Aina itsetehdystä taikinasta teen joulupiparit, ohje on mummultani ja luultavasti hänen äitinsä resepti, itse olen saanut sen äidiltäni. Mukavaa joulunalusaikaa!!
Ihan kaupasta ostan piparit, koska ne ovat mielestäni parempia kuin joskus itse kokeilmani. Ostan aina samaa merkkiä. Piparitaikinasta olen joskus kokeillut tehdä joulun jälkiruokaa paistamalla taikinaa paistinpannulla ja tarjoamalla sen jäätelön kanssa.
Ovatpa kauniita. Olen kuullut Paraisten piparkakuista. 🧡 Meillä oli hirveän monta piparitonta vuotta koska sekä mieheni että minä olimme kyllästyneet niihin, mutta nyt taas (minulle) maistuu, ihan ostopiparitkin. Mies ei voi syödä muuta kuin sokerittomia. Kotonatehdyt ovat toki parhaat. Kivaa sunnuntaita! 🌺
Paraisten pipari-ohjeella olen joskus pipareita tehnyt. Minulla on äidiltä peritty Pohjanmaan piparit -ohje (vaikka äiti on syntyisin satakuntalainen). Teen aina taikinan alusta pitäen. Tänä vuonna ehdin jo leipoa piparit, kun päätin tehdä piparipullia. Niissä pikkupullan päälle laitetaan pipari. Niinpä ostin valmiin piparitaikinan, kun taikinan tarve oli vähäinen.
Otikon perusteella tulin kattomaan, miltä ne luontopiparit näyttää ;D Miten sitä välillä lukee ihan mitä sattuu. Minulla on yks tosi hyvä taikinaohje, eli syötävän hyvää taikinaa. ;D Lapsena ei saanu koskaan syödä tarpeeksi sitä taikinaa ja ite olen pitäny huolen omien lasten kanssa, että taikinaa on riittävästi ;D Tänä vuonna en alkanu pelkästään itelle tekemään... Piparit ei minusta oo kuitenkaan niin hyviä, kuin taikina. Tein tänä vuonna sellasia kauralastupipareita, joista kaikki on aina tykänny. Niissä ei ole kananamunaa, kun lapset ei aikanaan voinu sitä syödä. Pipareista jäi kaikille suoksikki.
Äitini teki aina Paraisten pipareita ja kyllä minäkin sillä ohjeella teen, jos en osta valmistaikinaa. Valmiista teen usein varsinkin koristepipareita, joita laitan ikkunaan riippumaan. On minulla monta todella vanhaa ohjettakin, joilla joskus kokeilen ja niissä on mukana muistoja ja historiaa.
Teen aina taikinan itse. Perinteenä on ollut lapsuudenkodin ohje "Ruustinnan piparit" ja sitä käytän, koska pidän tämän ohjeen pipareista tosi paljon. Nykyään teen vain pienemmän annoksen kuin aikoinaan.
Meillä on leivottu aina ostotaikinasta, mutta ei kyllä vuosiin enää pipareita ole tullut valmistettua. Muita leivonnaisia ja pikkuleipiä kyllä. No nyt tein sen kranssin ja ostotaikinasta Hyvältä ja kauniilta näyttää omasi ja pitäisi ihan tutustua tuohon ohjeeseen.
Ensimmäinen satsi Paraisten pipareita alkaa olla syöty! Lapsuudesta asti niitä on tehty ja edelleen teen samalla ohjeella piparit joka vuosi. Ihan parhaita!
No, nyt alkoi tehdä pipareita mieli 😋
VastaaPoistaKyllä minä tykkään tehdä taikinan itse.
Hyviltä ja onnistuneilta näyttävät piparisi. Olen tehnyt sekä itse tekemästäni taikinasta että ostetusta. Hyviä tulee molemmista.
VastaaPoistaLähes poikkeuksetta teen taikinan itse. On maistuvampaa.
VastaaPoistaNäyttää herkullisilta. Minä tunnustan: ostan paljon valmiina. Muutamat kestosuosikit löytyneet. Tosin tuoksu jää vähäisemmäksi...
