Translate

perjantai 5. kesäkuuta 2020

Kasvua ja kukintaa


Punainen rönsyleimu ja sammalleimu 'Marianne'.

Mätäsleimu


Ristikki


Pioni 'Sarah Berhardt' (edessä) on jo tehnyt nuppuja ja muutkin pionit ovat hyvässä kasvussa penkin taustalla.


Kääpiökurjenmiekan sinivioletit....


melko suurikokoiset kukat erottuvat kivasti....


lyhyiden miekkamaisten lehtiviuhkojen seasta.
Siemenistä kasvatettu tuhatkauno, kaunokainen, Bellis, miten vain haluaakin sitä kutsua.


Päivänliljojen varret venyvät lämmön ansiosta pituuttaan nopeasti. 


Tiilenpunakukkainen idänruusujuuri ja 


kalvakan keltakukkainen Rhodiola rosea.


Pehmeän tyynymäinen hopeanharmaa ohotanmaruna.


Kirjopikarililjat
Talvehtineet pikkuorvokit
Pihaesikko


Ensimmäinen'Gladiator' jättilaukkan kukka aukeamassa. 


Alppiruusuistamme ensimmäisenä kukintansa aloittanut matalakasvuinen, kirsikanpunakukkainen mustilan- ja lamoalppiruusun risteymä 'Elviira'. Elviiran ongelmana on sen herkkyys kevätvaurioille. Jos sen suojaus jää tekemättä riittävän ajoissa  kukinta on olematon. Nyt se yllätti kukinnallaan, vaikka sen suuresti suosimaa lumisuojaa ei ollut lainkaan. Nykyisellä tietämyksellä en kyseistä alppiruusua kuitenkaa  enää hankkisi.


Hieman myöhemmin kukintansa aloitti suomalaista kestävää FinE kantaa oleva Tigerstedtii- ryhmän Marjatanalppiruusu 'Mauritz'.
                                                              Norjanangervo

 
Sen aidanne luonnontilaisen metsäsaarekkeemme edessä.


Sitten jo kukintansa lopettaneet sirotuomipihlaja .... 


sekä isotuomipihlaja.


Nurmikko on myös kasvanut hyvin tuuheaksi.

33 kommenttia:

 1. Kylläpä sinulla on jo monipuolisesti kaunista kukintaa. Tuntuu hassulta, että kirjopikarililjat kukkivat samaan aikaan, kun pionikin aloittelee. Ikäänkuin kevät ja kesä olisivat samanaikaisesti läsnä. Ehkä niin on muinakin vuosina, nyt vain kiinnitän siihen huomiota.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunuvuokko5. kesäkuuta 2020 klo 18.14
   Harmikseni rönsyleimu on ottanut nyt siipeensä lumettoman talven takia ja sen kukinta on normaalia vaisumpaa. Meillä kukintaan vaikuttaa, luonnollista kyllä, hyvin paljon kasvupaikka. Kirjopikarililjat kukkivat meillä normaalistikin melko myöhään, sillä kasvupaikka on niille hieman liian varjoisa.
   Mukavaa viikonloppua.

   VastaaPoista
   Lisää kommentti

   Poista
 2. Ihania kukkia <3 ja niin paljon erilaisia! Minä käytän Bellis-nimeä. Bellis aloittelee meilläkin kukintaansa. Noita leimuja ihailin ja päätin, että niitä hankin tänä kesänä. Innostuin siis kovin postauksestasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima.
   Minäkin pidän tosi paljon eri leimuista.

   Poista
 3. Kesä on edennyt nyt hurjaa kyytiä ja teillä kukkii niin paljon kaikkea kaunista!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti kukkii! Minullakin rönsyleimu väheni talven aikana. Kaunis näkymä myös tuuhean nurmikon laidoilla kasveista, ja hieno on Norjanangervo aidanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönsyleimu ei selvästikään pitänyt lähes kokonaan lumettomasta talvesta. Onneksi se kasvaa ja toipuu nopeasti.
   Norjanangervoaidanne oli ensimmäisinä vuosina jänisten suurta herkkua. Nyt se on onneksi saanut olla niiltä täysin rauhassa.

   Poista
 5. Jestas miten hyvännäköinen nurmikko! Meillä on täynnä voikukkaa ja rönsyleinikkiä sekä kymmentä muuta rikkaruohoa.

