Translate

perjantai 1. lokakuuta 2021

Asetelma kasvihuoneeseen.

 

Hankkijan Multasormessa käydessäni ostin jo muutaman kanervan kasvihuoneeseen ja tein vanhaan peltivatiin tällaisen asetelman, johon tuli kanervien lisäksi myös....


marjakuusen oksia sekä....
 

vuorenkilven- ja kallionauhus 'Desdemona'n lehtiä. Astian pohjalle laitoin tapani mukaan lecasoraa, johon kanervat ruukkuineen oli helppo asetella oikeaan korkeuteen. Hankkijalla oli alkanut kasviale ja sieltä lähtikin muutamia kasveja takapihan penkkejä rikastuttamaan, mutta niistä juttua sitten hieman myöhemmin.


Samalla, kun terassin kalusteet pesun jälkeen kannettiin kasvihuoneen suojaan, vein sinne myös etupihan ruukuissa ruusujen kanssa kasvaneet ja vielä ihan hyväkuntoiset hopeaputoukset ikkunanpielien kahta puolta oleviin amppeleihin. 


Sain kerättyä vielä kasvihuoneen ovensuussa olevasta ruukusta kimpun tuoksuherneitä olohuoneeseen.  Nyt kukinta alkaa olla lopuillaan ja montaa kukkaa en usko enää jatkossa olevan poimittavissa.


Tänään on sataa tihuttanut koko päivän ja ilma on harmaa ja syksyinen. Toivottavasti aurinkokin sentään jossain vaiheessa viikonloppua vielä suostuu näyttäytymään.

Mukavaa viikonloppua. 

20 kommenttia:

 1. Asetelmasta tuli oikein kaunis ja astia on kiva. Ja hopeaputoukset käyvät hyvin kasvihuoneeseen :). Täälläkin on ollut tänään harmaa päivä ja nytkin sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeaputoukset tapaan aina syksyisin viedä jatkamaan eloaan kasvihuoneeseen. Pitäisi joskus kokeilla myös niiden talvetusta.

   Poista
 2. Niin kauniita kukkia sinulla vielä on jäljellä!

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunista saa, kun viitsii nähdä vähän vaivaa!

  VastaaPoista
 5. Kaunis asetelma. Onneksi oli myös aurinkoa viikonloppuna.

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Nyt onkin taas mukavaa rakennella erilaisia syysasetelmia, kun kesänkukkjat alkavat olla lopuillaan.

  VastaaPoista
 7. Oikein nätti asetelma! Mielenkiinnolla odotan, mitä olet löytänyt alehyllyiltä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Löytöjä oli vähän, mutta kuitenkin mieluisia. 🍃🌿🍃

   Poista