Translate

maanantai 14. kesäkuuta 2021

Kärhöt hyvässä kasvussa

                         

Loistokärhö 'Ville de Lyon'

Hyvästä, lumisesta ja kaiken kaikkiaan suotuisasta talvesta varmasti johtuu, että kaikki pihamme kärhöt ovat lähteneet hyvään kasvuun.

'Ville de Lyon' on kolmas hankkimani Ville. Yhden menetin, yksi kasvaa kasvilavassa kasvimaalla ja kolmas on tämä yllä kuvassa oleva. 


Tarhaviinikärhö 'Madame Julia Correvon'kin (yllä), joka yleensä on hieman hidas kasvuun lähdössään on kivunnut salkoaan pitkin jo melko korkealle.

Viinikärhö 'Etoile Violette'a ei taida kuitenkaan kukaan puutarhamme kärhöistä selättää tälläkään kertaa kasvuvauhdissa. Se on totutusti ollut aina ykkösenä joka kesä.                                                                         Loistokärhö 'Rouge Cardinal', joita minulla on puutarhassa istutettuna kaksi kappaletta.                

                           

Kauniin vaaleanpunaisin ja suurin kukin kukkiva loistokärhö 'Pink Fantasy' viime kesänä tehdyssä kehikossaan.Puolalainen todella runsaskukkainen viinikärhö 'Polish Spirit'


Tulotien reunalla muurikivipenkissä vierekkäin samassa salossa kasvavat loistokärhö 'Niobe' ja 'The President' sekä saman penkin myöhäinen kukkija....


loistokärhö 'Nelly Moser'


Vaalean sinikukkainen tarhaviinikärhö 'Justa'  ja saman penkin ....


Tommolan tilalta aikoinaan ostettu sinikukkainen kellokärhö, joka on aloittamassa kukintaansa.

Paljon muitakin kärhöjä on jo kurkoittelemaassa maasta ja niiden talvesta selviämisestä olen myös todella iloinen.

Mukavaa viikkoa kaikille.

 


17 kommenttia:

 1. Oon ollu kans tosi tyytyvääne omien kärhöjen heräämisiihin, mutta kyllä nua sun kärhömättähät on taas ihan pyärryttäviä. Omat kutistuuvat ihan silimis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kärhöjen kannalta olikin hyvä talvi. Lunta oli paljon ja ainakaan täällä meillä ei koko talvena ollut edestakaisin sahaavia kelejä (pakkasta ja plussakeliä vuoron perään) vaan lumi pysyi sulamatta kasvien suojana koko talven.

   Poista
 2. Upeaa! Minunkin liostokärhöni ovat kaikki kasvussa, vaikka 'Etoile Violette'a odotin huolissani tosi pitään, mutta nyt sekin lähti. Tämä on sen ensimmäinen kevät täällä ja tein syvän istutuskuopan, ehkä se mietiskeli alkuun?
  Tarhakellokärhö Aljonushkan taimia sain halvalla 'osta kolme, maksa yksi' ja näistä vain yksi näkyy lähteneen ;).
  Toivottavasti viime öinen myrsky, mikä vielä jatkuu, ei ole katkonut kärhöjen versoja. Muutaman sain vasta eilen uusiin tukiin, eivätkä varmasti ole ehtineet ottamaan kiinni tuestaan.
  Kiva taas nähdä kuvia kunhan kukinta siellä käynnistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinunkin kärhösi ovat kaikki kasvussa. Kaunottaret ovat välillä hieman oikukkaita ja antavat odotuttaa itseään. Joskus parikin vuotta, ja ilmaantuvat sitten taas esille ja lähtevät normaalisti kasvuun. Syvä istutus on näissä tapauksissa monesti ollut juuri se niiden pelastus.

   Poista
 3. Hienot on kärhösi jo tähän aikaan kesästä, odotettavissa komeaa kukintoo! Meillä vaikka lunta ol paljon, on moni kärhö unohtunu uinumaan. En vielä toivoani oo menettäny, jospa ne nousis. Ruukussa talavetin vuorikärhön kellarissa ja Aljonushka myös. Tuo vuorikärhöhän se on arka ja suattaa pittee aina kellariin köijätä. Lumikärhö 'Summer Snow' joka rotevana viimekesänä loisti näytti kuolleelta ja ruvettiin kaivamaan tälläviikolla sitä pois, juuressa olkin alakuja, siirrettiin se pois entiseltä paikalta. toivottavasti selevis siitä rytäkästä. Outo ol talavi, kun liljojakin menetin. Myyriä ei oo ollu vahinkoo tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata menettää vielä toivoaan, sillä kärhöt saattavat tosiaankin olla ilmaantumatta jopa pari vuotta, kunnes sitten lähtevät normaalisti kasvamaan.
   Onpa tosiaan outoa, että talvi koetteli liljojasi lumesta huolimatta eivätkä myyrätkään olleet olleet asialla.

   Poista
 4. What nice clematises, Anemone. They grow well and fast. Mine were frozen in winter and now they are weaker than usually.
  Happy Tuesday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm sorry to hear that your clematises have been frozen. Hopefully they will recover. Have a nice week.

   Poista
 5. Näyttää lupaavasti siltä, että vietän kuukauden päästä useammankin tovin kärhöpostauksiasi ihastellen. Meillä myös loistokärhöt ovat lähteneet reippaasti kasvuun, myös ne jotka viime vuonna kärsivät talvesta ja kasvoivat normaalia kituliaammin. Joissakin näkyy jo nuppujakin, mikä on minusta hyvin ihmeellistä ja vähän poikkeuksellistakin meidän puutarhassa. Ainoastaan mantsuriankärhö on jättänyt nousematta. Nyt on jo toinen kesä unten mailla sille menossa ja pikku hiljaa toivo alkaa olla hyvin vähissä. No, jospa se vielä nousisi joskus. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että sinunkin härhötilanteesi on hyvä ja nuppujakin jo lupaamassa kukintaa. Aika moni on kertonut ongelmista mantsuriankärhön suhteen. Outoa, sillä sen pitäisi olla hyvin kestävä.
   Kiitos samoin sinulle Minna.

   Poista
 6. Mahottoman hyvässä kasvussa ovat kaikki ja lisäksi ihailen hyviä tukia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salot ovat osoittautuneet kyllä ihan hyviksi. Katsotaan, kuinka sitten nuo uudet raudoitusverkkokehikot tulevat lopulta toimimaan?

   Poista
 7. Kärhösi ovat todella hyvässä kasvussa. Pian ensimmäiset jo aloittavat kukintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi oli nyt kärhöille suosiollinen ja uskon sen olevan yksi syy hyvään kasvuun.
   😊😊

   Poista