  VastaaPoista
 6. Nurmikkon hoitaa meillä mieheni ja robottileikkuri Elmeri.

  VastaaPoista
 7. Melkonen määrä kukintaa! Noi kirjopikarit on söpöjä. Minun pikku pellikseni ovat tänä vuonna jostain syystä kovin vähissä, vaikka yleensä lisääntyvät joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi siirtää kirjopikarililjat hieman valoisampaan kasvupaikkaan. Nyt kasvavat hieman liian varjossa.
   Minä vastaavasti sain nyt ensimmäisen kerran bellikseni talvehtimaan, kun kylvin ne siemenistä viime kesänä. Kaikki puutarhaliikkeistä ostamani kerrottukukkaiset tuhatkaunot ovat olleet jostain syystä hyvin lyhyt ilo.

   Poista
 8. Kaunista kukintoo on! Meillä sirotuomipihlaja on nyt parhaillaan kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sirotuomipihlaja on kasvanut jostain syystä hyvin hitaasti ja se on ollut ihan taimesta saakka muodoltaan vänkyrä vähän joka suuntaan. Olen yrittänyt saada sitä leikkaamalla ruotuun. Nyt se onneksi alkaa näyttää jo hieman silmää miellyttävämmältä.

   Poista
 9. Onpa kaunista kesäistä kukintaa.
  Ihanaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat ja niin kaunista kukintaa♥ Aivan upea piha! Siellä onkin jo kesä pitkällä:) Meillä alkoi juuri eilen ensimmäiset alppiruusun kukat avautumaan! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Alppiruusujen kukinta on aina niin odotettua. Toivottavasti sade ja tuuli ei nyt piiskaa pahasti juuri aukenevia kukkia.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 11. Voi ihme, miten paljon kukintaa sinulla on puutarhassasi. Kyllä kesä näkyy olevan pitemmällä siellä teillä. Mutta perässä tullaan. Nurmikko on upeassa kunnossa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 12. Onhan kevät ja kesä täällä luonnollisesti hieman edellä, mutta toisaalta meidän avoimella pihalla monet kasvit kukkivat hieman jälkijunassa.
  Kiitos. Nurmikko on mieheni silmäterä ja hän hoitaa meillä aina kalkitukset ja lannoitukset. Robottileikkurin myötä nurmikon leikkuu on helpottunut suuresti. Lähinnä kukkapenkkien reunat, ojan- ja tien varret leikataan enää työnnettävällä leikkurilla.
  Kiitos samoin.

  VastaaPoista
 13. Voi tavaton kuinka upeaa väriloistoa! ♥

  VastaaPoista
 14. Runsaasti kukkii sinulla jo kaikenlaista! Kääpiökurjenmiekatkin kukkivat niin komeasti ja tuo pihaesikon väri on hieno. Aivan eri värinen kuin minun mustanvioletti pihaesikkoni. Minä menetin kevätahavalle viime kesänä kylvetyt ristikkini, mutta onneksi sammalleimut selvisivät ja aloittelevat nyt kukintaa. Oletko suojannut "maanpeittoleimuja" ja ristikkejä talveksi havuilla tai jollain muulla? Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, että menetit ristikkisi. Onneksi niitä on helppo kylvää siemenistä lisää.
   Suojaan maanpeitekasveja aika harvoin. Nyt kun lunta ei täällä meillä ollut periaatteessa juuri lainkaan, jouduin kyllä peittelemään niistä osan havuilla. Rönsyleimukasvustot ovat minulla niin laajat, että niitä en suita suojata. Hieman kyllä kärsivät lumen puutteen vuoksi.
   Kiitos samoin Minna.

   Poista
 15. Sinulla on ihanasti jo nyt tuollainen kukkapaljous!
  Maanpeitekasveissa olen tykännyt leimuista, tuo ristikki oli uusi tuttavuus ja sitä pitääkin kokeilla. Kun houkuttaa pörriäisiä ja perhosiakin.

  VastaaPoista
 16. Kylläpäs siellä on kukkia ja värikästä kukintaa! Idänruusujuuri on ihailuni ykköskohde. Alppiruusujen aikakin alkaa olla käsillä, Elviira on kyllä kukkiessaan kaunis, mutta oikullinenhan se on.

  VastaaPoista