VastaaPoistaAina itsetehdystä taikinasta teen joulupiparit, ohje on mummultani ja luultavasti hänen äitinsä resepti, itse olen saanut sen äidiltäni. Mukavaa joulunalusaikaa!!
VastaaPoistaIhan kaupasta ostan piparit, koska ne ovat mielestäni parempia kuin joskus itse kokeilmani. Ostan aina samaa merkkiä. Piparitaikinasta olen joskus kokeillut tehdä joulun jälkiruokaa paistamalla taikinaa paistinpannulla ja tarjoamalla sen jäätelön kanssa.
VastaaPoistaOvatpa kauniita. Olen kuullut Paraisten piparkakuista. 🧡 Meillä oli hirveän monta piparitonta vuotta koska sekä mieheni että minä olimme kyllästyneet niihin, mutta nyt taas (minulle) maistuu, ihan ostopiparitkin. Mies ei voi syödä muuta kuin sokerittomia. Kotonatehdyt ovat toki parhaat. Kivaa sunnuntaita! 🌺
VastaaPoistaParaisten piparkakkuja meilläkin tehhään. Hyvä vanha resepti. Arkipiparkakkutaikina piparkakkumökkiin on sopiva.
VastaaPoistaItse teen taikinan joka vuosi mistä piparkakut sityen leivotaan. Tänä vuonna jo leivottu.
VastaaPoistaParaisten pipari-ohjeella olen joskus pipareita tehnyt. Minulla on äidiltä peritty Pohjanmaan piparit -ohje (vaikka äiti on syntyisin satakuntalainen). Teen aina taikinan alusta pitäen. Tänä vuonna ehdin jo leipoa piparit, kun päätin tehdä piparipullia. Niissä pikkupullan päälle laitetaan pipari. Niinpä ostin valmiin piparitaikinan, kun taikinan tarve oli vähäinen.
VastaaPoistaOtikon perusteella tulin kattomaan, miltä ne luontopiparit näyttää ;D Miten sitä välillä lukee ihan mitä sattuu.
VastaaPoistaMinulla on yks tosi hyvä taikinaohje, eli syötävän hyvää taikinaa. ;D Lapsena ei saanu koskaan syödä tarpeeksi sitä taikinaa ja ite olen pitäny huolen omien lasten kanssa, että taikinaa on riittävästi ;D Tänä vuonna en alkanu pelkästään itelle tekemään... Piparit ei minusta oo kuitenkaan niin hyviä, kuin taikina. Tein tänä vuonna sellasia kauralastupipareita, joista kaikki on aina tykänny. Niissä ei ole kananamunaa, kun lapset ei aikanaan voinu sitä syödä. Pipareista jäi kaikille suoksikki.
Valamistaikinasta oon aina teheny, silloon ku oon teheny. Ny en taira teherä piparin piparia.
VastaaPoistaÄitini teki aina Paraisten pipareita ja kyllä minäkin sillä ohjeella teen, jos en osta valmistaikinaa. Valmiista teen usein varsinkin koristepipareita, joita laitan ikkunaan riippumaan. On minulla monta todella vanhaa ohjettakin, joilla joskus kokeilen ja niissä on mukana muistoja ja historiaa.
VastaaPoistaTeen aina taikinan itse. Perinteenä on ollut lapsuudenkodin ohje "Ruustinnan piparit" ja sitä käytän, koska pidän tämän ohjeen pipareista tosi paljon. Nykyään teen vain pienemmän annoksen kuin aikoinaan.
VastaaPoistaTänä vuonna leipoja oli tytär ja hän kaivoi netistä jonkun uuden reseptin. Tuli oikein mausteisia ja hyviä.
VastaaPoistaMeillä on leivottu aina ostotaikinasta, mutta ei kyllä vuosiin enää pipareita ole tullut valmistettua. Muita leivonnaisia ja pikkuleipiä kyllä. No nyt tein sen kranssin ja ostotaikinasta Hyvältä ja kauniilta näyttää omasi ja pitäisi ihan tutustua tuohon ohjeeseen.
VastaaPoistaEnsimmäinen satsi Paraisten pipareita alkaa olla syöty! Lapsuudesta asti niitä on tehty ja edelleen teen samalla ohjeella piparit joka vuosi. Ihan parhaita!
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä;-))
VastaaPoista