Translate

maanantai 21. syyskuuta 2015

Kasvihuonepäivitystä.

Kasvihuoneen valmistumista on haitannut lähes päivittäiset sateet ja sadekuurot.
Kääntöpöytäsahaa on mieheni saanut kiikuttaa useampaan kertaan kiireesti sateelta suojaan ja myöskin maalausta sade on haitannut suuresti. Nyt kun Keraplastin valokate, ovi ja ikkunat muutamaa pientä yläikkunaa lukuun ottamatta, ovat paikoillaan, tuntuu jo aika mukavalta. Toki paljon on vielä tekemistä, mutta voiton puolella ollaan.


Tässä noin puolet valokatteesta paikoillaan. 


Mieheni joutui tekemään lapetikkaat, jotta harjalle tulevat harjapalat saatiin paikoilleen. Valokate kiinnitettiin toimituksen mukana tulleilla erikoisruuveilla ruoteisiin.


Puutavaraa valmiiksi puunsuojattuna ja kuivumista odottamassa. Ja voitte arvata, että sutimista on riittänyt. Kaikki pinnat vähintään kahteen kertaan. 


Maalamastani ovesta olen tyytyväinen. Taas tuli todistettua, että pohjatöitten huolellinen teko kannattaa. Hionta ja puhdistus kaikkinensa vei puolet enemmän aikaa, kuin itse maalaus.


Lasien pesu ja puhdistus oli oma operaationsa ja välillä tuntui, ettei siitä tule loppua koskaan. Maalitahrat lähtivät parhaiten keraamisen lieden mukana aikoinaan tulleella metallikaapimella, joka ei vahingoita lasia. Puhdistus oli helpoin tehdä ennen lasien asennusta paikoilleen. Tuuletustelineen alataso, oli mainio työskentelyalusta.                                                                             


  Kuvassa sade on taas uhkaamassa ja kääntösaha on kiikutettu ajoissa suojaan.


Katon vinot ylätuet ovat välttämättömät. Näin poikani minulle todisti, kun sanoin niiden rumentavan kokonaisuutta.
 

Samoin on laita päätyseinän vinotukien kanssa. Ei niin kauniit, mutta välttämättömät nämäkin.

 

 Tulen varmaan hyvin usein ihailemaan kasvihuoneesta avautuvaa peltomaisemaa.

 

70 kommenttia:

  1. Kaunis kasvari tulee ja todellakin jo voiton puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt jo pystyy työskentelemään paljon paremmin sateen uhatessa, kun ikkunat, ovi ja katto ovat suojana.

      Poista
  2. On kaunis kasvihuone, kauniissa ympäristössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peltomaisemasta nautin kyllä kovasti ihan päivittäin. Itse kasvihuoneen ympäristö näyttää vielä hyvin ikävältä, mutta eiköhän siihenkin ajan kanssa tule parannusta.

      Poista
  3. OIkein hieno kasvihuone siitä tulee! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kesäkukka. Paljon on vielä työtä jäljellä ennen kuin on valmista.

      Poista
  4. Wau upea kasvihuone tulee, kyllä tuolla kelpaa puutarhoida. Kivaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia. Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  5. Ihailin tuota upeaa kuvaa kasvihuoneen sisältä peltomaisemaan. Valkoiset puurakenteet näyttävät niin kauniilta maisemaa vasten. Minusta tukirakenteet eivät ollenkaan rumenna kokonaisuutta, päinvastoin ne antavat ilmettä huoneelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla mielipiteesi noista vinotukirakenteista. Itse olin ensin hieman niitä vastaan, kunnes miesväki sai minut vakuuttuneeksi niiden välttämättömyydestä. No nyt silmä on niihin jo tottunut.
      Kiitos kommentistasi.

      Poista
  6. Huikean kaunis jo nyt<3 Minulle tuli mieleen muisto oman, paljon pienemmän kasvarimme katon asennuksesta. Valokatteen ylimmät ruuvit ruuvasin suuren vauvamahani kanssa, miehen pukatessa minua maasta käsin. Hui kun hirvittää vieläkin koko touhu, kaikkea sitä on tullutkin touhuttua:) Olisipa silloin tullut mieleen tuollaiset tikkaat laittaa!
    Minulle tuli heti mieleen, että joku köynnöshän tuolla katon vinotukien päällä voisi viihtyä mainiosti! Vaikka viiniköynnös!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Voit vain arvata miten jännitin alkuun miehen poraillessa varsinaisia valokatteita kiinni ruoteisiin tavallisilta metallitikkailta käsin. Päädyn viimeistä levyä asennettaessa vaadin jo turvaköyden käyttöä, jonka mies itsekkin totesi tarpeelliseksi ja kiltisti toteutti pyyntöni. Harjalla kulkevia harjalevyjä asennettaessa nuo lapetikkaat oli pakko kasata, jotta pääsi niitä yleensä ruuvaamaan paikoilleen. Viiniköynnös on hyvä idea ja sitä hieman itsekkin mietin kasvihuoneen asukiksi.

      Poista
  7. Siitä tosiaan tulee hieno! Ja millaisesta maisemasta saat nauttia, niin rauhoittava näkymä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Peltomaisema ja sen vaihtelevat näkymät ovat kyllä ihan parasta.

      Poista
  8. Siitä tulee ihan mielettömän upea. Ovi näyttää ainakin kuvissa ihan uudelta. Olen niin samaa mieltä pohjatöistä. Kun kuitenkin joutuu parit kerrokset sutimaan, niin miksi ei yksi niistä olisi pohjamaali, kun lopputulos on sitten niin paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati. Pohjatöiden tärkeyttä ei tosiaan suotta painoteta ohjeissa kauniin lopputuloksen saavuttamiseksi. Aikaa niiden tekemiseen kyllä kului, mutta kyllä kannatti.

      Poista
  9. Oh, siitä tulee noin iso. No sinnehän mahtuu vaikka puutarhakalusteitakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinne pöytä ja pari tuolia mahtuu vallan mainiosti. Kiitos kommentistasi.

      Poista
  10. Todella mukavan näköinen kasvihuone.
    Oli kiva seurata sen rakentamista.
    Teillä onkin siellä tehty paljon uutta.
    Onnea vaan uuteen kasvihuoneeseen ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sylvi. Koko kesä on kyllä mennyt enemmän tai vähemmän remontoidessa ja rakentamisessa.

      Poista
  11. Teillä näyttää olevan rakentamisen asiantuntioota taloo täynnä. Harvoon näköö nuan perusteellista ja siistiä tyätä. Tuata ei kyllä mikkää myrskyt kaara. Aiva tajuttoman hiano!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sanasi saavat minut kyllä ihan häkeltymään. Annan kyllä suuren kiitoksen miehelleni haaveeni toteuttamisesta.

      Poista
  12. Yhdyn edellisiin kommenteihin, eli kasvihuoneesta tulee todella upea ja kaunis. Ja on vielä niin iso!

    VastaaPoista
  13. Voi että,tuostahan tulee komia ja tuo ovikin miten muuttui edukseen ;) vie vaan sinne sit pari tuolia ja pöytä,siellä on kiva istuskellakin.Katsella, kun kasvit kasvaa,tuohan on aika ISO niin mahtuu kaikenlaista.Tässähän on selvästi ammattilaiset asialla isolla A:lla ,kun nuin upee tulee.10 pistettä rakentajille =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Tuula. Välitän terveiset rakentajille.

      Poista
  14. Ooh mikä ihanuus on siellä tuloillaan ja koko pesue osallistuu! Kaunis valkoinen runko. Todella upea. Toivottavasti vietätte sitten romanttisia hetkiä siellä miehesi kanssa kun valmistuu. Ihana, että unelmasi toteutuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sametti Hortensia. Olisi kiva joulun aikaan kokoontua perheen kanssa tuonne kasvihuoneeseen, jos se vain suinkin valmistuu siihen mennessä. Nauttia lämmintä glogiä ja laittaa paljon kynttilöitä palamaan, sekä valjastaa huone jouluisin koristein.

      Poista
  15. Tuleepa siitä todella kaunis kasvihuone. Olette selvästikin jo voiton puolella ja keväällä kasvari on valmis vastaanottamaan istutuksia ja kevätpäivien kahvihetkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Beetween. Sitä todella toivon, että kasvihuone saadaan valmiiksi vielä syksyn aikana.

      Poista
  16. Hieno! Ihana nähdä mitä sinne aikanaan laitat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Tomaatteja, paprikoita ja chiliä ainakin.

      Poista
  17. Tuohan on kuin karamelli! Varsinainen herkku👌.

