Translate

keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Jalokärhöt

Kuten teistä niin moni varmaan tietääkin ovat jalokärhöt olleet lähellä sydäntäni jo yli kaksikymmentä vuotta. Kasvatus on mielestäni todella mielenkiintoista. Välillä niiden kanssa onnistuu, välillä taas ei. Koskaan et voi tietää uuden kärhön hankkiessasi kuinka juuri se yksilö tulee puutarhassasi viihtymään. Tuleeko siitä kenties vain yhden kesän ilo, vai saatko nauttia siitä ja sen kukinnasta monia vuosia tai jopa vuosikymmeniä eteenpäin. Molemmista edellä mainituista asioista minulla on vuosien varrella tullut kokemuksia. Usein olen sanonutkin, että vaikka tekisi mielestään kaiken  mahdollisen taatakseen kärhölle pitkän ja kukkarikkaan elämän, niin siltikin epäonnistumisia tulee aina välillä vastaan jossain vaiheessa ja ne kuuluvat asiaan.Kasvatuksen osittaisesta vaativuudesta ja epäonnistumisista huolimatta jalokärhöt antavat puutarhurille todella paljon iloa ja kun kärhöt saamastaan hoidosta kiitollisina sitten aloittavat upean kukintansa unohtuu viimeistään siinä vaiheessa kaikki niiden eteen tehty vaivannäkö ja ne palkitsevat moninkertaisesti kasvattajansa. Lukemattomat ovat jo pelkästään ne kastelu- ja lannoituskerrat, muusta hoidosta puhumattakaan, jotka niiden eteen on tehty puutarhassamme, mutta mitäänhän ei saa ilman, ettei sen eteen joutuisi myös tekemään enemmän tai vähemmän työtä.


Ohessa pieni animaatiopätkä viime kesältä.

58 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on paljon kauniita ja erilaisia kärhöjä. Tykkään niistä.

  VastaaPoista
 2. Oi, voi, kun saisi edes jonkun kasvamaan samalla tavalla kuin sinun puutarhassasi! Kärhöt ovat todella ihania ja runsaskukkaisia. Mitä silmäniloa ja muistutusta kesästä näihin harmaisiin päiviin!

  VastaaPoista
 3. 💗💗💗 Nämä ovat niin ihania! Allekirjoitan joka sanasi, vaikka ihan noin pitkää historiaa minulla ei jalokärhöjen kanssa olekaan... viitisentoista vuotta sitten aloin niitä äitini puutarhaan keräillä :D Kokemukset omassa puutarhassa ovat toistaiseksi olleet positiivisia: kolmen vuoden aikana ei ole vielä yksikään henkeään heittänyt. Toivottavasti hyvä menestys jatkuu. Ja nyt katson vielä hetken aikaa loisteliasta animaatiotasi, kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä kasvatushistoria on sinullakin takana ja kiva, että olet säästynyt menetyksiltä. On hienoa, että kärhöjä kasvaa tänä päivänä jo niin monessa puutarhassa ja lajikkeissakin on nykyään paljon valinnanvaraa.

   Poista
 4. Olet kyllä niin Pro noiden kärhöjen kanssa! Tuo huikea kasvu ja kukinta tuntuu uskomattomalta täällä Suomen viileissä ja sateisissa maisemissa. Toki viime kesä oli lämmin, mutta eipä täällä tuollaista kukkaloistoa ollut lähimainkaan. Onnea upeista kärhöistäsi - ansaitsisit mitalin!

  VastaaPoista
 5. Niin kauniita nuo sinun kärhöt ovat.💕

  VastaaPoista
 6. Erittäin kauniit,unelmaiset kärhöt!!

  VastaaPoista
 7. Upeita yksilöitä olet saanut sananmukaisesti kukoistamaan👌

  VastaaPoista
 8. Ihanat kärhöt. Oot taitava kärhöjen kasvattaja.

  VastaaPoista
 9. Ihanasti kukkivat ja animaation kärhöt näyttävät muutenkin kovin hyvinvoivilta. Minä vielä odottelen kotiutuvatko viimeaikojen hankinnat kunnolla puutarhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💕 Onnea kasvatukseen joka ehdottomasti kannattaa, vaikka kaikkien kärhöjen kanssa ei aina onnistuisikaan.

   Poista
 10. Upeat kukkapilvet kärhöissäsi! Noin saa nuo upeat kasvit kukkimaan asiaan perehtynyt harrastaja ja rakkaudella taimia vaaliva tarhuri - sinä! Ihania kärhöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. 💕 Paljon on tullut vuosien varrella myös epäonnistumisia, mutta niistä on myös oppinut aina jotakin.

   Poista
 11. Sinulla on kyllä mahtava määrä hyvin hoidettuja ja kauniisti kukkivia kärhöjä. Taitava puutarhuri olet ♥

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania nuo sinun kärhöt! Minua jännittää kovasti nähdä, selvisivätkö viime kesänä istuttamani uudet 4 kärhöä talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 💕 Pidän peukkuja pystyssä, että selviävät.

   Poista
 13. Kärhösi ovat niin kauniita ja hyvinvoivia. Vaalin omiani sinulta saatujen oppien mukaan, joten ehkä vuosien päästä edes osa kärhöistäni on yhtä kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 💕 Ovat kauniita kuviesi perusteella jo nyt, joten vuosia ei tarvitse odottaa.

   Poista
 14. Kauniita silmäniloja. Meidän ainoa kärhö on ihan mini ja kitulias noihin verrattuna, mutta yritän sinun innostamanasi hoidella sitä tulevalla kasvukaudella, josko se taas alkaisi kukoistaa 🌸 Jouduimme siirtämään sen yhtenä vuotena eikä se tainnut oikein tykätä siitä, mutta on siinä aina jonkinmoinen kukinta.

  Antoisaa uutta vuotta sinulle, Vuokko, ja kivaa puutarhakauden odotusta 🙂

  VastaaPoista
 15. On nua sun kärhös nii käsittämättömiä!

  VastaaPoista
 16. Voi, minä muistan sinut juurikin upeista kärhöistäsi. Minulla kuoli monta pari vuotta sitten. Eniten kaipaan Ville de Lyonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vielä odottaa. ” Ville” ja muut saattavat vielä ilmaantua. Jopa kolmenkin vuoden jälkeen on iloisia henkiinheräämisiä tapahtunut jalokärhöillä.

   Poista
 17. Viherpeukalon kärhät kukoistaa ☺ Kauniita.
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 18. Nämä sinun kärhöt ovat kyllä uskomattoman upeita!

  VastaaPoista
 19. Mahtava kärhökollaasi. Niiden kukinta on varmasti hieno palkinto kaikesta työstä.

  VastaaPoista
 20. Jestas mikä pätkä . Kyllä sinulla kärhöjä riittää. Tiedätkö edes kuinka monta ? Ihania .

  VastaaPoista
 21. Stunning clematis!
  have a nice new week.
  Hugs!

  VastaaPoista
 22. Ihania! En yhtään ihmettele, että niihin hurahtaa aivan täysin :)

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista