Translate

torstai 30. kesäkuuta 2022

Nyt Esvi- juurikastelija on ollut todella tarpeeseen.

Parhaillaan koko maata kattavat kovat helteet ovat olleet varmasti ainakin osalle meistä ihmisistä nyt hieman liikaa, samoin kuin suurimmalle osalle kasveistakin. ESVI- juurikastelija onkin ollut meillä nyt  todella hyvänä apuna hedelmä- ja koristepuiden, marjapensaiden ja jalokärhöjen kastelussa. Vesi kulkeutuu laitteen avulla nopeasti ja helposti suoraan kasvin juuristolle ja säästää näin myös oleellisesti kasteluveden määrää. Etenkin pitkien hellejaksojen aikana rutikuivaa mullanpintaa joutuu kastelemaan perinteistä kastelukannua apuna käyttäen todella pitkään, jotta mullan saisi muualtakin kuin pelkästään maan pinnalta tarpeeksi kosteaksi. Kaikki puutarhaharrastajat varmasti sanomattakin tietävät, miten  kuivuneeseen maahan vesi imeytyy todella raivostuttavan hitaasti.


Jalokärhöjen kastelu meneillään.

       Kasvien juurella normaalikastelun myötä helposti rehottavat siemenrikkakasvit vähenevät myös  melkoisesti, kun kasteltavan kasvin juurella oleva maanpinta pysyy kuivana, eivätkä mullan
alla jatkuvasti lymyävät rikkaruohon siemenet saa kasvuunsa tarvitsemaansa vettä.                 


ESVI -kastelija marjapensaan juurella.

Kastelu on myös helpompaa, kun sitä ei tarvitse ajoittaa varhaiseen aamuun, enempää kuin myöhäiseen iltaankaan, vaan sen saa tehdä silloin, kun se kulloinkin itselle kaikkein parhaiten sopii. Puhumattakaan nyt siitä, että selkä, kroppa ja kädet säästyvät myös juurikastelijan ansiosta raskaiden vettä täynnä olevien kastelukannujen kanssa helteessä heilumiselta. 

 
Luumupuu saamassa omaa vesiannostaan.


Vuorossa takapihan päärynäpuun kastelu.

Olen ollut todella tyytyväinen kätevään ja nopeakäyttöiseen ESVI- kastelijaan ja voinkin suositella sitä omien hyvien kokemusteni pohjalta. Kastelijan hintakaan ei päätä huimaa, eli toisin sanoen hinta-laatu suhde on omasta mielestäni kohdallaan. 

Tarkempiin ESVI- juurikastelijan käyttöohjeisiin pääset tämän linkin alta.

14 kommenttia:

 1. Näyttää kätevälle ja tosiaan vesi menee sinne minne pitääkin eikä valu kuiva maan pintaa pois. On liiankin tuttu tilanne. Noitahan voisi olla kaksi tai jopa kolmekin isolla pihalla. Jakaa vaan veden tulon erillisellä "jakajalla" tosin letkujakin pitää olla sitten yhtä monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut tosi hyvä ja tarpeellinen. Hyvä ehdotus muuten sinulta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Säästää vettä ja aikaa. Viime kesänä mm. marjapensaiden kastelu laitteella, vaikutti myös positiivisesti marjojen kokoon.

   Poista
 3. Kätevää. Ostan het ku vastahan tuloo vai pitääkö tilata? Aina on jotaki kasteltavaa, vaikkei kaikkia kastelisikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mainio laite.
   Löytyy varmaan kätevimmin tilaamalla.

   Poista
 4. No niin. Tuollainen on pitää minunkin saada :) On sen verran tuota kasteltavaa, että letku- ja kastelukannusysteemi on työlästä ja hidasta.

  VastaaPoista
 5. Tuollainen voisi olla kätevä, meillä samaa virkaa toimittaa ämpäri johon on tehty pohjaan muutama pieni reikä, valuttaa veden pikkuhiljaa taimelle ja vesi imeytyy eikä jää pyörimään kuivan maan pinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kätevä, nopea ja vettä säästävä kastelija.

   Poista
 6. Kiitos tästä!
  Epäilin, että miten isolle pihalle riittää yksi Esvi mutta kastelua ei tarvitse koko ajan tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelua ei todellakaan tarvitse tehdä usein. Kannattaa tutustua ohjeisiin huolella. 😊

   Poista
 7. Vaikuttaapa näppärältä laitteelta. Välillä kaipailen helpotusta kasteluhommiin, mutta tähän asti olen kuitenkin tyytynyt kastelukannuun. Jos vielä kovasti laajennan mökkipuutarhaa, täytyy varmaan rueta miettimään jotain kastelujärjestelmää. Kiitokset tästä esittelystä, tuo on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto.

  VastaaPoista