    VastaaPoista
  18. Ai että tulee hieno kasvihuone ja hieno on kyllä maisemakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari. Peltomaisema on jotenkin hyvin rauhallinen.

      Poista
  19. Kyllä teille tulee upea kasvihuone, ja näyttää tosi hyvän kokoiselta! Ensi kesänä sitten pääset kasvattamaan siellä kaikenlaista syötävää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kaikki kasvattaminen onkin ollut viime vuosina hyvin minimaalista. Jospa nyt asiaan tulisi muutosta.

      Poista
  20. Mielettömän hieno!!!

    VastaaPoista
  21. Taisin juuri muuttua ruohonvihreäksi... Ompa hieno! Upea! Olet oikea onnenpekka, tuonnehan mahtuu vaikka mitä! Wau! Multa loppuu sanat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mustakissa. Onneksi ikkunoita oli omasta takaa ja tarpeeksi paljon, joten koko ei tullut rajoitteeksi.

      Poista
  22. Todella hieno kasvihuone valmistumassa :)

    VastaaPoista
  23. Ai että, siitä tulee aivan ihana!

    VastaaPoista
  24. Siinähän se kasvihuone on nousemassa. Ensikesänä on sitten se istutus ja monet kasvit siellä kilpaa kasvaa. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  25. Teille on valmistumassa todellinen kaunotar! Blogissani on sinulle postia.

    VastaaPoista
  26. Kyllä tulee komea kasvihuone :)

    VastaaPoista
  27. Kun ensimmäinen kasvihuoneen kuva tuli silmieni eteen, niin olisitpa nähnyt onnellisen hymyni! Kuvien edetessä katselen kuinka kerrassaan aivan upeelta näyttää etenevän kaikki yksityiskohtia myöten ja kuinka hienon täydellisesti on kaikki tehty. Olen tässä ihan sydän pakahtumaisillani, sillä tämä kasvihuone kuuluu ihan maailman parhaimpiin näkemiini, jo nyt! Lisäksi kuinka kauniit laajat näkymät on avarista ikkunoista silminkantamattomiin maisemiin. Tästä ruudun takaa en malttaisi lähteä pois ollenkaan, vaan katselisin ja nauttisin alituiseen hymyilevin hyvin mielin. Kiitos!<3

    VastaaPoista
  28. Voi Sirkka, ihan hämmennyn vuolaista sanoistasi. Kasvihuone on pitkään ollut toiveissani ja nyt sen pikku- hiljaa valmistuessa olen itsekkin enemmän kuin tyytyväinen. Työtä on kyllä ollut paljon, mutta mitäänhän ei saa ilmaiseksi vaivaa näkemättä.

    VastaaPoista
  29. Voi täällähän on hyvät kuvat! Näyttäs olevan suhteellisen saman kokonen mitä meille tulossa, kiitos vinkistä! :) Ihana kasvihuone!

    VastaaPoista
  30. Onpas tilava kasvihuone! Itsekin olen haaveillut tuollaisesta puurakenteisesta huoneesta valokatteilla. Ensi kesänä olemme laittamassa puutarhaa kuntoon, joten ehkäpä sen yhteydessä. Miten käytössä, likaantuvatko ikkunat helposti ja onko niiden pesu kova homma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone on kyllä kokonsa puolesta hyvä.
      Onhan ikkunoita paljon pestäviksi, mutta höyrypesurilla työ sujuu kuitenkin melko nopeasti. Yllättävän hyvin lasit pysyvät puhtaina ja pesenkin ne pääsääntöisesti vain kerran vuodessa. Joko keväällä tai sitten kasvihuoneen tyhjennyksen jälkeen syksyllä.

      Poista
  31. Voi kuinka itsekin jo odotan, että pääsemme rakentamaan omaa kasvihuonetta! Runkomateriaalit saimme jo hankittua tänä kesänä, mutta muovilevyt ja valokatteet vielä puuttuvat. Tuo teidän huone on kyllä ihanan iso ja siellä mahtuu varmasti kasvattamaan vaikka mitä. Mitenkäs nuo lasit, onko niiden puhdistus ollut rankkaa hommaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin hyvin tuon odottavan ja kihelmöivän tunteen?
      Lasien pesu hoituu melko nopeasti höyrypesurilla. En koe mitenkään ylivoimaiseksi hommaksi.. 😊

      Poista