siitä lähde valon lisääntymisen myötä kasvuun.
    Kauniit sukat. Yksivärisellä langalla toteutettuna pitsineuleista tulee hienoja. Pidän kovasti tuosta viininpunaisesti väristä.
    Toivottavasti flunssa helpottaa pian. Onneksi kuume on laskenut.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  14. Aika vaihtelevasti kelloköynnökset kyllä itävät. Minulla viimevuotiset kasvoivat kyllä komeasti, mutta pitkän mökkillä olomme vuoksi kukinta jäi pelkäksi haaveeksi, kun köynnökset joutuivat pärjäämään vajavaisen kastelun turvin.
    Kiitos. Voiton puolella ollaan.
    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  15. Ikävän kuuloinen flunssa, toivottavasti vointisi on jo parempi.
    Toivottavasti myös kelloköynnökset lähtevät siitä vielä ripeään kasvuun :)

    VastaaPoista
  16. Voiton puolella ollaan.
    Toivotaan näin. 😊

    VastaaPoista
  17. Toivotaan että köynnökset kasvavat hyvin! Ihanat sukat😍Mukavaa alkanutta viikkoa💕🌞

    VastaaPoista
  18. Kiitos Päde.
    Mukavaa ja auringonpaisteista viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  19. Kauniit sukat, tuo pitsineule on kaunista. Mie en nyt kelloköynnöstä laittanutkaan kasvamaan. Tuntuu olevan hankala joskus.

    VastaaPoista
  20. Hyvässä kasvussaon kelloköynöksesi,minä eilen vasta laitoin multaan.
    Ksuniita sukkia olet tikutellut.

    VastaaPoista
  21. Ihania taimia jo näkyvissä! Tosi kauniit villasukat! Toivottavasti flunssa hellittää pian.

    VastaaPoista
  22. On nuo siemenet sellasia epeleitä, ettei tosi. Toisilla itää, toisilla ei. Mulla suunnilleen samassa kuin sulla menossa, en nyt muista itikö kaikki, kun ei tullut merkattua määrää ylös.

    VastaaPoista
  23. Nyt on onneksi tullut lisää itäneitä siemeniä, joten alan olla ihan tyytyväinen.

    VastaaPoista
  24. Hyvin on siemenet lähteny kasvamaan,köynökset taitavat tarvia pitkän ja aikaisenesikasvatuksen?
    Kauniita sukkia olet kutonut:)
    Mukavia helmikuun loppusia:) Kruunu Vuokolle!

    VastaaPoista
  25. Kelloköynnökset joutuu kyllä kylvämään melko aikaisin. Tosin kylvin viime keväänä yhden siemenerän vielä maaliskuussa ja lopulta ero aikaisemmin kylvettyihin oli melko olematon.
    Kiitos. 😊 Hyvää helmikuun loppua myös sinulle Liisa.

    VastaaPoista
  26. Kelloköynnöstä en ole koskaan edes yrittänyt kasvattaa. Toivottavasti jatkavat jalkojaan, jos ne nyt vain vähän miettii että turha tässä on hoppuilla, kasvakoon hätäisimmät ensin honteloiksi 😁. Tiimalasikantapää on mulle uusi tuttavuus. Onko vaikeakin tehdä ? Kaunis kuvio sukissasi.

    VastaaPoista
  27. Nyt kelloköynnökset ovat jo onneksi edenneet kasvussaan.
    Tiimalasikantapää on kyllä vähän ehkä vaativampi kudottava, kuin normaali kantapää. Muutoin tykkään kyllä siitä ja se soveltuu tosi hyvin juuri kyseisen kaltaiseen sukkaan.

    VastaaPoista
  28. I love your socks! it's so hard work doing them, oh..
    Seeing your sprouts I think I'm late in sowing.
    Rakastan sukkiasi! se on niin vaikeaa tehdä heitä.
    Nähdäni itujani mielestäni olen myöhässä kylvö.

    VastaaPoista
  29. kauniit sukat! Toivottavasti olo on jo parempi!

    VastaaPoista
  30. Hyvin on lähteneet siemenet itämään. Ihania nuo Ilona-sukat. Pitääkin etsiä jossain vaiheessa tuo malli ja neuloa.

    VastaaPoista