Translate

maanantai 9. maaliskuuta 2020

Esikoita ja siemenpussejaTänään mieheni kanssa Lidlissä käydessäni pisti silmääni heti sisääntulon ovensuun viereisessä kukkapisteessä esillä olevat eriväriset esikot. Kukkien väreissä oli kivasti valikoimaa, mutta nämä yllä olevat esikot tulivat valituiksi. Jo kaksi aiemmin hankkimaani esikkoa, tänään ostettujen ohella,  on tarkoitus istuttaa heti, kun se vain on mahdollista ulos kukkapenkkiin ja toivoa, että niistä parhaassa tapauksessa saisi jopa monivuotisen ilon.


Täytyihän se Lidlin siemenpussitarjontakin käydä samalla katsastamassa. Mitään kovin erikoista ei valitettavasti löytynyt. Hajuherne, asteri, tsinnia ja 'Hildares' tomaattipussi sentään tuli ostetuksi.
 

Sen sijaan K-raudassa asioidessamme huomasin suureksi ilokseni valikoimissa olevan kahdenlaisia pelargonian siemenpusseja eli 'Inspire Pink' ja 'Inspire Scarlet'. Lisäksi ostin sekoituksen harjaneilikan siemeniä. Kuvassa yllä olevista siemenpusseista osa on jo aiemmin hankittuja. Varsinaisia siemenkylvöjä en vielä ole aloittanut. Ainoastaan liila- ja valkokukkaiset kelloköynnöksen sekä keijunmekon siemenet pääsivät multaan viime keskiviikkona eli 4.3.


Laitanpa tähän loppuun vielä kuvan edelleen runsaasti kukkivasta joulutähdestä, jota en ole hennonut vielä heittää kompostiin.

39 kommenttia:

 1. Minäkin yritän säästellä jouluruusut ja esikot pihalle, joskus onnistuu, useinmiten ei. Yritän välttää siemenpusseja, koska ne kylvöt usein epäonnistuu minulta. Parempi ostaa taimina minun taidoilla ja aikatauluilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä onnistuin toissa keväänä ensi kerran pitämään esikon hengissä kevääseen saakka. Ja viime kesänä se jopa kukki. Toivottavasti onnistaisi nytkin. Siemenkylvöjen kanssa ei aina välttämättä täysin onnistu, mutta ihan kiva on kuitenkin aina kokeilla.

   Poista
 2. Hauskannäköinen joulutähti, ei taida olla vihreitä lehtiä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutähden lehdet ovat kaikki jo varisseet pois, mutta itse kukat ovat pysyneet yllättävän hyvänä.

   Poista
 3. Oi hyvänen aika, kuinka kaunis esikko! Ja siemenissä vaikkapa hajuherne, asteri ja tsinnia ovat tosi hyvä alku kesälle. :)
  Ei noin hienoa joulutähteä saa pois heittää. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa niin kaunis esikko, toivottavasti saat siitä pitkäaikaisen ilon. Iloa varmasti tulee siemenpussien helinästä, kasvavista pikkutaimista ja kukoistuksesta! Kaunis joulutähti!

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen tuo esikko ja voi miten kauniisti vieläkin joulutähti siellä kukkii! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 6. Oikea supertähti! Nyt olisikkn hyvä tilaisuus saada esikot hengisdä maahan, kun ei ole lunta.

  VastaaPoista
 7. Onpa hauskan näköinen joulutähti <3 Kauniin värinen esikko. Miten olenkin voinut mennä niiden ja siemenpussien ohi Lidlissä käydessäni. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis esikko. Toivottavasti säilyy virkeänä ulospääsyyn saakka. En olekaan aikoihin käynyt Lidlissä, mutta odottelen heidän jokakeväisiä mukulapussukoitaan. Jospa sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 9. Kaunis esikko! Sinähän löysit vaikka mitä mukavaa - ilo odottaa näitä kasvaviksi!

  VastaaPoista
 10. Kaunis esikko, minulla on niitä runsaasti erilaisia mutta lisää pitää välillä saada. Mukavan setin siemeniä olit ostanut ja huomasin heti nuo pelargonian siemenet. Itse tilasin myös Virosta siemeniä ja niiden mukana tuli myös otettua kahta eri pelargonian siementä. En ole koskaan niitä siemenistä kasvattanut mutta sanovat että se on helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä osoitteesta muuten tilaat nuo Virosta hankkimasi siemenet? Pelargonian siemenet ovat tosi helppoja kasvatettavia ja itävyysprosenttikin niillä on tosi hyvä.

   Poista
  2. Tässä se Viron osoite. Seemnemaailm.

   Poista
 11. Onpas upea joulutähti! Ihanan pirteän värinen esikko. Esikoita minäkin kaipaisin vanhempieni pihaan. Kivoja siemenostoja olet tehnyt. Pelargonin kasvatusta siemenestä olisi joskus kiva kokeilla. Ehkä ensi vuonna? Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa edeltävässä vastauksessani jo kerroinkin pelargoniat ovat tosi helppoja kasvatettavia. Suosittelen lämpimästi.

   Poista
 12. No ei tuollaista joulutähteä voi heittää pois! Minäkin olen ostanut esikoita tarkoituksena laittaa ne maahan heti kun mahdollista, lasikuistilla ovat sopivan viileässä. Löysit tosi kivan värisen esikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasikuisti onkin sopivan viileä esikoille. Minulla esikot ovat nyt ulkona ruukuissaan odottamassa istutusta.

   Poista
 13. Kauniin värinen esikko! Siemen pusseja on jo aika monta odottamassa ja gladioluksen, daalian ja soihtulijan mukuloita on myös. Niitä voisikin jo kohta laittaa multaan ja viileään juurtumaan.

  VastaaPoista
 14. Siemenpussit taitavat kahista nyt hyvin monen puutarhaharrastajan hyppysissä.

  VastaaPoista
 15. Kevät esikot,eriväreissä .piristää kotia!
  nyt on siemenpussien kulta-aikaa:))
  Kaunis valkoinen "kevät-tähti" :)
  Mukavaa maaliskuuta.Sinulle Kruunuvuokko!

  VastaaPoista
 16. So nice post :) I follow you # 187 , follow back?

  https://bubasworld.blogspot.com/

  VastaaPoista
 17. Kaunis on esikkosi! Siemenpussia tiälläkin rapistellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain.
   Nyt alkaa olla se aika käsillä....😊

   Poista
 18. Ihana esikko <3 Olisikohan tuollaisia täälläkin Lidlissä? Melkein kaikki kaupat olen jo kiertänyt esikoiden toivossa, mutta kun ei vain ole löytynyt. Kiva valikoima siemenpusseja. Pian pääseekin jo kunnolla kylvöpuuhiin :) Joulutähtesi on aikamoisen innokas kukkija. Hauska, että on selvinnyt tänne saakka. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistut löytämään vielä esikoita. Minulla ei ole kasvivaloja käytettävissä ja siksi yleensä teen kylvöt vasta kun valoa alkaa olla tarpeeksi. Nyt lopulta aurinkoisia päiviä on luvassa, joten uskon pääseväni vihdoin kylvöpuuhiin. 😊😊

   Poista
 19. Kaikki esikot tuovat kevään ihanasti mieleen ja tämä väri on hempeä! Minäkin heitin viimeiseksi pois valkoisen joulutähden - se oli sitkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot ovat kyllä oikeita kevään ilopillereitä. Valkoiset joulutähdet ovat hyvin sitkeitä ja kukkivat pitkään. Katsotaan mihin saakka tämä kuvan yksilö mahtaa yltää?

   Poista